0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Висок TSH.
« -: Октомври 16, 2008, 12:44:30 pm »
Здравейте!
Какво показва високия TSH 3.91 при норма до 4.20, д-р Персенска каза, че процедура не може да се предприеме при тези стойности, трябва да се лекува.

Това е за сестра ми, не за мен всъщност.Тези резултати са от май, тогава подаваха документите за ЗК, сега пак ще ги повторят, надявам се да е лабораторна грешка, нещо моментно.Но по принцип какво показват тези резултати.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Висок TSH.
« Отговор #1 -: Октомври 16, 2008, 13:40:34 pm »
тази с-ст на ТСХ  е висока и наистина не  се  препоръчва  процедура   -трябва да е под 2 при опити за забременяване -има отношение за успешното износване   -с подходяща  доза  тироксин предполагам ще се смъкне  бързо .

Това което  ме учудва е ,че месец май като се е видяла тази с-ст на ТСХ , не е ли изпратена сестра  ти на ендокринолог?само ТСХ ли е изследвано - а МАТ  -ТАТ ?

Непременно  да се повтори  изследването и консултация с  ендокринолог след това .
Високото  ТСХ   говори за Хашимото  -но това ще определи специалист -има много писано -прочети  и успех от мен.
« Последна редакция: Октомври 16, 2008, 13:43:45 pm от nimika »

« Отговор #2 -: Октомври 16, 2008, 13:53:04 pm »
тази с-ст на ТСХ  е висока и наистина не  се  препоръчва  процедура   -трябва да е под 2 при опити за забременяване -има отношение за успешното износване   -с подходяща  доза  тироксин предполагам ще се смъкне  бързо .

Това което  ме учудва е ,че месец май като се е видяла тази с-ст на ТСХ , не е ли изпратена сестра  ти на ендокринолог?само ТСХ ли е изследвано - а МАТ  -ТАТ ?

Непременно  да се повтори  изследването и консултация с  ендокринолог след това .
Високото  ТСХ   говори за Хашимото  -но това ще определи специалист -има много писано -прочети  и успех от мен.

[1:46:23] tkaramancheva: zdravejte na 40 godini sum i imam dete na 12g. imam dokazana thiriotoxicoza koqto e v remisiq v momenta ne vzimam nikakvi lekarstva ot 4 godini pieh propicil predi. iskam da zabremeneq pak! za tova se obrustam kym vas za konsultaciq i podkrepa v momenta piq diane 35 pila sum go i predi zaradi kista v jachnica v momenta go priemam kato protivozachatychno i eventualno ako imam nali4ie na kista da povliqe. bihte li mi kazali dali vse oste imam shans da zabremeneq i rodq zdravo bebe?? predvaritelno blagodarq za vnimanieto!
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #3 -: Октомври 16, 2008, 14:59:43 pm »
Не ги е гледал досега специалист, направиха ги и тичаха до РК Благоевград да ги подават, че нямаше време.
И сега ги одобриха, затова ги занесох на д-р Персенска да ги види.
На останалите изследвания стойностите са в норма, поне тогава бяха, трябва да ги повторят.

TSH 3.71            0.27-4.2
SVOBODEN T4 10.72    9.3-17
TAT 10.0             0-115
MAT 6.07              0-34
HEMATOKRIT 0.32       0.36-0.47
ERITROCITI 4.?        4.2-5.4
TROMBOCITI 273       140-440
MCH 29                26.5-31.5
VREME KARVENE 2 ?      0-5
VREM SASIRVANE 4 ?      0-5
APTT 25 ?               25-40
ML.SEGMENT.(ST)2.?      3-6

Това са.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #4 -: Октомври 16, 2008, 17:41:17 pm »
Необходим е преглед при ендокринолог. Според мене е добре лекуващият гинеколог (в случая д-р Персенска)да препоръча ендокринолог, с когото е свикнал да работи и на когото има доверие. Когато при мене за първи път се установи висок TSH при изседванията преди ИКСИ-то, антителата ТАТ и МАТ също бяха в норма. Въпреки това ендокринологът след ехография каза, че имам Хашимото. Оказа се, че просто при мене антителата варират, както си искат - в някои периоди се повишават до пъти над нормата, а на моменти влизат в норма.
« Отговор #5 -: Октомври 16, 2008, 18:56:48 pm »
Силванче наистина трябва да се спадне ТСХ щом се цели забременяване но както вече са ти казали с подходяща терапия бързо ще влезе в норми,споко.А ти докъде стигна започна ли стимулацията вече?

*

silvanchence

• 1971
« Отговор #6 -: Октомври 17, 2008, 09:34:34 am »
Ами биха ми диферелина тази седмица и сега чакаме мъжа ми следващата седмица да си дойде от чужбина, и да планираме нещата, Дай Боже вече да почнем.Притесняваме се много за SDI на мъжа ми, но ще преценяваме какво да се прави.

09.04.2009 г.
*
« Отговор #7 -: Октомври 11, 2010, 17:09:24 pm »
ТСХ ми е 5,12 това нормално ли е ?? :balk_102:
*
« Отговор #8 -: Октомври 11, 2010, 17:58:58 pm »
Височко е нивото на хормона.

Дурги хормони на щитовидната жлеза и антитела изследвани ли са?
Как се чувстваш - някакви оплаквания имаш ли?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Октомври 14, 2010, 10:06:29 am »
ТСХ ми е 5,12 това нормално ли е ?? :balk_102:
Резултата ти показва хипофункция на ЩЖ

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #10 -: Април 07, 2011, 13:21:15 pm »
Ходих на изследвания и ми показва много висок TSH и T4 ми е занижено.
TSH 80.55 0.27-4.20
T4 3.82   9.30-17
TAT 982.3 0-115
MAT 600.0 0-34

Може ли да ми кажете какво означава това
*
« Отговор #11 -: Април 07, 2011, 15:04:30 pm »
Толкова високо ниво на ТСХ показва силно занижена функция на щитовидната жлеза, тоест хипотиреоидизъм. Високото ниво на антителата е знак за синдром на Хашимото.

Консултирай се с добър ендокринолог. Ще ти назначат лечение с левотироксин и ще ти правят редовни кръвни изследвания, за да следят нормализира ли се функцията на щитовидната жлеза с определени дози от лекарството.

Не зная как се чувстваш, но ако имаш силно изразени симптоми, лечението ще ти помогне.