0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mimi975

Привет на всички!
« -: Февруари 17, 2006, 16:08:25 pm »
Реших се най-после и аз да се регистрирам официално.От седмица само чета.Чудесно е,че има с кого да се споделят всички проблеми свързани с ин-витро.
Знае ли някой?Следващата седмица трябва да ми направят диферелина.Предполагам, че трябва да съм напълно здрава за да започна- но............................................ в следствие на срастване в малкия таз/предизвикано от силно възпаление и хламидия преди време/ постоянно правя бактериални инфекции-бъкам от бактерии, имам дори и гастрит.Пия и по 1/4 бромокриптин-преди 6 мес.имах завишен пролактин.Отделно съм и с поликистоза, в момента сме увладяли положението с Диане 35, но незнам като отида да ми слагат инжекцията дали няма да има някоя киста. Ин-витрото ще правя в ОЛИМЕД- за добро или лошо.
*
Привет на всички!
« Отговор #1 -: Февруари 17, 2006, 16:10:59 pm »
Ами би следвало на всички тези въпроси да получиш отговор от д-р Монастирска
*
Re: Привет на всички!
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2006, 17:58:04 pm »
Цитат на: mimi975
Следващата седмица трябва да ми направят диферелина.Предполагам, че трябва да съм напълно здрава за да започна- но...в следствие на срастване в малкия таз/предизвикано от силно възпаление и хламидия преди време/ постоянно правя бактериални инфекции-бъкам от бактерии, имам дори и гастрит.Ин-витрото ще правя в ОЛИМЕД- за добро или лошо.

В момента имаш бактериална инфекция и започваш стимулация за инвитро?! Правилно ли съм разбрала?
*

mimi975

Re: Привет на всички!
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2006, 10:16:21 am »
В момента имаш бактериална инфекция и започваш стимулация за инвитро?! Правилно ли съм разбрала?[/quote]

Инфекцията ми беше миналия месец,лекуваха ме с антибиотици,но тъй като това срастване  било огнище на бактерии се притеснявам, че във всеки един момент на стимулацията пак може да се появи нещо.В клиниката знаят за всичко това но незнам дали няма нещо да се пропусне в последния момент.Там все ми казват да не се притеснявам.
Имали забременели с гастрит от вас, или да са били с инфекции-лекувани преди бременнноста?
Привет на всички!
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2006, 12:09:08 pm »
Здравей, за гастрита - не съм чувала да има връзка. За бактериите - много неприятно. Бих те посъветвала първо да излекуваш със сигурност каквото има, но щом са такива "възобновяеми" става по-сложно. Лекарите трябва да си кажат тежката дума.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

