0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Къде мога да намеря статистика на успеваемост на АРТ процедури според вида на стерилитета?Защото примерно при тубарен стерилитет би трябвало % да е по-голям от колкото при стерилитет с хормонални нарушения.Статистика за клиники намерих но това неозначава ,че примерно не си подбират пациентите.Приемайки случаи с по-голям % на успеваемос.В такъв случай за мен това нее критерий ,че в дадена клиника % е по -голам от друга.Надявам се ,че разбрахте въпроса ми ,защото толкова объркано го написах.Благодаря ви предварително.
Re: един въпрос относно статистиката на АРТ процедурите
« Отговор #1 -: Октомври 03, 2008, 09:58:53 am »
Това е последната тема, която се дискутира относно успеваемостта на клиниките. Лично аз не знам дали има клиники, които публикуват успеваемостта си според вида проблем на жената: хормонален, тубарен, неизяснен стерилитет и т.н. Нека другите момичета се включат.

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=30027.0
*
« Отговор #2 -: Октомври 03, 2008, 10:30:06 am »
Такава статистика не съм виждала, пък и според мен няма нужда от такава, още повече, че "чисти" случаи само с един фактор почти не се срещат - при нас например към изцяло мъжкият фактор се прибави моят тубарен, впоследствие и хормонален...
« Отговор #3 -: Октомври 03, 2008, 22:47:16 pm »
Цитат
Такава статистика не съм виждала, пък и според мен няма нужда от такава, още повече, че "чисти" случаи само с един фактор почти не се срещат
Например при нас също са комплексни причините имаме и тубарен и хормонален и генетичен и имунологичен фактор.
*
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2008, 21:18:06 pm »
Но при нас поне за сега проблема е само тубарен.И затова бих искала да разбера какви ще са % при мен.Надявам се края на октомври да  започнем с процедурата инвитро и много се притеснявам.