0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

не купувайте!
« -: Декември 18, 2004, 17:16:39 pm »
Не си копувайте  clear ovu test - при тестването лентичката ти се разпада на съставни части и се съмнявам в достоверността на резултата.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
не купувайте!
« Отговор #1 -: Декември 18, 2004, 20:14:47 pm »
Аз само един път съм ги ползвала, нямам оплаквания. Дали не е бил изтекъл срока на годност, погледна ли опаковката?
Темата е интересна, дайте да обменим опит и впечатления от тестовете за овулация, които се продават у нас!
Аз съм ползвала досега dBest, но нещо имам подозрения, че не винаги отчитат добре и точността им е ниска.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

не купувайте!
« Отговор #2 -: Декември 18, 2004, 20:29:17 pm »
Аз ползвах само в един месец тестове за ову. И понеже съм карък, си купих два вида и ги правих успоредно (едните сутрин, другите - след обяд). Следобедните са точно Clear ovu, а сутрешните - Clear View. Все едно правех паралел между евтини и скъпи тестове. Оказа се, че и двата вида тестове ми "хванаха" пика на LH в един и същи ден. Видях по-тъмна тестова черта на сутрешния тест и с еднакъв интензитет на следобедния. Два дни по-късно ме гледаха на УЗ - имах си жълто тяло, т.е. овулация е имало.
*

jam

• *
  • 14924
не купувайте!
« Отговор #3 -: Декември 18, 2004, 21:58:05 pm »
зайчик, обърни внимание, че при тестовете за ову, за разлика от тия за бременност, изрично не препоръчват да се тества с първа сутрешна урина, тъй като при нея има завишени стойности на всички хормони и може да се получи лъжлив положителен резултат.
това ти го казвам просто като информация, ако решиш да използваш отново тестове, не във връзка със конкретните марки.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
dBEST
« Отговор #4 -: Декември 19, 2004, 03:40:45 am »
аз съм правила само веднъж dBEST ама сутрин много рано - кой да ти чете инструкцията. От 5-6 дни последователно тестване ми показа само веднъж точно на ден 14 от цикъла малко по-бледа черта. Е не знам тва овулация или не е
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
не купувайте!
« Отговор #5 -: Декември 19, 2004, 13:36:44 pm »
Аз пък никога не съм правила тестове за овулация,защото някъде бях чела,че при ПКЯ тези тестове са безсмислени.Вярно ли е това и защо?
<br />
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
не купувайте!
« Отговор #6 -: Декември 19, 2004, 14:07:39 pm »
Цитат на: z22
Аз пък никога не съм правила тестове за овулация,защото някъде бях чела,че при ПКЯ тези тестове са безсмислени.Вярно ли е това и защо?

Вярно е, мила, защото при ПКЯ може да има постоянно високи нива на ЛХ и тетсовете да отчитат плюс, а на практика да няма овулация.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
не купувайте!
« Отговор #7 -: Декември 19, 2004, 14:11:27 pm »
Аз съм ползвала три вида тестове и трите са ми отчитали, мога да кажа нормално това са Blue dream, Clear Vue i Acon. На-доволна съм от последние а първите са най-евтините, които се продават в БГ.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
не купувайте!
« Отговор #8 -: Декември 19, 2004, 14:42:33 pm »
Малко в страни от темата, но последните тестове за овулация в щатите са дигитални и вече лесни за разчитане, не се гледа колко са наситени чертите, а дали ще ви се усмихне едно човече :)
за съжаление не можах да намеря много снимки, дано да видите това на опаковката на този линк
http://www.clearplan.com/theclearblueeasydigitalovulationtest.cfm
*

jam

• *
  • 14924
не купувайте!
« Отговор #9 -: Декември 20, 2004, 12:05:29 pm »
Цитат на: Ledena_luna
Аз съм ползвала три вида тестове и трите са ми отчитали, мога да кажа нормално това са Blue dream, Clear Vue i Acon. На-доволна съм от последние а първите са най-евтините, които се продават в БГ.

а какви са им цените на тия тестове?

пропуснах да докладвам: аз купувам 5 теста dBEst за овулация + 1 тест за бременност подарък + пластмасовите панички за урина за 10.90 лв.
последния път реших да сменя, в аптеката имаше Clear Ovu тестове за овулация, които бяха пак 5+1 подарък тест за бременност, но без панички и струваха 10.00 лв.

