0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: бактериална вагиноза
« Отговор #20 -: Февруари 21, 2006, 11:45:01 am »
Цитат на: mimi975
Бактериите ми ги откриват по следния начин- всеки път като ходя на прегледи в клиниката/в месеца по два пъти /ми вземат секрет от влагалището и микробиолози го гледат под микроскоп.Изписвали са ми да пия ципрофлоксацин,друг антибиотик,който се купува на бройка-хапчето едното е около 3 лв.,и флажил само ако бактерията е останала в междуклетъчното пространство.Мъжът ми пие само доксициклин-новия не се сещам за името.

Отговор и на това мнение. След като ти правят микробиология, антибиограма правят ли ти, и вземат ли микробиология и на мъжа ти? Новия доксициклин всъщност не е нов. Казва се Вибрамицин. Аз съм го пила преди 20 години. Просто тогава приоритет имаха българските лекарства. Ако можеш дай резултати от изследванията и мога да ти отговоря с малко повече информация. След хламидията правихте ли контрола и колко време след приключване на лечението я правихте?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Starlet

• 1937
Привет на всички!
« Отговор #21 -: Февруари 21, 2006, 11:54:14 am »
Знаете ли имам приятелка,която е със запушени траби и след 7 години опити решиха да си осиновят дете на втория месец след осиновянането забременя нормално.При моя братовчедка почти същия случай и мн.други подобни зная.Дали не оказва влияние и психиката?Мисля си,че коквото и да ни се случва трябва да сме големи оптимистки и абсолютно спокоиствие??????????
Между другото има ли от вас счетеводители- питам защото в клиниката ми казаха,че 70%от жените с проблеми при тях са счет.

Твоята приятелка правила ли е лапаро? Ако не е вече съм ти отговорила в по предния постинг. Само цветна снимка не поставя  100%-ва диагноза. Също така запушване на тръбите не се вижда на ехограф. Така че ако не са правили дори и цветна снимка проблема не е бил в тръбите. Още нещо ако се премахнат тръбите няма абсолютно никакъв начин дори и чудо да стане за да се забременее. Случаи за които се говори че след запушени тръби се забременява все пак са имали тръби, и не е доказано че са били запушени. Има случаи на жени без една тръба и да забременяват от срещуположен яйчник. Връзката с проблемите за забременяване и това че хората са счетоводители е просто абсурдна и нелепа. През последните години всеки 3-ти българин е икономист (предимно счетоводители) та най-вероятно това е причината.
Привет на всички!
« Отговор #22 -: Февруари 21, 2006, 12:14:11 pm »
Това със счетоводителите е голям бисер. :lol:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Привет на всички!
« Отговор #23 -: Февруари 21, 2006, 13:08:01 pm »
Знаете ли имам приятелка,която е със запушени траби и след 7 години опити решиха да си осиновят дете на втория месец след осиновянането забременя нормално.При моя братовчедка почти същия случай и мн.други подобни зная.

Няма такива случаи. Не вярвай на всички легенди, които чуваш.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: White_Raven
« Отговор #24 -: Февруари 21, 2006, 14:54:25 pm »
Цитат на: coookie
White_Raven - много си мила, обаче аз от документа от лапароскопията помня, че имам хидросалпингс и на двете тръби. Обаче при прегледа с ... айде сега, видеозон ли се казваше или ехограф че изобщо не правя разлика.. :bonk: ... та с прегледа с онова, вагинално нещо  :dontknow: , лекарката каза, че само едната тръба изглеждала пълна с течност в момента.. НЕ съм лекар, трудно ми е да преценя, но знам, че лапароскопията си е най-точният метод за установяване на каквото и да е. Затова и не знам на какво се дължи това временно "невиждане" на течност и в двете тръби. И все пак, със сигурност ще се стигне до лапароскопия, доколкото разбирам, чиято цел ще бъде да се "затворят" долните краища на тръбите, ако е нужно... Иначе и аз не искам да ми махат тръбите, но те и двете са с напълно разрушен фимбриален апарат и изобщо за нищо не стават вече. . 8O .

Права си, че с лапароскопия поне ще стане ясно какво точно е положението в малкия таз. Искам да ти соделя моя опит, когато след прекарани многобройни хламидиални и др. инфекции се видя течност САМО в ДЯСНАТА тръба и ми беше направена лапароскопия. Оказа се, че хидросалпингсът е двустранен, с почти еднакви размери, но заради положението на лявата тръба, която е била "в конгломерат от сраствания" не се е виждал и той на УЗ. По преценка на доктора за степента на увреждане на тръбите, двата хидросалпигса са махнати, направена е пластика. Минаха две години в надежди да се случи чудо, макар тръбите въпреки пластиката да не бяха пропуснали. Реших да правя инвитро, но знаейки, че стимулацията "отключва" хидросалпингса, реших да направя още една лапароскопия с идеята да не би да дебне нов скрит хидро и ако тръбите са толкова зле, направо да ги махат. Е, оказа се, че няма и помен от хидро на нито една от тръбите, а забележете "дясна тръба: запазен фимбриален апарат". Което означава, че с пластиката на предното лапаро е бил направен нов фимбриален апарат.
С две думи това, което искам да ти кажа е, че и според мен няма смисъл от връзване на тръбите, защото точно когато не трябва могат да пропуснат. Ако обаче не се направи всичко, което е необходимо, за да се "оправят" тръбите и решиш направо да ги махаш, ще останеш наистина без капка надежда, че някой ден може да се получи спонтанно забременяване. Най-важно в случая е докторът ти да може да прецени точно как да реагира според реалното състояние на тръбите.
Трудно се стига до момента, в който трябва да вземеш важното решение да се разделиш с тръбите. Още по-трудно е обаче да останеш без надеждата, че някой ден ей така случайно и напук на всичко може и на твоята улица да изгрее слънце.

