Айде и да не е най-тъпата държава...
Ти ако кажеш че тука няма какво да се яде...Аз съм в NJ и тук присъстват толкова много презентации на храни,че дори не мога да кажа колко са.Включително и българското сирене е навсякъде.Само боза няма...
ако искаш пази диета и откажи 2-рия тест,след като се чувстваш така зле от първия..
За мене поне щата в който съм си е най-тъпият-АРКАНЗАС.
Сиренето им е за салата-само ситно надробено.Отивам при гинеколога си,казва ми,че изследванията ми са добри,питам я за ПАП -теста(отстраниха ми полип в България преди 2 месеца и имах някои находки които не никак бяха добри),казвам й,че искам да го видя и тя ,а ама той не е тука- при другите ми документи и изследвания.Провиква се в коридора"При теб ли е теста на Илияна?"-Отговор-не,ама знам,че резултатите й са добри".Работа наизуст.В страната на "демокрацията,аз нямам право на избор,как да раждам..."Заяли са се с мен да раждам по естествен път(на 37 години и ще ми е първо раждане)-"защото при секциото щяло да има много повече рискови фактори,включително и инфекция
"Бебето върви по-едро- е нищо ще те разпори тук и там ,после ще те зашием и готово.Питам ги откъде да си набавям калций,ако се докаже ,че съм с гестационен диабет-отговор от прясно и кисело мляко
.Приятелката ми е в 16та седмица и кърви ,ходихме заедно на гинеколог и отговор:"Не можем нищо да ти кажем,само лежи засега.Като стигнеш 20та седмица,тогава ела за да те видим на коремен УЗИ."- и за тоя отговор я таксуваха 75 долара.Та,аз й го казах същото и то безплатно.
Отделно мъжа ми го бе захапал някакъв паяк-рязаха го,взеха част от захапаното,шиха го,предписаха му 2 антибиотика наизуст,той направи някаква алергична реакция,ония му предписаха зиртекс и продължиха да го тъпчат.Свалиха му конците при това стажанти,ама как ги свалиха че раната му се отвори през средата-от 11 трябвало да свалят 8,амааааа кой да чете.Та нова инфекция,пак шиене и пак антибиотици.ВЪобще ужаси.Нито правиха антибиограма,ни дявол.Е как да не е тъп този щат?Има и други работи ,с които мога да те убедя,че е много тъпо тук,но засега се спирам само на здравната страна.
Извинявам се за дългият постинг,но много ми се насъбра последните дни от лекарската немърливост тук.