0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Писмо до НЗОК. Отговор от НЗОК.
« Отговор #20 -: Март 02, 2006, 17:08:07 pm »
:evil: Е това вече е прекалено.Да ти вземат пари за комплектовка на документите.Ти подаде ли оплакване в касата за това?
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #21 -: Март 02, 2006, 17:09:39 pm »
Клиника РепроБиоМед е в списъка,който НЗОК е одобрила.
Първия ми опит беше там,за съжаление неуспешен.Затова и документите ги подготвиха в тази клиника.Мисля 4е кой ще подготви документите и кой ще извърши опита са две отделни неща.
      Задължена ли съм да плащам за грешката,4е първия път съм отишла в тази клиника???
« Отговор #22 -: Март 02, 2006, 17:11:30 pm »
Цитат на: kareliya
Задължена ли съм да плащам за грешката,4е първия път съм отишла в тази клиника???

Не, мила, разбира се, че не. Но всеки акушер-гинеколог би могъл да ти подготви документите, ако имаш показания за ин витро. Може би трябваше да си избереш друга клиника и там да ти подготвят документите. Но вече е свършило. Сега спокойно, изчакай си одобрението от НЗОК и се ориентирай към свястна клиника  :balk_21:
« Отговор #23 -: Март 02, 2006, 17:11:43 pm »
Те пък да не се озорят много да се занимават с теб, да ти подготвят документите, пък ти да отидеш на друго място :evil:

Да не говорим, че този "зор" са си го остойностили на 60 лева.

Е аз на тия бих им направила бойкот (направила съм го на практика :wink: )

Карелия, проучи как стои въпроса и евентуално да отидеш на друго място. При такова отношение :evil:
Благодаря ти, Бени!

*

kareliya

• 542
« Отговор #24 -: Март 02, 2006, 17:13:13 pm »
Рабит4е,моля те погледни последните абзаци ,от другата страна на тожа съгласие.Наистина ли никаде не е упоменато 4е то4но там трябва да направиш опита???
« Отговор #25 -: Март 02, 2006, 17:14:58 pm »
Дай си мейла, за да ти го пратя (че има ЕГН-тата на мъжа ми и моето и не мога да го постна тук). Винаги мога да се откажа (но НЯМА да го направя, защото съм си намерила ЛЕКАРЯ).
*

kareliya

• 542
« Отговор #26 -: Март 02, 2006, 17:15:59 pm »
Аз окон4ателно съм решила при Стаменов да отида,стига да ме одобрят.Само да разбера със сигурност,4е вземането на пари е незаконно,ще се обадя на Господари на ефира или друго подобно предаване.
*

kareliya

• 542
« Отговор #27 -: Март 02, 2006, 17:18:05 pm »
maya8455@abv.bg
   При първа възможност ще ти пратя и моя вариант да го погледнеш.
« Отговор #28 -: Март 02, 2006, 17:22:17 pm »
Цитат на: kareliya
maya8455@abv.bg

Имате поща  :D
*
« Отговор #29 -: Март 02, 2006, 17:53:03 pm »
kareliya от собствен опит ще ти кажа, че не могат да те задължат с това хвърчащо листче да направиш опита си при тях.
При мен например миналата година документите бяха поготвени от една клиника, а направих опита си във съвсем друга, като пак ми беша дадено да попълня такъв договор. В програмата на НЗОК никъде не пише, че трябва да попълваш договор със клиниката. Абе с две думи, тези лекарства можеш дори да ги продадеш, можеш да излезеш дори опит в чужбина да направиш
Така, че спокойно си вземи одобрените протоколи от касата и върви на друго място. Стига да не си направят уговорка, като миналата година да не си вземат пациентите щот тогава са големите гимнастики, а те всички имат много скоро среща на Боровец, та нищо чудно пак да се разберат, но пак става бъди сигурна.

