0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

хроничен колит и бременност
« -: Февруари 15, 2006, 14:38:09 pm »
Моля , помогнете ми със съвет!
Имам хроничен колит , в петия месец съм, с напредването на бременността нещата се усложняват... всеки ден корема ми се подува , много ме боли и това продължава вече два месеца. Предписаха ми папаверин или но-шпа по две таблетки трипъти дневно , но не помага.
Много се страхувам всеки път , че губя бебето и ме боли , защото правя спонтанен аборт, а това вече веднъж го преживях...
Има ли някакво лечение с билки , което не вреди на бебето , това с обезболяващите лекарства не помага , само химия за малкото човече.
Благодаря предварително за помощта!
Може да загубиш битката , но важното е да спечелиш войната.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #1 -: Февруари 15, 2006, 15:42:57 pm »
аз мисля, че само диета ще помогне. и затягащи храни, примерно. консултирай се с лекар.
Re: хроничен колит и бременност
« Отговор #2 -: Февруари 15, 2006, 18:56:42 pm »
Цитат на: anushka
Моля , помогнете ми със съвет!
Имам хроничен колит , в петия месец съм, с напредването на бременността нещата се усложняват... всеки ден корема ми се подува , много ме боли и това продължава вече два месеца. Предписаха ми папаверин или но-шпа по две таблетки трипъти дневно , но не помага.
Много се страхувам всеки път , че губя бебето и ме боли , защото правя спонтанен аборт, а това вече веднъж го преживях...
Има ли някакво лечение с билки , което не вреди на бебето , това с обезболяващите лекарства не помага , само химия за малкото човече.
Благодаря предварително за помощта!

има специална диета за хроничен колит и особено за хроничен спастичен колит и тя е напълно съвместима с бременността.  също така има поредица от билкови чайове, които се продават в комбинация в аптеките и които не вредят.
ако е нужно да се добавят лекарства се преценява съотношението риск/полза.
като начало би могла да се консултираш с гастро-ентеролог и той да ти даде точната диета и начини на приготвяне на храната. аз също бих могла да ти напиша някои по-основни правила.
Поздрав Буба!
[/url]
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2006, 23:24:56 pm »
Затягащи в никакъв случай, намали подправките, яж повече супи и зеленчици, нищо пъжено. А също и тези чайове ако наистина бе пречат при бременност.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Anonymous

« Отговор #4 -: Февруари 20, 2006, 14:24:54 pm »
Благодаря , за съветите , аз рядко влизам във форума , защото за сега пазя леглото...
Много съм любопитна за диетата , която е съвместима с бременноста, къде мога да я намеря?
Утре съм на лекар специалист по чревни болести и ще направя всичко , за да се оправят нещата.
Благодаря ви още веднъж :D