0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
В сряда с Fussii ще вземем участие в предаване, посветено на кампанията на Фондация „За Нашите Деца" - "Не ме изоставяй".

Фондацията работи от години за спиране изоставянето на деца веднага след раждането им. Само в едно родилно отделение в София за една година е предотвратено изоставянето на 12 деца.

Целта е да се разшири дейността и да обхване всички родилни отделения в столицата. Предвижда се в тях да се назначат специално обучени социални работници, които да помагат на майките, които са декларирали желанието си да оставят децата си, да променят решението си, като получат цялостна подкрепа за това. Ако се реализира идеята, ще се помогне в рамките на една година на 100 новородени да останат с родителите си.

Ето допълнителна информация:
http://izostaveni.detebg.org/content/blogcategory/17/27/

Ако имате коментари по темата, може да се включите и да ни помогнете да направим едно хубаво предаване :)

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
Re: Часът на мама, Зачатие и кампания "Не ме изоставяй"
« Отговор #1 -: Октомври 06, 2008, 23:19:37 pm »
Браво! Адмираций за теб Ултра и Фуси, както и за всички които стоят зад този проект!
Дано ниатина да има ефект, и майките които имат щастието да бъдат такива, да дарят живот, да си отглеждат дечицата и да не ги оставят по домове!
*
« Отговор #2 -: Октомври 06, 2008, 23:29:47 pm »
Чудесна инициатива! Не мога да разбера жени, които оставят децата си.
И когато има повече хора, които да помагат това да не се случва, ще живеем в един по-добър свят. Особено е важно това начинание за децата с увреждания - те имат по-голям шанс, израствайки в семейството си, отколкото ако бъдат изоставени в дом.
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2008, 14:07:50 pm »
Браво момичета, страхотна инициатива! :cool: :cool: :cool:
 :balk_121:

И интернет-страницата ви е много добра!

Аз мисля, че проблема е мноооого комплексен (и е свързан и с цялостната ситуация в България).
Според мене кампания Ви би спряла изоставянето на много дечица, но ако с този въпрос се заеме и държавата, резултатите със сигурност ще са още по-добри.

Примерно, ако държавата измисли закон,с който децата след 6 месечен или годишен престой в дом автоматично да бъдат свободни за осиновяване, тогава и родителите ще се замислят по-сериозно, преди да оставят детето си…

Или друго...
Сигурно много от бъдещите майки с проблеми не биха приели чужда помощ (с идеята, че не са я търсили... или пък, че и без това вече са взели твърдо решение и не им трябва, някой да им се меси)…  По този повод - примерче за намеса на държавата (от Германия): Тук  едно момиче преди да направи аборт или преди да остави детето си в дом, задължително трябва да мине през консултации със социолог и психолог. Това просто си е част от процедурата, която никой не се поставя под съмнение (а и съответните специалисти не се финансират чрез дарения, а чрез държавни средства)…

А и...
Финансовия въпрос също не е за пренебрегване. Как ще убедите една българска майка, която няма средства, че ще може да се справя с отглеждането на дете? Всеизвестно е, че в България от социални помощи или детски не може да се живее. Една самотна майка сигурно ще трябва да работи, за да може да се издържа… а доколкото съм чувала, намирането на места по детските градини и яслите е много трудно… И става омагьосан кръг – можеш да работиш, ако имаш пари за частни детски градини, а за частни детски градини евентуално можеш да имаш пари, ако работиш… 
А в случай, че детенцето е с увреждания, ситуацията (време, финанси, социална изолация) става много по-сложна…

Разбира се, според мене всичко си е въпрос на приоритети, но не искам да морализирам проблема с изоставянето на дечица само, защото аз не съм изпадала в ситуация на невъзможност…

С две думи, подкрепата на държавата също е много важна. Затова се питах, дали тази политическа страна на въпроса не би могла да бъде също част от дейността на  организацията Ви? (да понатиснете/ем управниците) ;-)

Още веднъж – свалям ви шапка за това, което правите!  :balk_47: :balk_81: :balk_602:
Утре с интерес ще гледам предаването и ви пожелавам много успех...
Прегръдки!
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #4 -: Октомври 07, 2008, 14:56:17 pm »
 Да родиш и изоставиш дете е егоизъм.
Какво значи "Много ще ми е трудно сама с дете" ? Да не би животът да е лесен?
 Да , трудно ми беше да отглеждам сама детето си, но решението ми ме направи една щастлива жена!