П.П. В 1АГ - Св.София, за подготовката на документите се взема 80лв и това е още от миналата година :evil:
*
« Отговор #30 -: Март 06, 2006, 08:55:34 am »
Миси е права, и аз знам, че в 1 АГ подготовката на документите /но не знам какво включва това/ струва 80 лв.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

balmi

« Отговор #31 -: Март 14, 2006, 16:55:55 pm »
Това на нищо не прилича !!! Да ти взимат пари за подготовка на документи !!! Аз си подадох документите и не съм плащала нищо - нито за подготовка в клениката в която смятам да правя икси, нито за изследванията (тях направих с направление от джипито).
Тия хора се чудят вече за какво да взимат пари !!!

:bonk:
*

Anonymous

« Отговор #32 -: Март 16, 2006, 20:01:21 pm »
Здравейте!
Днес говорих с една позната на която, са се обадили от клиниката на Табакова, да и кажат да подава документите - разрешили и вторият опит да се поема от касата! Дали е вярно... Rolling Eyes
*
« Отговор #33 -: Март 29, 2006, 18:19:18 pm »
ОТГОВОР ОТ ЗДРАВНАТА КАСА ЛИЧНО ОТ Д-Р ИВАН БУКАРЕВ
Мели го е получила на пощата !

http://www.zachatie.org/NZOK_1.jpg - 1-ва страница
http://www.zachatie.org/NZOK_2.jpg - 2-ра страница
*
« Отговор #34 -: Март 29, 2006, 18:44:38 pm »
Е да - прави са, че всеки има право да пробва, но според мен трябва да се отпуснат и определени бройки за втори опит - нали казват, че с всеки следващ опит шанса се увеличава - така ли е?
Аз мисля, че точно за това трябва да претендираме - за бройка - за първи път и за бройка - втори път. Честно е нали?
Успех на всички ви - ще се борим за правата си.
Че ние да не си плащаме здр. осигуровки през година, че да нямаме право на втори опит!!!!!
*
« Отговор #35 -: Март 30, 2006, 11:15:27 am »
Моля ВИ, кажете ми:
Тъй като бях заета, пратих майка ми с подготвените документи в Касата да ги внесе. Оттам са взели всичко без Здравната книжка и 3 протокола за лекарства. Казали са че ще ми се обадят те. Не са обяснили защо връщат протоколите. Тъй като за първи път кандидатствам по касана, не съм наясно с процедурата.
Дали тези протоколи не им трябват, или е допусната някаква грешка.
Много се притеснявам да не би да не ми отпуснат цялата необходима доза? 8O
Просто незнам какво да направя!
*
« Отговор #36 -: Март 30, 2006, 12:07:28 pm »
Габи, протоколите - оригиналите се пращат на касата - те одобряват тях. Не знам защо са ти ги върнали. Аз кандидатствах за втори път. После връщат оригиналните протоколи, заверени от тях. Ти си ги копираш 3 пъти - 1бр. - в аптеката,1бр. - на личния лекар, 1бр. - за теб. А здр. книжка ти трябва, за да си вземеш лекарствата от аптеката, след като те одобрят - трябва да я завериш в здр. каса.
*

Anonymous

« Отговор #37 -: Март 30, 2006, 14:01:30 pm »
Inamil,
А ти по колко протокола си внасяла досега и за колко медикамента? Моите бяха доста. Може би са били подготвени по 3 пъти.
ВИдях че върнатите са за ДЕкапептил, Прегнил и Още един, не го запомних - по 1 брой!
Станно ще се обадя и там, където ми ги подготвиха да ги питам?
*
« Отговор #38 -: Март 30, 2006, 14:03:27 pm »
Госта съм аз
*
« Отговор #39 -: Март 30, 2006, 18:13:45 pm »
Мисля, че в инвитроцентъра ги подготвиха в 2 екземпляра - 1бр. за тях и 1бр. за здр.каса аз си ги копирах за мен. Лекарствата бяха 3бр. - Декапептил, Прегнил и Гонал /ако не се лъжа за наименованията/.Може би на теб да са ти дали по повече екземпляри. Аз миналата година  правих ин витрото в Олимед - Варна. Тази година пак там ми подготвиха протоколите.