0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Предната седмица , която би трябвало да се води 7г.с. след пореден опит инвитро ембрионът, който растеше в един момент забави растежа и после спря да се развива и при два поредни прегледа през 5-6 дни миналата седмица си остана 7,5 мм и без пулс. Прилича на кухо яйце, вътре в плодния сак не се вижда нищо. При този опит уж бяхме взели всички мерки - имам 18% НК клетки и ми вляха интралипид, пиех аспирин протект, други проблеми не са открити до сега.
  Общо имам 5 опита инвитро-1-ви и 2-ри с "-" тестове, следващите 2 бяха с
"+" тестове и с нарастване на ЧХГ-то, дори АИ бях правила в Солун при единия и вливане на интралипид, но още преди да се види ембион  спадаше ЧХГ-то и впоследствие ми идваше. Сега 5-тиа ми опит сякаш беше най-успешен и дори се видя ембриона, които си растеше, докато не спря.
  Помогнете със съвет , какво още да изследвам и къде да търся проблема -това се случва за 3-ти пореден път.
« Последна редакция: Октомври 20, 2008, 10:41:45 am от marina15 »

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Съжалявам за загубатата! :(
Как стои въпроса при мъжа ти , SDI тест правен ли е ? Какви са резултатите?
Изобщо спермограмата как е?
Генетични?
Съжалявам много.Всички изследвания ли си правила?И къде?
Дано следващия път всичко да е наред.Бъди силна
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
много неприятно. :(
направете генетични и евентуално попитай доктора си какво му е мнението за предимплатационна диагностика, не може ли да се открие нещо там.
кураж и следващия път ще стане.
никога не отстъпвай на принципите си!
Генетични сме правили при др.Стаменов-при Димова на 6-ти етаж в МД и всичко е наред, SDI не знам какво е - може би е това дали няма накъсване на ДНК-то ?...Казаха ни да направим разширена спермограма-направихме я при др.Владимиров и в нея беше включено и това и всичко в нея е наред и при мъжа ми за сега няма проблем , поне не са открили такъв. Аз по принцип съм с тубарен фактор, но след случайно спонтанно забременяване през тази пролет ми махнаха тръбата, която беше в по-добро състояние, а другата е срязана наполовина почти, така че и евентуален хидросалпингс няма. Единствено предимплатационна дигностика не сме правили , но аз бях в Свети Лазар и там нямат такава, иначе всичко друго е много добре там.

Имунологични изследвания , правила ли си?
Разширена спермограма и SDI са две различни неща. Погледни в бланката на изследването дали е бил включен този тест , какви са му били стойностите , колко процента е морфологията?
Всичко спермограми , които са правени досега са наред и в норми, разширената ще я погледна, точно какво пише, но са я гледали и Стаменов и Владимиров и казаха, че всичко му е наред. Имунолугични съм правила и при Стаменов и разширен панел в Св.Иван Рилски и само завишени НК-клетки 18% излизат налице, което бях писала по-долу. За друго просто не се сещам. Само ми прави впечатление, че всеки път едно и съшо се случва почти , независимо дали съм с АИ, или вливане на интралипид, или без нищо, когато още не знаехме за тези имунологични изследвания....излиза по логика че може би проблема или не е в Нк-клетките, или леченията с вливания и АИ не са ефективни ....но вече си мисля, дали пук нещо не сме изпуснали като изследване- от генетичните сме правили при Димова единствено това, при което ни взеха кръв и на двамата и изследваха дали няма наследствени генетични фактори и се чудя, дали няма други видове - при Кременски друго ли се изследва....?
« Последна редакция: Октомври 20, 2008, 15:10:36 pm от marina15 »

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Марина, за съжаление в повечето случаи на ранна ембрионална смърт става дума за хромозомна аномалия и проблем във виталността на самия ембрион.

Зная, че звучи тъжно, защото ние правим всички възможни изследвания опитваме се на 100% да покрием евентулнен проблем но срещу естеството на природата сме безсилни.

От една страна този факт е по-добрия изход, защото никой не иска да стигне болезнено до бременност и в един момент да се окаже, че детето му е генетично увредено.
Тогава решенията са повярвай са невъзможно болезнени.

Бих искала да ти дам най-правилния съвет но за съжаление и аз ближа рани след  подобна на теб ситуация с биохимична бременност.
И аз имам АИ в Солун, слагах фраксипарин, аспирин, виагра, преднизолон, папаверин... но
Аз също съм с тубарен фактор, имам завишение на NK T клетки.
Само тоя SDI тест не сме правили и ние.

