0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Въпроси и отговори по храненето - 3
« Отговор #740 -: Май 22, 2009, 18:01:53 pm »
С риск да бъда порязана ще си задам въпроса-давам от 10 дена давам месо.След заешкото и пилешкото -рибата ли е най-подходяща

Пуешко, телешко...после свиня, риба и агне. Аз в този ред съм давала. Мисля, че пуешко е добро следващо месенце :)
*
« Отговор #741 -: Май 22, 2009, 18:07:52 pm »
Рибата след 10-ти месец, агнето - след годинка.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #742 -: Май 22, 2009, 23:08:18 pm »
Въпрос към мамите, които не дават попара - как въведохте сиренето и маслото? И какво сирене дадохте? Прочетох, че Бърди казва овче сирене (краве имало само в България). Краве или овче давате?
Каква закуска давате след 1 годинка?
*
« Отговор #743 -: Май 22, 2009, 23:40:17 pm »
Сиренето в зеленчуково пюре можеш да го сложиш, а маслото като готвиш вместо олио или зехтин да свариш зеленчуците с малко масло. аз винаги съм давала краве сирене.
*
« Отговор #744 -: Май 23, 2009, 15:24:41 pm »
Аз давам овче сирене (Съединение). Въведох със зеленчуково пюре, но сега всеки ден сме на месо и добавям в пюрето или жълтък, или сирене (е, не всеки ден). Маслото ползвам като Стефи вместо олио.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #745 -: Май 23, 2009, 16:18:46 pm »
а кога трябва да се въведе маслото, ние за сега сме само на зеленчук и от понеделник каша, рано ли е за нас
« Отговор #746 -: Май 24, 2009, 02:08:02 am »
Мари, аз първата мазнина, която въведох беше зехтин към зеленчуковите пюрета, които аз приготвях! Това стана около 8,5 мес. Ако даваш готови пюрета, виж на етикета дали вече не си въвела мазнина. Масло, малко по-късно, може би 9 мес.

Относно въвеждането на видовете месо - аз лично агнешко на 1 г въведох, но пък в САЩ го дават като едно от първите меса... Иди ги разбери. Пуешко, телешко е добре като следващи меса.
« Отговор #747 -: Май 24, 2009, 16:37:49 pm »
Момичета, чета ви сега за овчето сирене. Хм, това съм го пропуснала като мнение на Бърди. А какво ще кажете за овчето кисело мляко тогава? От кога може да се дава?

Аз давах козе и краве сирене на Лакрима. Сега давам само краве "Елена", че Лакримата все са им разхерметизирани опаковките в последно време.
« Последна редакция: Май 24, 2009, 16:39:58 pm от Роксана »
*
« Отговор #748 -: Май 24, 2009, 19:54:44 pm »
Адаш, мерси много. За сега му ги правя, но съм се заредила и със солидно количество готови. А до кога да му слагам АМ в пюрето, след определена възраст не трябва ли да се спре и да се прави с топла вода или прясно мляко или няма определен период? Ние след 2 седмици сме на 8.5, но ще сме доста назад с въведената от вас храна за този период.
Оле колко въпроси имам не е истина просто. Много ми е трудно да се ориентирам с това късно захранване.
« Отговор #749 -: Май 24, 2009, 21:52:18 pm »
Mary,не мисля, че е задължително да слагаш АМ, в пюретата. Може и с вода, но с АМ е по-хранително все пак и вкусът е по-плътен. Прясното мляко поне след навършена една година. Не се притеснявай, че изоставаш със захранването.По-добре така, отколкото да даваш новите храни бързо.

Въведох маслото с попарата в средата на 11 месец. До тогава само зехтин прибавях към зеленчуците.
*
« Отговор #750 -: Май 24, 2009, 21:56:58 pm »
Аз пюретата никога не съм правила с АМ или с повече вода го правя,ако е от купените никога не съм разреждала нито с вода нито с АМ.
Маслото по рано го въведох с попарата по една малка бучка,но всеки си преценява така или иначе има време за всичко след една годинка вече трябва да е доста по разнообразно менюто и да са опитали доста неща особено ако се мине на детска кухня.
« Последна редакция: Май 24, 2009, 22:00:12 pm от asi73 »
« Отговор #751 -: Май 25, 2009, 22:21:07 pm »
Милена, а ти защо първо кърмиш и после даваш каша?

Защото кърмата ми е малко, но пък от друга страна все още я има и не искам да я спирам. Затова слагам бебето да ме "изцеди" колкото може, след това си я храня.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #752 -: Май 26, 2009, 17:02:32 pm »
да питам по-опитните мами.........в момента въвеждам череша.Интересуваме колко количество мога да дам на детето????имам в предвид че действа слабително

Адаш, мерси много. За сега му ги правя, но съм се заредила и със солидно количество готови. А до кога да му слагам АМ в пюрето, след определена възраст не трябва ли да се спре и да се прави с топла вода или прясно мляко или няма определен период? Ние след 2 седмици сме на 8.5, но ще сме доста назад с въведената от вас храна за този период.
Оле колко въпроси имам не е истина просто. Много ми е трудно да се ориентирам с това късно захранване.
Мери,не се шашкай,ние сме доста по-големи,и ядем малко храни......с нашите алергии,въвеждаме доста по-късно  :D,но не е фатално,с времето ще наваксваме  :D
*
« Отговор #753 -: Май 26, 2009, 17:12:07 pm »
Ади, аз първите 2 дни дадох по 2-3 черешки, после започнах да им смесвам с банан на пюре по 10-15 (колкото ми се чистят от костилките  :) ).
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #754 -: Май 26, 2009, 17:18:40 pm »
Ади, аз първите 2 дни дадох по 2-3 черешки, после започнах да им смесвам с банан на пюре по 10-15 (колкото ми се чистят от костилките  :) ).
мими,мерси за бърз отговор,аз започнах с 2 лъжички,после вчера дадох 5 -6 ,и днес мисля 20 -мл ......просто се чудя колко е полезно :D
(определено на малката черешите й харесват  :lol:)

« Отговор #755 -: Май 26, 2009, 20:03:25 pm »
За черешите
Аз преди 2 седмици въведох кисело мляко, а пък преди около една седмица въведох череши. Ето как: Обелвам ги, махам костилката и каквото остане от черешата го слагам в малко кисело мляко. Става страхотен йогурт. :)
първия ден - 3 череши, а следващите по 5-6.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #756 -: Май 26, 2009, 23:08:55 pm »
Аз не ги беля, махам костилката и деля на 4 - те си ги дъвчат така. Само за пюрето пасирам леко, колкото да станат едро смляни с банана заедно.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #757 -: Май 29, 2009, 17:26:22 pm »
Какво мога да давам за следобедно хранене освен каша?
Много се запече с тая каша всеки ден :?
Винаги към кашата добавям круша, ябълка или синя слива, ама никакъв ефект.
*
« Отговор #758 -: Май 29, 2009, 17:29:44 pm »
Можеш и само плод вместо каша. Или слагаш само 1-2 лъжички каша за сгъстяване на плода.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #759 -: Май 29, 2009, 17:51:54 pm »
Мими, и аз така мислех, ама нали не трябва с плод да се замени цяло хранене. Може ли примерно по-малко от цяло хранене АМ и след него като десерт плод?