0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Световъртеж
« -: Септември 16, 2008, 18:42:10 pm »
Не знам дали темата ми е за тук, но не намерих по-добро място за нея.
Вече месец и половина ходя по доктори и никой не ми дава конкретен отговор на въпроса защо имам постоянен световъртеж, и липса на всякаква координация.
Всичко започна 10-тина дни след инсеминацията ми и в началото го отдадох на приема на хормони. Инсеминацията - неуспешна, край на хормоните, почивка. Дойде ми цикълът, свърши, никаква промяна - не приемах абсолютно никакви лекарства. На 22-рият ден ми започна следващ цикъл - на мен обикновено ми е редовен, 28 дни. Този път - 21. Бихме на 4-тия ден потискаща инжекция - лукрин депо, подготовка за инвитро (т.е. цикълът преди да започне стимулацията). Продължава световъртежа. Отидох на невролог - било от стрес, предписаха ми ксанакс да се успокоя. Никаква промяна. Пълна кръвна картина, доплер, компютърен томограф на мозъка, преглед при ото невролог. Всичко ми било наред. Да, ама не. 14 дни след поставянето на инжекцията, която уж трябва да ми спре цикъла за поне 30 дни, изведнъж прокървявам, и хоп - цикъл. Така се оказах с още един къс цикъл, този път 19 дни. Ото неврологът ме посъветва да се консултирам с ендокринолог. Четох обаче за проблеми с щитовидната жлеза, и никъде не намирам световъртежа като симптом за такива. Въпреки това си записах час за утре. Моля ако някой от вас е имал подобни проблеми да ме посъветва какво да правя. Пропускам ли нещо, има ли други изследвания които мога да пусна? В момента пия един куп лекарства за световъртеж, които поне засега не ми помагат.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Световъртеж
« Отговор #1 -: Септември 16, 2008, 19:04:15 pm »
Определено световъртежа ти ми прилича на моите депресивни състояния, които обаче бяха свързани с хипондрията. Предполагам че наистина е от стреса, след като всички изследвания са О.К., значи си здрава, просто е необходимо да си фокусирараш вниманието другаде или си "намери" нова доминанта. Сега ще ти предстои процедура, там отново ще има известно количество стрес, така че се мобилизирай!
С теб съм!
Дръж се мъжки - знам че имаш сили! :hug2:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

ckarabei

• **
  • 73
  • "Не мразя, не прощавам, не съдя и не съжалявам."
« Отговор #2 -: Септември 17, 2008, 08:30:56 am »
Това, което ще напиша няма връзка с бременност, просто искам да споделя при мен на какво го отдавам. Преди около 6 години и на мен ми си случи да имам в продължени на 2 месеца и повече непрекъснат световъртеж - но без никак други проблеми - ходех си на училище изобщо правех всичко нормално, но всичко около мен се въртеше......не посмях да кажа на мама и ме успокояваше факта че бях на квартира при сем.лекари и си казвах че ако е сериозно те ще ми помогнат.Това отмина. По късно мама замина на санториум в Стрелча и ми разказа,че жена с която е настанена има този проблем - но при нея още по сериозно /дори се блъска в мебелите/, получило се вследствие на упойка, която засяга центъра на равновесие.....не е опасно необходимо е време и ще мине. Аз връщаики на зад лентата се сещам,че ходих да ми вадят зъб - биха ми две упойки, извади го, тръгнах си и докато стигна до авт.спирка ми дойде МЦ /две седмици по рано/.....малко след това започнаха тези неприятни световъртежи. Дано да съм ти била полезна.

Живей сега, Усмихвай се сега, Радвай се на това, което имаш днес и се бори за всичко онова, което искаш да имаш утре.
« Отговор #3 -: Септември 17, 2008, 08:59:48 am »
Световъртежа може да се дължи на праблеми с вестибуларния апарат-той е този който ни помага да пазим равновесие.Ти на какъв доктор си ходила?
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

*
« Отговор #4 -: Септември 17, 2008, 11:17:02 am »
Какво пиеш за световъртежа?
« Отговор #5 -: Септември 17, 2008, 12:30:18 pm »
Благодаря за отговорите, момичета. Ходих първо на невролог, после и на уши нос гърло невролог. Според тях нямам проблеми с вестибуларния апарат. Какво ли не пия - първо невролог ми изписа прахчета Nootropil и таблетки Дименхидринат (медрим). След това ото неврологът каза ок, това е правилното лечение, но от медрима сигурно ще ти се вие още повече свят.  8O  Добави към лечението витамини Витарал, и мехлем Волтарен с който да си разтривам врата вечер. След това личната ми лекарка каза, че мога едновременно с това да взимам хомеопатичното Вертигохил, и капки Танакан, което е екстракт от гинко билоба. Предписа ми и деанксит, което е успкоително, и действа като анти депресант. Имам чувството, че откак почнах да взимам всички тези лекарства, съм още по-зле.

