0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
.Лечение на антитела
« -: Септември 12, 2008, 13:13:31 pm »
Здравейте момичета , откриха ми антифосфолипидни антитела, и мам назначена терапия при следваща бременност, но се чудех дали преди бременноста, може да се свалят тези антитела и какво се пие за това.Не е ли опасно да се забременява с високи антитела? :ask:
*
Re: .Лечение на антитела
« Отговор #1 -: Септември 12, 2008, 23:40:06 pm »
Знам само, че се препоръчва вливане на имуновенин. Първото вливане е преди бременността. Целта е именно да се намалят стойностите на антителата. Много момичета с този проблем имат успешна бременност. Естествено, изисква се по-стриктно проследяване на бременността при компетентен специалист, нещо което сама знаеш...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #2 -: Септември 13, 2008, 08:51:01 am »
Да именно за това става въпрос,но Конова ми е изписала 5 вливания ,по време на бременност, не преди това,затова питам дали има нещо друго което се пие за намаляне на антителата преди бременноста?
*
« Отговор #3 -: Септември 13, 2008, 17:49:16 pm »
На мен не ми е известно. Дано някой, който знае повече се включи...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #4 -: Септември 14, 2008, 10:33:42 am »
Има ли някой ,на който са му вливали имуновенин преди бременноста , който е с такива антитела? :ask:
« Отговор #5 -: Септември 16, 2008, 21:49:20 pm »
Здравей, на мене преди всеки (3 до сега предстои 4) опит ми вливат имуновенин при 1 вия ми бяха завишени анти - фосфолипидните, при втория опит доц. Конова препоръча контрола и те бяха влезли в норма. и при двата опита 1 и 3-ти имаше инплантация и положителен тест но само за малко :(, но при мене не е от анти- фосфолипидните!
Така че споко не се притеснявай, но според мен не си разбрала доц.Конова в Плевен в клиниката независимо какви са ти изследванията преди ин-витро някъде 3-4 дена преди пункцията вливат имуновенин, казват че помага за инплантацията!
« Отговор #6 -: Септември 16, 2008, 22:18:09 pm »
Има ли някой ,на който са му вливали имуновенин преди бременноста , който е с такива антитела? :ask:
Аз имам антифосфолипидни и мисля да влеем имуновенин преди инсеминацията. Като мине консултацията ми с доц. Конова ще пиша.
*
« Отговор #7 -: Септември 17, 2008, 10:15:42 am »
Момичета аз забременявам естественно няма да правя инвитро!Питам дали има някой при спонтанна бременност  да е вливал имуновенин преди бременноста :wink:
« Отговор #8 -: Септември 17, 2008, 10:31:41 am »
Да.
*
« Отговор #9 -: Септември 17, 2008, 11:50:49 am »
ala ala,на теб ли са вливали?Конова ли ти ги препоръча?Колко ти бяха антителата антикардиолипина?Колко пъти преди бременност са ти вливали имуновенин? :thankyousign:
*
« Отговор #10 -: Септември 19, 2008, 08:48:14 am »
Здравейте , оказа се ,че за намалянето на антителата ще трябва да ми вливат предварително имуновенин преди забременяване веднъж и после след + теста!Да се надяваме всичко да е ок :wink:
« Отговор #11 -: Септември 19, 2008, 13:51:40 pm »
    Здравей isev,

аз забременях с висок антикардиолипин IgM. Бях си направила изследванията, но преди да направя дори консултация с доц.Конова и да ми назначи терапия забременях. След положителния тест отидох до Плевен за консултация и ми направиха първото вливане на имуновенин /в 6г.с./. Но аз пиех аспирин от 6 месеца заради щитовидната жлеза и доц. Конова каза, че това ми е помогнало.

Пожелавам ти успех!!!

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
« Отговор #12 -: Септември 19, 2008, 14:05:27 pm »
asss, аспирин протекта 6 месеца през целия цикъл ли го пи или само след овулацията, или по схемата от 15 ден до 25 ден на МЦ?
« Отговор #13 -: Септември 19, 2008, 14:24:58 pm »
  Пиех го от 15 до 25-26 ден от цикъла, защото д-р Тодорова ми беше казала, че Аспирина пречи на овулацията. В месеца, в който забременях имах някакво усещане и реших да продължа да го пия докато не ми дойде М. Препоръката да се спре няколко дни преди да е дошъл М е за да не се засилва кървенето.

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
« Отговор #14 -: Септември 19, 2008, 14:33:54 pm »
Точно това ме интерисуваше.Мерси,asss !
 isev , а на теб доц. Конова ли ти препоръча имуновенин преди бременност?
Аз също обмислям този вариант.
*
« Отговор #15 -: Септември 19, 2008, 21:18:08 pm »
Фаталуоман имуновенина вливане преди бременност го обсъдихме с Тодорова тя е на мнение че трябва да направим едно вливане преди бременност и при + теста пак още едно вливане!Попитай Конова ако искаш? :wink:
« Отговор #16 -: Септември 28, 2008, 21:26:51 pm »
Здравей! Аз правих 3 вливания през около 4 седмици по време на бременност - в 7, 13 и 16 седмица по препоръка на Конова и Тодорова! Иначе имам спонтанно забременяване, но два мисета в 9-та седмица.
Какви са ти антителата и колко са?
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #17 -: Септември 29, 2008, 13:35:39 pm »
Моите антитела са антикардиолипин и антибета гликопротеин.Антикардиолипина е 17.56, а гликопротеина0.56.Но имам и увеличена щитовидна без да са ми увеличени хормони и антитела. :?Искам да знам дали на някой са му вливали преди бременност имуновенин и дали са спаднали антителата?
*
« Отговор #18 -: Септември 30, 2008, 07:44:23 am »
Мен също ме интересува живо този проблем..Аз имам изписан имуновенин 56 ампули по 28 на вливане..Едното е в началото на стимулацията,а другото при евентуален + тест.. Веднага ще пусна след вливането контрола и ще пиша какво е действието..Иначе аз имам високи стойности на МАТ,Антикардиолипин игм и НК..Дано помага вливането..
« Отговор #19 -: Септември 30, 2008, 10:17:44 am »
МАТ-а не се повлиява, но другите падат от имуновенина! МАТ ще парирате с аспирин и селен, а дай боже да стигнете до към средата на бременността, той пада сам тогава или поне така трябва да бъде!
Матей - 1.04.2006 г