0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ин витро след 40 години
« -: Септември 27, 2008, 00:15:01 am »
Здравейте!... Мисля, че темата ще засегне достатъчно жени с моя проблем, за да обменим информация. НЯМАМЕ ВРЕМЕ ЗА ГУБЕНЕ, НАЛИ?...... Пишете ми дали да се пробвам след 1 неуспешен опит на 40 години при покойния д-р Йорданов в 1-ва АГ "Света София" и 2 опита с лимитиран метод при д-р Щерев през пролетта....
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: ин витро след 40 години
« Отговор #1 -: Септември 27, 2008, 11:09:47 am »
vili.cat, ако качеството на яйцеклетките ти е добро няма причина да не продължиш, ако имаш сили разбира се!
Пожелавам ти много, много късмет!
 :crossfingers:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Септември 27, 2008, 11:32:37 am »
Как се разбира какво е качеството на яйцеклетките?

Иначе и аз мисля, че ако се стига до етап трансфер винаги има шанс от следващ опит.
Наскоро попаднах на една мама на 41, която е успяла на 40, след четвърти опит и сега има близнаци на по една година  :P
Успех и от мен  :D
« Последна редакция: Септември 27, 2008, 11:36:28 am от mmery »
*

Делинда

« Отговор #3 -: Септември 27, 2008, 11:46:23 am »
ДА,Аз продължавам.На 40 съм,2 неуспешни опита инвитро,но този път с донорска яйцеклетка.В Плевен ми казаха,че няма смисъл с моите-гадно ти става,но се преодолява.Важно е да постигна целта си.То и няма време за чудене.
*

evro

• 5167
« Отговор #4 -: Септември 27, 2008, 12:01:26 pm »

Има си скор по който се определя.

Да, Делинда това е другата алтернатива и моето лично мнение за донорските програми е крайно положително!
Успех на всички!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #5 -: Септември 27, 2008, 17:52:12 pm »
При една от процедурите ми, се запознах с една  жена на 40 г.,беше бременна в 7 месец от първи опит ИКСИ.Имам и приятелка на 39 г.,забременя на 3 опит ин витро.Сега има близнаци.
А и д-р Стаменов казва:"Стига с тая възраст вече...Живеем в 21 век."
Успех на всички!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #6 -: Септември 27, 2008, 19:50:10 pm »
Наистина имаш шанс. Лично моя близка на 41 успя при третия опит и сега се радва на дъщеричката си. Желая ти кураж и успех.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #7 -: Септември 27, 2008, 20:38:06 pm »
всичко зависи от това, как са ти яйчниците - ако ще правиш със собствени яйцеклетки.
ако разчиташ на донорски - възрастта се разтяга още повече.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #8 -: Септември 28, 2008, 18:17:39 pm »
мерси Евро  :)
Това се случва след пункцията, нали? И от това ли зависи качеството на ембриона? По-скоро се опитвам да си отговоря на въпроса, ако ембрионът е качествен, значи ли това че и яйцеклетката е била?
« Отговор #9 -: Септември 29, 2008, 18:29:17 pm »
Яйчниците ми работят добре. При предишния опит извадиха 12 яйцеклетки. От тях имаше и негодни, после някои не се оплодиха, но в края на краищата имаше 5 хубави ембриона, от които ми върнаха 3. Е, не се получи..... Цикъла ми е редовен на 28 дни и нямам никакви оплаквания...Последния път тази пролет се сринах психически и сега като си
помисля, че пак трябва да мина през всичко чак ми прилошава. При д-р Савова сме пробвали само лимитирания метод. Същинското инвитро се различава само по стимулацията,защото инжекциите са 5 пъти повече /цената - също/....
Благодаря за куража... Май наистина трябва да опитам...
Клиниката е добра, другото е късмет и не мисля да ходя при Стаменов....Дано не греша
*

evro

• 5167
« Отговор #10 -: Септември 29, 2008, 22:31:53 pm »
мерси Евро  :)
Това се случва след пункцията, нали? И от това ли зависи качеството на ембриона? По-скоро се опитвам да си отговоря на въпроса, ако ембрионът е качествен, значи ли това че и яйцеклетката е била?

Да, след пункцията.
Не, качеството на ембрион може да зависи и сперматозоида, средите, потенциала на самия ембрион, начина на оплождане и т.н.
И да, ако ембриона е бил качествен до трансфера (без фрагментации), твърде вероятно е и яйцеклетката да си е била качествена.

Те осмислят живота ни!

« Отговор #11 -: Септември 30, 2008, 12:04:24 pm »
здравей wili.cat!възхищавам се на такива жени като теб,не губи амбицията която имаш...и успеха ще дойде!колкото до възраста моми4етата по горе са се исказали правилно.Аз също ще правя инвитро- ноември което ще е първо за мен с тази разлика 4е съм на 33години но ако не даи си боже не се полу4и ще пробвам също като теб пък ако ще и на 45години да съм.Затова ти пожелавам успех.Колкото до доктора и клиниката си права в смисъл; където се 4увстваш най добре там го направи,важното е доверието в екипа и спокойствието по време на процедурите.УСПЕХ
« Отговор #12 -: Септември 30, 2008, 12:15:07 pm »
 :flower: Евро, благодаря. Разясняваш повече от лекарите  :D

Яйчниците ми работят добре. При предишния опит извадиха 12 яйцеклетки. От тях имаше и негодни, после някои не се оплодиха, но в края на краищата имаше 5 хубави ембриона, от които ми върнаха 3. Е, не се получи..... Цикъла ми е редовен на 28 дни и нямам никакви оплаквания...Последния път тази пролет се сринах психически и сега като си
помисля, че пак трябва да мина през всичко чак ми прилошава. При д-р Савова сме пробвали само лимитирания метод. Същинското инвитро се различава само по стимулацията,защото инжекциите са 5 пъти повече /цената - също/....
Благодаря за куража... Май наистина трябва да опитам...
Клиниката е добра, другото е късмет и не мисля да ходя при Стаменов....Дано не греша
Късмет ти желая. Събери кураж и действай! :D
Всъщност каква ти беше стимулацията на лимитирано инвитро?
« Отговор #13 -: Септември 30, 2008, 23:32:43 pm »
Ами, дано успея да си спомня добре...От 2-рия ден на цикъла се започва с хапчета, а от 5-ия по една инжекция на ден-май беше Маногон.И така до 12-тия ден, когато инжекциите стават по 2 на ден...Всеки ден от 5-ия нататък ме гледат на ултразвук и преценят дозата,а от 12-ия ден давам и хормонални изследвания всяка сутрин, за да определят кога точно ще е пункцията. Тук рискът е да ти се пукнат фоликулите точно преди пункцията. На мен един беше се пукнал сутринта преди пункцията, а друг по време на процедурата. При класическото инвитро нещата са регулирани и това не може да стане. Стимулацията обаче е яка и яйчниците толкова се уголемяват, че единия е колкото матка. При лимитирания метод може да пробваш всеки месец или през месец, а при инвитрото поне след 3 месеца.