« Отговор #6 -: Септември 17, 2008, 13:06:05 pm »
Здравей!
Имах  имам подобен проблем.Световъртеж,гадене,усещане за потъване,сковани крайници и уста,закъснял цикъл.И аз обиколих всички лекари.Пих около месец хапчета за Вертиго,успокоиха ме малко,но не съвсем.Накрая посетих и ендокринолог.Установи се Базедова болест.Според ендокринолога,симптомите са предизвикани от нея.Вече месец пия лекарства  за болестта,чувствам се по-добре.Препоръчвам ти да го направиш и ти!
*
« Отговор #7 -: Септември 17, 2008, 13:09:47 pm »
Краси,мога да ти дам съвет за 2 препарата ,които се водят хранителни добавки,но въпреки това се пият след консулт с лекар.Единия вид е Лецитин на Валмарк - пие се поне 1месец. а другия е капки Цефавора - комбинация от гинко,бял имел и глог.успех и дано се отървеш от световъртежа.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #8 -: Септември 17, 2008, 13:23:26 pm »
Здравей!
Имах  имам подобен проблем.Световъртеж,гадене,усещане за потъване,сковани крайници и уста,закъснял цикъл.И аз обиколих всички лекари.Пих около месец хапчета за Вертиго,успокоиха ме малко,но не съвсем.Накрая посетих и ендокринолог.Установи се Базедова болест.Според ендокринолога,симптомите са предизвикани от нея.Вече месец пия лекарства  за болестта,чувствам се по-добре.Препоръчвам ти да го направиш и ти!

Много ти благодаря! За днес имам записан час за ендокринолог. Вече просто искам да стане ясно какво ми има, каквото и да е.

« Отговор #9 -: Септември 17, 2008, 13:25:20 pm »
Краси,мога да ти дам съвет за 2 препарата ,които се водят хранителни добавки,но въпреки това се пият след консулт с лекар.Единия вид е Лецитин на Валмарк - пие се поне 1месец. а другия е капки Цефавора - комбинация от гинко,бял имел и глог.успех и дано се отървеш от световъртежа.

Ще попитам лекаря си за тези препарати, благодаря!

*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #10 -: Септември 17, 2008, 15:03:11 pm »
Краси, внимавай с препаратите съдържащи гинко билоба /видях, че пиеш такива/. Свалят кръвното налягане и може да ти се усили световъртежа.
Аз имах често световъртеж през лятото, но за няколко часа преминаваше. Пиех L-тироксин и Selenogin /комбинация от селен и гинко билоба/, защото имах проблеми със щитовидната жлеза. Ендокринологът предположи, че може световъртежът да се провокира от гинкото и за това го спрях. Сега нямам оплаквания. А иначе като ходих на личната като най-вероятни причини тя ми изброи - шипове във врата, преумора, пренапрежение, силна преумора на очите, влияние на много високите температури през лятото,  анемия със силно изразени симптоми напр. хемоглобин около 60.
Какво забелязах при мен - като започнеше да ми се вие свят също започваше да ми се повдига и да ми се ходи до тоалетната. Не можех да вървя в права линия и при най-малкото движение на главата страхотно ми се завиваше още повече свят. Нямах никакви болки, но беше много неприятно и притеснително.  :(
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Септември 17, 2008, 15:10:29 pm »
гледам, че са те надрусали с бая лекарства, при положение, че няма установена причина за световъртежа. аз не бих ги пила всичките, особено пък деанксит. да пиеш антидепресант заради световъртеж нещо не ми се връзва.
понеже и аз имам неврологичен проблем напоследък (боли ме главата) и пообиколих доста невролози из София, мнението ми е, че тия по медицинските центрове и поликлиниките масово са боклук, с извинение.
не знам при какви невролози си ходила, но защо не поискаш направление за специализирана болница? не е нужно да лежиш там, просто ще ходиш за изследванията - да видят хората какво е положението. аз ходих сега така 1 седмица в болница "Св.Наум", там практикуват амбулаторно болните. препоръчвам ти я. има 2 неврологични клиники там.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

bibica

• 532
  • член на групата "3 от 6"
« Отговор #12 -: Септември 17, 2008, 15:11:14 pm »
krassita успех мила днес, дано рабреше откъде е този световъртеж.  :bighug: :crossfingers:

« Отговор #13 -: Септември 17, 2008, 15:24:40 pm »
гледам, че са те надрусали с бая лекарства, при положение, че няма установена причина за световъртежа. аз не бих ги пила всичките, особено пък деанксит. да пиеш антидепресант заради световъртеж нещо не ми се връзва.
понеже и аз имам неврологичен проблем напоследък (боли ме главата) и пообиколих доста невролози из София, мнението ми е, че тия по медицинските центрове и поликлиниките масово са боклук, с извинение.
не знам при какви невролози си ходила, но защо не поискаш направление за специализирана болница? не е нужно да лежиш там, просто ще ходиш за изследванията - да видят хората какво е положението. аз ходих сега така 1 седмица в болница "Св.Наум", там практикуват амбулаторно болните. препоръчвам ти я. има 2 неврологични клиники там.

