0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
В 34 гс съм и при поредната консултация лекаря ми каза,че вижда пъпната връв близо до вратлето, но не е 100% сигурен дали е увита около него. Може ли да съществува проблем ако е увита, докато е още в околоплодните води или има значение само при раждането? Проблем ли е че много се въртя вечер докато спя, понеже немога да си намеря място, а и бебока е доста палава и много се върти. Сега само се ослушвам мърда ли или не. Споделете вашия опит!
Благодаря предварително!
*
Re: Увита пъпна връв - проблем ли е при бременност?
« Отговор #1 -: Септември 30, 2008, 13:35:29 pm »
Може да е проблем при раждането. Обикновено изчезват тоновете на бебето като започнат контракциите. Това налага секцио. Но може и да е само зрителна измама.
Със сигурност няма нищо общо с твоето движение. :wink:
Като влезеш в 9 месец, следи тоновете поне веднъж седмично. Също и Доплер.
Важното е, че сте го видяли. Всичко ще е наред.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #2 -: Октомври 02, 2008, 14:25:51 pm »
Благодаря ти wite!
За раждането няма проблеми то е планирано секцио, защото първото така го родих, поради седалищно предлежание. Сега беба се е обърнала вече нормално. Притесненията ми бяха дали има проблем докато е още в мен, дали това и пречи да получава нормално всичко, за да се развива добре.
*
« Отговор #3 -: Октомври 02, 2008, 14:32:59 pm »
За твое успокоение следето по-често тоновете, съчетано с ехограф и доплер. Щом лекарят ти го е открил, мисля че няма от какво да се притесняваш.

Александра се роди с два пъти увита пъпна връв и не е имала грам проблем.
*
« Отговор #4 -: Октомври 03, 2008, 08:35:32 am »
Момичетата са ти казали вече, не се притеснявай, просто следи по често бебка на ехограф. Моята дъщеря също беше с увита пъпна връв около вратлето и през ръчичката, нямаше проблем, родена е секцио :)
« Отговор #5 -: Октомври 03, 2008, 11:51:28 am »
Благодаря Ви момичета!
Сега съм по-спокойна, следя дали се движи беба. Малко по-спокойна е вече явно и е тесничко не е така палава като допреди седмица. след 1 седмица съм  на ехограф. Надявам се да е достатъчно често ;-)
Благодаря Ви отново,
Лек и спорен ден!
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #6 -: Октомври 03, 2008, 23:43:20 pm »
Видях статистика,според която всяко 8 дете се ражда с увита около вратлето пъпна връв и не се касае за проблем.
успех!