Привет на всички!
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2006, 13:15:24 pm »
Мими, какви изследвания ти направиха преди да те насочат към инвитро?
бактериална вагиноза
« Отговор #6 -: Февруари 20, 2006, 13:47:03 pm »
ох, и аз имам този проблем, но не знам на какво са дължи.. При лапароскопия и на мен откриха множествос траствания, но уж ги опчистиха. На няколко пъти с мъжа ми лекуваме бактериални инфекции, пием антибиотик, какви ли животинки не излекувахме, и след няколко 2-3 месеца отново се появява някаква си бактериална вагиноза - поредния ми враг!  :ask:  Готвя се за инвитро, досега съм направила само хоромналниет изследвания, предтсои да правя всичко останало, но дали една такава появяваща се отново и отново инфекция може да попречи? Тъй като съм с хидросалпингс, сигурно ще ми правят разни неща по тръбите, за да ги затворят... Абе ще бъде една веселба, но засега съм психически стабилна и решена, почти спокойна. но сега, след като порчетох писмото на Мими, и се притесних, дали сега и от някаква си инфекия няма да ми се усложни състоянието... Как легувате бактериална вагиноза? Флажил? Може би и някакви имуностимулиращи неща трябва да пия? ...  :help1:
Привет на всички!
« Отговор #7 -: Февруари 20, 2006, 13:53:42 pm »
Тази инфекция без изследвания не се лекува. Хидрото по всяка вероятност ще го отстранят. Само на 1та тръба ли е?
Привет на всички!
« Отговор #8 -: Февруари 20, 2006, 14:36:45 pm »
White_Raven - на двете тръби. Едната е пълна с течност, но лекарката каза, че при стимулазия вероятно и другото ще се напълни с течност, затова единия вариант е да се "затворят" в долния им край, а всъщност, възможно е и съвсем да ги махнат, защото в това състояние са ми ненужни, а представляват риск от извънматочна бременност... Вие сигурно знаете, че течността, която се съдържа в тях, може да пречи за инплантацията на така ценното ембрионче..
Привет на всички!
« Отговор #9 -: Февруари 20, 2006, 15:13:55 pm »
Олеле, в никакъв случай не си давай да ти махат другата тръба, ако НЯМА хидросалпинкс! Осъзнаваш ли че се обричаш на инвитро до откат в случай че ги махнат и двете?!!!!!! Моля те , недей!
White_Raven
« Отговор #10 -: Февруари 20, 2006, 16:57:41 pm »
White_Raven - много си мила, обаче аз от документа от лапароскопията помня, че имам хидросалпингс и на двете тръби. Обаче при прегледа с ... айде сега, видеозон ли се казваше или ехограф че изобщо не правя разлика.. :bonk: ... та с прегледа с онова, вагинално нещо  :dontknow: , лекарката каза, че само едната тръба изглеждала пълна с течност в момента.. НЕ съм лекар, трудно ми е да преценя, но знам, че лапароскопията си е най-точният метод за установяване на каквото и да е. Затова и не знам на какво се дължи това временно "невиждане" на течност и в двете тръби. И все пак, със сигурност ще се стигне до лапароскопия, доколкото разбирам, чиято цел ще бъде да се "затворят" долните краища на тръбите, ако е нужно... Иначе и аз не искам да ми махат тръбите, но те и двете са с напълно разрушен фимбриален апарат и изобщо за нищо не стават вече. . 8O .
Привет на всички!
« Отговор #11 -: Февруари 20, 2006, 17:09:19 pm »
Бисквитке, много тъжно. Да не би този другия хидро да се е самоотпушил и затова на видеозона да е показал само единия? То е малко вероятно, но стискам палци. Какво точно ти казаха за фимбриалния апарат? (Той дори да е разрушен, ако тръбата е отпушена пак имаш някакъв шанс. Те ще видят де.
Иначе те ще ти затворят долната част на тръбата и това е. Край вече.  :(  :(   :(  :(
*

mimi975

Re: бактериална вагиноза
« Отговор #12 -: Февруари 21, 2006, 09:36:53 am »
относно въпросите на WHITE RAVEN - започна се с всички видове хормонални изследвания които съществуват,след това изсл.за хламидия-имах я,сифилиз,за гъби и т.н.След лекуване на хламидия, цветна снимка на трабите-ужасна болка.После Дуковски ми препоръча и лапароскопия-за да ми огледа малкия таз от вътре.Аз отказах за мен беше ясно ,че тръбите са ми запушени,т.е. бебе няма как да стане по естествен начин.Преди да ми подготвят протоколите за инжекциите за ин-витро всички изследвания се повториха,при проблемните имаше и контроли.Всичко това за време година и половина.
*

mimi975

« Отговор #13 -: Февруари 21, 2006, 09:59:20 am »
Здравей COOKIE.Бактериите ми ги откриват по следния начин- всеки път като ходя на прегледи в клиниката/в месеца по два пъти /ми вземат секрет от влагалището и микробиолози го гледат под микроскоп.Изписвали са ми да пия ципрофлоксацин,друг антибиотик,който се купува на бройка-хапчето едното е около 3 лв.,и флажил само ако бактерията е останала в междуклетъчното пространство.Мъжът ми пие само доксициклин-новия не се сещам за името.
до деня на ин-витрото пия и neoplalic/фолиева киселина/-било мн.важно за плода.И мерц-дражета за подсилване на организма ми.
*

mimi975

Привет на всички!
« Отговор #14 -: Февруари 21, 2006, 10:18:37 am »
Знаете ли имам приятелка,която е със запушени траби и след 7 години опити решиха да си осиновят дете на втория месец след осиновянането забременя нормално.При моя братовчедка почти същия случай и мн.други подобни зная.Дали не оказва влияние и психиката?Мисля си,че коквото и да ни се случва трябва да сме големи оптимистки и абсолютно спокоиствие??????????
Между другото има ли от вас счетеводители- питам защото в клиниката ми казаха,че 70%от жените с проблеми при тях са счет.
*
Привет на всички!
« Отговор #15 -: Февруари 21, 2006, 10:47:33 am »
Цитат на: White_Raven
Иначе те ще ти затворят долната част на тръбата и това е. Край вече.  :(  :(   :(  :(