Аз се видях с нвролог в клиника Торакс първо, а след това с ото невролог в ИСУЛ Царица Йоана - професор Александър Карапанчев. А антидепресанта личната ми го предписа защото подозира, че всичко идва от притеснение. Тя знае за неуспешните опити за забременяване и предстоящото инвитро.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #14 -: Септември 17, 2008, 15:29:09 pm »
Вероятно събраното напрежение ескалира с предстоящата ти процедура, същото беше и при мен първия път, но единственото което си позволих да взема бяха капките от глог, мента и валерян.
Антидепресантите ще хванат декиш след 3-6 месеца, а ти не бива да ги взимаш по време на стимулация.
Ако нямаш работа/занимание - потърси нещо, което ще ти отнеме вниманието, а ако имаш работа - нагърби се с повече. По-добре физически уморена, отколкото психически нестабилна.
Имаш ли хоби?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #15 -: Септември 17, 2008, 16:17:21 pm »
За тази седмица ми дадоха болнични и съм си вкъщи, но по принцип съм на работа от понеделник до петък. Другата седмица започвам и курс по йога. Иначе фотографията ми е хоби, но аз никъде не излизам в момента, просто защото едва се придвижвам.

*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #16 -: Септември 17, 2008, 16:22:00 pm »
Никъде не видях да си мерила кръвно, най-вероятно си, но щом не го споменаваш сигурно е наред и все пак, ниското кръвно също причинява световъртежи.
Аз също подкрепям момичетата да не се хвърляш да пиеш антидепресанти без доказана депресия. Може би най-безобидното за успокоително е валериан. А това което джи пи-то ти го е изписало, незнам до каква степен да му се доверяваш-все пак те са общопрактикуващи лекари, а не специалисти.
Освен това моята майка преид години страдаше ое много високо кръвно, и когато отиде при личната, за да я прати на невролог или въобще на някакъв специалист да й реши проблема - тя реши да се прави да велик специалист и тя да й лекува кръвното. При което тя откара с високо такова повече от година.
Но всеки е различен, дано твоя не е такъв безотговорник и да е взел правилно решение. Все пак без специалист да определи адекватно лечение и моята препоръка е да не пиеш камари, особено преди процедурата, която ти предстои.
Успех, дано всичко се оправи!
« Отговор #17 -: Септември 18, 2008, 12:24:49 pm »
Да, кръвно съм мерила - обикновено е 110/70.
Вчера посетих ендокринолога - според него проблеми с щитовидната жлеза нямам, нито проблемо забременяване дължащо се на нейната функция. Каза, че световъртежът няма нищо общо и трябва да търся причината другаде. Откри ми обаче два възела на врата отдясно, което нямам представа какво означава. Каза, че трябва или да се направи биопсия, или след 6 месеца да отида пак на преглед, за да видим дали нарастват. Някой знае ли нещо по въпроса? Аз сякаш не искам да мисля за биопсия на този етап.

*
« Отговор #18 -: Септември 18, 2008, 13:03:19 pm »
аз бих се консултирала с хематолог.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #19 -: Септември 19, 2008, 16:15:59 pm »
krasita,мила,не е невъзможно да имаш замайване от щитовидната жлеза- аз имам изменения в нея и понякога ми се случва. Освен това сезонът е с резки промени на температурите, а ти, очевидно, си с малко-по-ниско кръвно...
Не се тъпчи с антидепресанти от никакъв вид, защото към тях се пристрастяваш супер бързо, разбъзикват ти мозъка, замъгляват съзнанието и до един са противопоказни при бременност(а това ни е целта,все пак,нали!).Изобщо, ако си готова, изхвърли химията, с която те тъпчат без диагноза. Пий си(ако пиеш,де) лекарствата за доказани проблеми и пробвай релакс с традиционни методи- въздух, разходка, позитивно мислене, а защо и да не опиташ 1-3 дни само на чай и плодове за разтоварване?Има поразителен ефект.
И не се съгласявай без бой на биопсия! :D :D :D :D

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.