Ти как реагираш на стимулация, на кой ден ти беше трансфера? Колко ембриона ти трансферираха?

Съжалявам, че отново си преживяла това!  :(

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
По принцип при мен се налагат доста инжекции и винаги правя по 6-8 яайцеклетки , от които почти всички се оплождат, но лекарите избират от тях сега ми поставиха 3, а предишните пъти по 4 ембриона. Трансфера ми винаги е бил на 3-ти ден.

Този последен опит , беше ли предприела вливания , контрола правихте ли на НК -клетките?
Мисед си направила в 7г.с. , доколкото знам при + тест , се прави ново вливане след контрола.
А за този SDI, какво да ви кажа... сигурно има значение , но и много се преекспонира.
Въпреки всичко , направете си го , за да сте спокойни ,че е изключена още една причина.
При нас излезнаха отчайващи резултати , без подобрение след лечение.
Зад гърба си имам един мисед в 12г.с. и един неуспешен опит.
Ембриони -куклички , с правилно развитие , без забележки и на втори и на трети ден сме трансферирали.
Днес пък четох за едно момиче те са с перфектен SDI тест , първо икси - неуспешно.
А ин витро оплождане не се е осъществило , а уж би трябвало...
И все пак , този тест , дава важна информация.
И аз това си мисля дали е адекватно лечението за Нк-клетките, защото в клиниката ми казаха че второ вливане на интралипида се прави в 7-ма седмица, а тогава стана ясно че е спрял ембриона да расте и казаха , че няма смисъл. А при други мои познати съм чувала при завишени НК-клетки, че дори само след "+" тест започват направо с фраксипарин за всеки случей и не разбирам вече разликата в тези лечение и кое е правилното?...

Ще проверя довечера дали имаме SDI , то всъщност какво е това изследване?

*
Марина, съжалявам за случилото се!  :bighug:

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
И аз това си мисля дали е адекватно лечението за Нк-клетките, защото в клиниката ми казаха че второ вливане на интралипида се прави в 7-ма седмица, а тогава стана ясно че е спрял ембриона да расте и казаха , че няма смисъл. А при други мои познати съм чувала при завишени НК-клетки, че дори само след "+" тест започват направо с фраксипарин за всеки случей и не разбирам вече разликата в тези лечение и кое е правилното?...

Фракспарина е антикоагулант според мен няма отношение към НК клетките а при завишени АФА и носителство на Тромбофилия.

По време на бременността си направих вливане на имуновенин в 6 гест. с-ца това беше по  мнение на доц. Конова. 

Всъщност проверих и наистина ниамаме правен SDI-тест.... :?

Марина, съжалявам много за поредното разочарование, което преживяваш.

Подкрепям написаното от Дийп
за съжаление в повечето случаи на ранна ембрионална смърт става дума за хромозомна аномалия и проблем във виталността на самия ембрион.

Зная, че звучи тъжно, защото ние правим всички възможни изследвания опитваме се на 100% да покрием евентулнен проблем но срещу естеството на природата сме безсилни.

От една страна този факт е по-добрия изход, защото никой не иска да стигне болезнено до бременност и в един момент да се окаже, че детето му е генетично увредено.
Тогава решенията са повярвай са невъзможно болезнени.

Това все едно аз съм го написала.

Според мен можете да направите генетични за кариотип - и двамата, за да се изключи някаква хромозомна аномалия. Ако, например, при теб се открие носителство на генетично заболяване теоретично е възможно всичките ти бременности да завършват с аборти.

Горе главата, Марина!
С теб съм!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Хромозомен анализ сме правили при димова-мисля че по-надолу го бях написала - всъщност само това генетично изследване имаме правено и всичко е наред, за друго не съм чувала,  дали има и други видове генетични? .... знам ли вече и аз явно изпускаме нещо....

*
Марина много съжалявам.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Хромозомен анализ сме правили при димова-мисля че по-надолу го бях написала - всъщност само това генетично изследване имаме правено и всичко е наред, за друго не съм чувала,  дали има и други видове генетични? .... знам ли вече и аз явно изпускаме нещо....

Марина, а генетични изследвания за носителство на Тромбофилия правила ли си?

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=530&Itemid=19