И последно, че много се отплеснах.
По повод на чудесата наскоро четох в бг-мамата, че момиче, на което са правени две снимки и две лапароскпоии и е категорично установено, че тръбите са запушени, след два неуспешни инвитро опита забременява спонтанно и има детенце. А в момента чака второ. /ЦеНи мисля, че беше/.......

*

Starlet

• 1937
Re: White_Raven
« Отговор #25 -: Февруари 21, 2006, 18:13:07 pm »
Цитат на: via
И последно, че много се отплеснах.
По повод на чудесата наскоро четох в бг-мамата, че момиче, на което са правени две снимки и две лапароскпоии и е категорично установено, че тръбите са запушени, след два неуспешни инвитро опита забременява спонтанно и има детенце. А в момента чака второ. /ЦеНи мисля, че беше/.......

Ми то тези чудеса са възможни като гледам предимно в България щото всеки гинеколог стана специалист по репрудоктивна медицина, ама това дали знае или незнае какво прави не го интересува взема си паричките на хората и си живее рахат и в охолство. Защото ако ще и 1 000 000 лапароскопии да направи като незнае какво точно прави файда няма. Да ме прощава Мели и още някои лекари, ама е такава действителността. Като се поразрови човек из форума може да намери такива истории за лекарски грешки че на човек да му настръхнат косите.
*
Привет на всички!
« Отговор #26 -: Февруари 21, 2006, 18:17:57 pm »
Така е, Starlet!
Хич не знаеш на кого попадаш, разни лекари - разни диагнози.

*

Anonymous

Привет на всички!
« Отговор #27 -: Февруари 24, 2006, 14:04:46 pm »
VIA - благодаря ти, че сподели. Никога не бих искала да ми махат тръбите, ако не пречеха, но се оаказва, че при тръби със хидросалпингс течността, която е в тях пречи за имплантацията на ембриона, а и носят риск от извънматочна бременност по този начин... Ако не помагат тези тръби, или поне шансът да помогнат е минимален, а е много по-голям шансът да попречат, дали не е по-разумно да ги махна... ох, не знам, или поне да ги затворя?

От друга страна, аз не знам какво е това хидросалпингс, всъщнотс,  но от протокола на лапарото си видях, че имам и на двете. А ако може да се махне, защо не са ми го махнали по време на лапарото? Тя беше оперативна, а не диагностична..

Въпрос - ако имам някаква инфекция, тя щеше ли да се улови с пълна кръвна картина? Щото вече не знам имам ли бактериална диагноза пак, нямам ли.. а си правих изследвания и всичко ми е съвсем в границите на нормата. Абе сигурно имам, но то си се хваща с други изследвиния. Сигурно задавам глупави въпроси, ама какво да прави,м каот не съм лекар, а пък вие толкова отзивчиво отговаряте!
Успех, мацки!
Привет на всички!
« Отговор #28 -: Февруари 24, 2006, 14:07:58 pm »
Упс, това последното бях аз, забравих да се логна. И не исках да кажа бактериална диагноза, а бактериална вагиноза.
*
Привет на всички!
« Отговор #29 -: Февруари 24, 2006, 15:27:01 pm »
Здрасти пак!
Ами значи си трябва едно лапаро, което да потвърди или  да отхвърли диагнозата за нов хидрослпингс и ако го има и е възможно - да се махне само той. Ти прочете ли статията за "Хидросалпингс и инвитро"? Там има много подробно обяснено какви са степените на хидрото, в кои случаи се прави опит да се спаси тръбата и в кои -не. И само опитен лекар може да прецени теб в коя графа да те сложи и доколко е способен да ти помогне. Когато аз отидох при моя лекар му казах, че смятам да правя инвитро и го оставих той да прецени дали да маха изцяло тръбите, колко да маха от тях или дали изобщо да ги пипа предвид възможността от образуването на нов хидросалпингс или пък извънматочна след инвитро. Просто имах огромно доверие и оставих доктора да реши.
А иначе ако лапарото ти е било оперативно би следвало още тогава да са махнали хидрото. Какво пише в епикризата ти/протокола/?
Колкото до бактериалната вагиноза, мисля,че тя се хваща с микробиология, а не с кръвен тест....