Мога да пиша още много , но за съжаление нямам време сега.
*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #5 -: Октомври 07, 2008, 15:28:38 pm »
(Sorry за спама!...
Едва ли можем да убедим една жена да задържи детето си просто, ако размахваме пръст, че да го остави е егоизъм... Сигурно има и други начини - например, опитвайки се най-напред да разберем за възможните проблеми, довели до такова решение (за да се намерят и възможни изходи)... Или пък с положителен пример. Много майки, решили се да задържат и отгледат детенцето си независимо от трудностите, се оценяват като щастливи и едва ли има жена на света, която да съжелява за такова решение. Та това е най-естествената постъпка! Моето мнение, естествено, също е, че в подобна дилема има само един изход - да си задържиш и да си отгледаш детенцето... Но явно има и жени, които мислят по друг начин и според мене въпроса е, КАКВО ги кара, да мислят и постъпват по този друг начин... Това с егоизма ми е много едностранно обяснение)
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #6 -: Октомври 07, 2008, 15:31:18 pm »
 Това си е моето мнение, Чандра, не е задължително да си съгласна с него.
*
« Отговор #7 -: Октомври 07, 2008, 22:55:11 pm »
и аз малко  :offtopic: 4е в момента нямам време да изложа моята гледна то4ка, утре обещавам...
4андра,
свалям шапка на такти4ността, която винаги присъства в твоите публикации, как успя да овладееш тази тънкост на общуването  :wave:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #8 -: Октомври 08, 2008, 11:01:58 am »
Аз ли нещо не разбрах, предаването мина, а вас ви няма :(.
*
« Отговор #9 -: Октомври 08, 2008, 11:34:32 am »
И аз гледах в нета нямаш е ви.Да не би записа да е днес, а излъчването за др ден.Уточнете моля за да сме на линия.Иначе браво на вас момичета.
*
« Отговор #10 -: Октомври 08, 2008, 12:48:01 pm »
Предаването ще се излъчи на 16ти  :D Днес само се записа...
В очакване ....
*
« Отговор #11 -: Октомври 08, 2008, 13:05:34 pm »
Добре,че ни светна Фуси,ще сме на линия,ама ти май късмет извади паднаха ти се двете водещи а не като Ултра само една  :lol:
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #12 -: Октомври 08, 2008, 15:11:29 pm »
Бяхме на края на предаването, не остана много време за нас, но въпреки това Фани успя да каже хубави и важни неща. Аз бях само за пълнеж, ама какво да направя като много се кефя как й тече на Фанка мисълта :P Следващият път ще се стегна и няма да блея толкова лежерно :lol:
Иначе след предаването си поговорихме обстойно с екипа и заформихме идеи за поне още две предавания. Ще ви държим в течение.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #13 -: Октомври 09, 2008, 11:22:43 am »
Фанка е болна от логорея - там и е проблема  :lol:
В очакване ....
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #14 -: Октомври 09, 2008, 20:44:13 pm »
Баба ми го наричаше дар слово и не звучеше така заразно
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #15 -: Октомври 10, 2008, 07:47:31 am »
Баба ми го наричаше дар слово и не звучеше така заразно

:balk_63:Това е поШението "Фанке", на 16.10 сме пред ТВ на БТВто!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Chandra

• *
  • 1567
« Отговор #16 -: Октомври 10, 2008, 12:42:15 pm »
Фуси, Ултра, на 16-ти сме на линия! 

*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #17 -: Октомври 13, 2008, 18:04:24 pm »
Поздравления за начинанието и успех!Ще ви гледам в Нетерата!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #18 -: Октомври 16, 2008, 06:30:34 am »
Подсещам :balk_117: днес е 16.10 в 10.00 пред телевизорите!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #19 -: Октомври 16, 2008, 10:56:17 am »
Браво на "Часът на мама" за времето което отделят за нас! Браво и на вас момичета, справихте се чудесно!