Аз не виждам смисъл от това прищипване на тръбата в долният край  :roll:  Първо защото тази тръба след като е прищипана не играе никаква роля и няма никакъв смисъл от нея и второ, защото може въпреки всичко пак да пропусне. Момиче от форума имаше такъв случай, след направено прищипване на тръбите прави цветна снимка преди ин-витро и изненадата е пълна когато се вижда, че едната тръба е пропуснала. Въпреки всичко направи ин-витрото и резултата беше отрицателен :evil:
Coookie, щом има описано хидро и на двете тръби няма как да изчезне за съжаление :( , но ако започнеш стимулация ще се раздуе и ще се покаже и другото. Аз също съм със разрушен фимбриален апарат и вече 5 години нито една яйцеклетка не успя да се излъже да влезе сама в тръбата :wink:
Успех Сoookie
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Привет на всички!
« Отговор #16 -: Февруари 21, 2006, 11:08:43 am »
Най-добрата диагностика за Хидросалпингса е лапароскопията.
Аз правих цветна снимка точно с цел диагностика на хидросалпингс и не се визуализира такъв проблем.
Започнах Ин Витро процедура и едва в края на стимулацията док. се усъмни за хидросалпингс. Около самия яйчник много ясно се забеляза тъмно петно,което точно след два дни се беше почти резорбирало.Тук ще вметна,че се виждаше такова петно /ако мога така да го нарека/ само в дясно.
Ин Витро процедурата беше неуспешна,имаше завишаване на ЧХГ хормона но бързо паднаха стойностите му.Не мога да кажа дали е имало изобщо имплантация.
Независимо от всичко док.ме посъветва да направя нова лапароскопия /само да споделя,че вече имах една диагностична лапароскопия и една пластика/
При проследвалата диагностична лапароскопия :!:  излезе на яве проблема, имах изявен билатерален хидросалпингс.
За това,не мислете,че цветната снимка и ехографията на малкия таз са изследвания,които могат 100% да покажат настоящето състояние.
А относно махането на тръбите, помислете,че са пълни с течност,и има потенцеална опасност от възпаление в малкия таз.Само по себе си този факт е отключващ фактор.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Привет на всички!
« Отговор #17 -: Февруари 21, 2006, 11:19:47 am »
Мими, проблема си е твой в такъв случай. Щом без лапаро си самоопределяш диагнозата и мислиш, че инвитрото е решение, давай. :cry:

Миси, бе ти си махни тръбите, пък тогава чакай да забременнеш. Знаеш ли колко години ще ти трябват? :wink:
*
Привет на всички!
« Отговор #18 -: Февруари 21, 2006, 11:25:07 am »
Цитат на: White_Raven

Миси, бе ти си махни тръбите, пък тогава чакай да забременнеш. Знаеш ли колко години ще ти трябват? :wink:

Амииии дарлинг, ако имах хидросалпинкс със сигурност щях да ги махна, но понеже за сега от никъде не се показва тази екстра съм си още със тях  :lol:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #19 -: Февруари 21, 2006, 11:38:48 am »
Цитат на: mimi975
След лекуване на хламидия, цветна снимка на трабите-ужасна болка.После Дуковски ми препоръча и лапароскопия-за да ми огледа малкия таз от вътре.Аз отказах за мен беше ясно ,че тръбите са ми запушени,т.е. бебе няма как да стане по естествен начин.

Здравей mimi975!!! Айде и аз да се включа към този разгорещен спор. Моят отговор е следният. При цветна снимка болката няма нищо общо с това дали са ти запушени тръбите или не. Това вече го повтарям от един месец и тук и в бг-мама. Така и неможах да разбера кой глупак пусна тази муха в главите на момичетата, че и те му се вързаха. Още нещо за цветната снимка тя не е 100% сигурен метод много момичета получават спазъм по време на снимката и тръбите им не пропускат контрастната течност, резултата е поставена диагноза за запушени тръби. Ако се бяхте поразровили във форума да потърсите информация щяхте да знаете това. В случая White_Raven е права, че не си лекар и неможеш да си самопоставяш диагноза. Лекуващият ти лекар правилно те е насочил към лапаро. В крайна сметка преди да се пристъпи към каквото и да е трябва да имаш поставена сигурна диагноза, а ти така нямаш.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!