не купувайте!
« Отговор #10 -: Декември 20, 2004, 12:32:06 pm »
Бре, аз пък се набутах последния път за 3 лева за 1 тест!
Матей - 1.04.2006 г
не купувайте!
« Отговор #11 -: Декември 20, 2004, 12:35:40 pm »
ами 5 теста на Клиър Вю са 27 лв., Синя мечта са по около 1.20, но сега са в комплект по 5 и незнам каква е цената на опаковката, а Акон са по около 1.50 за брой, последният вид си го поръчвах по интернет.
*

jam

• *
  • 14924
не купувайте!
« Отговор #12 -: Декември 20, 2004, 13:11:27 pm »
Луна, кажи сайта, от който ги поръчваш тия тестове Acon?

*
не купувайте!
« Отговор #13 -: Декември 20, 2004, 13:26:40 pm »
от магазинчето на BG-Mamma!
http://www.DaNet.bg
Там ги има  :D
не купувайте!
« Отговор #14 -: Декември 20, 2004, 21:03:26 pm »
Цитат на: jam
зайчик, обърни внимание, че при тестовете за ову, за разлика от тия за бременност, изрично не препоръчват да се тества с първа сутрешна урина, тъй като при нея има завишени стойности на всички хормони и може да се получи лъжлив положителен резултат.
това ти го казвам просто като информация, ако решиш да използваш отново тестове, не във връзка със конкретните марки.

Джам, в упътването на Клиър вю-то пише, че МОЖЕ да се използват с първа сутрешна урина, докато Клиър ову-то - в никакъв случай. Ама те са гадни с това изискване да не си пишкал няколко часа. Щот аз съм зодия жаба, постоянно пия и съответно - пишкам ;)
*
не купувайте!
« Отговор #15 -: Декември 21, 2004, 09:38:23 am »
Ето нещо ново пак, и аз за първи път този месец реших да пробвам с тестове, та си купих Clear ovu, ама незнаех, че не трябва да си пишкал няколко часа :cry:
Така де, ама не съм им се вързала много, защото ходя паралелно и на узи :wink:  Та за сега са проверени тестовете, няма ову, няма втора черта :cry:
Тома неверни, к'во да правиш :lol:
*

Marie

и аз да кажа
« Отговор #16 -: Декември 30, 2004, 00:14:16 am »
Мацки, аз съм си купувала в България 2-3 вида. ДБест-не ме хващат изобщо, едни други- дето не ги знам, и последните на касетка. Ей на -тез последните ми свършиха работа.. Дали е от 4увстителността, дали нещо аз не ги правя както трябва, ама за пръв път видях +ову тест миналия месец. Много се накефих, до тогава само едни мижави, миражни подобия на втора 4ерта. Оба4е тоз касетъ4ния тест ми го купи мама, и нямаше име по опаковката, само знам, 4е бил по-скъп от другите. Ина4е по Т метод си имам ову, пък и от миналия месец е доказано и на УЗИ! Пък и кръвен тест си имах за доказателство... И сега съм с впе4ателние, 4е касетъ4ните тестове са по-добри от ленти4ките...
Вие какво мислите?
Поздрави, Мари
не купувайте!
« Отговор #17 -: Декември 30, 2004, 09:46:45 am »
Аз миналия месец ползвах на Blue dream от 13 ден всеки ден по едно и също време. Това са първите тестове, които при повишен хормон ми показват две ярки черти, а през другото време само една. Иначе другите тестове, които съм ползвала /не се сещам имена сега/ през периода преди овулацията ми излизат една тъмна и една бледа черта.
И още нещо - като ми отчете теста на Blue dream миналия месец две черти същата вечер ме боляха ячниците, та предполаг, че съм овулирала. Смятам този месец пак същите да ползвам.
Бях чела някъде, че веществото за отчитане на хормон е едно и също във всички тестове - само производителя, съответно и вида и цената са различни.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

не купувайте!
« Отговор #18 -: Декември 30, 2004, 10:12:26 am »
Васи, колко струват в аптеката, щото аз си ги купувам директно от вносителя и незнам каква е продажната цена в аптеките. Опаковките сме ги правили във фирмата. От тези тестова съм подарила на две приятелки и двете забременяха още преди да решат да ги ползват.
не купувайте!
« Отговор #19 -: Декември 30, 2004, 10:57:08 am »
Ледена, ми подари и на мен де, щом имат такъв ефект! :wink:

Иначе ги купувам в Пловдив на около 1,70 лв. за тест.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!