0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте момичета и извинявайте за главните букви -не знаех .Евро благодаря за информацията . Още веднъж се извинявам :thankyousign: :sleepingbabygirl: :sleepingbabyboy:
*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
Момичета, мисля си, че се задълбочавате във въпроси, които не касаят същността на проблема. Те нека да ни дадат шанса на 3 опита за сметка на държавата извън касата, пък в коя клиника какви са цените - това не е ТОЛКОВА важно.
Още веднъж повтарям, че идеята е парите да следват пациента - т.е. ти си ИЗБИРАШ клиниката (питаш, пробваш, четеш ценоразписите - твоя работа как си ги избираш) и после като се стигне до плащане накрая - фонда ще има грижата да плати вместо теб на клиниката, а ако сумата е над 5000 - си доплащаш горницата. Няма ние да си купуваме лекарствата, ние ще си внимаваме каква клиника си избираме - дали по цени, дали по препоръки, дали по симпатия, дали по успеваемост (която е малко относително нещо, особено в България...). Това ще си е личен избор. И предполагам, че при всеки опит ще може да си сменяш клиниката... А това, че например при Щерев е доста по-скъпо, отколкото при Стаменов - всеки си преценява какви цени да има, а ние си преценяваме в коя клиника да отидем. Живеем в свободна държава, не може да се контролират цените на дадени частни заведения - всеки си калкулира таксите и цените по свой си начин. Затова пък пациента може да си избира къде да отиде.
По-скоро моето притеснение е съвсем друго - тези 12 клиники (ако не греша бройката), които са лицензирани, са твърде малко и сега вече се задъхват. Особено като се има предвид, че наистина добрите клиники са половината от тях. И ако се дадат тези пари и хората се юрнат да си ползват правата - та то не могат да ни поемат, ако ще да работят денонощно - те тези доктори да се клонират ли, какво. Те и сега свестните лекари са суууупер претоварени, не могат да си вдигнат главата от работа, а после какво ще стане - направо ме е страх да си помисля...
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
*
А това, че например при Щерев е доста по-скъпо, отколкото при Стаменов - всеки си преценява какви цени да има
Ети, имаш моето уважение за работата, която вършиш. Поздравявам те за смелостта ти и дързостта ти да поставяш проблемите точно където трябва!

Но...
 Аз съм човек, който като нещо не ми харесва, си казва.
Не ми харесва това противопоставяне на клиниките, и по-специално тази на Щерев /понеже съм пациентка там/ с тази на Стаменов.
Аз разбирам, че Искам бебе работи активно с последния, но това не е причина да се очернят други клиники, нали?
Доколкото знам, Искам бебе работи за пациентите, а не за клиниките.

Разликата в цените е 200 лв. Вярно , че не са малко, но не са и "доста по-скъпо"

Справка от сайтовете на клиниките:

"Надежда"

Пункция на фоликули с анестезия     300 лв
Ембриотрансфер                            350 лв
Ин витро оплождане                    1450 лв
                                    ------------------
                                      2100 лв

Щерев

IVF-ЕТ ** ИН-ВИТРО оплождане и ембриотрансфер     2 300 лв.

** (ICSI, ИН-ВИТРО) Включва: ултразвукови прегледи по време на стимулацията, пункция, ин-витро оплождане, ембриотрансфер, подготовка на маточната лигавица. Не включва: лекарства за стимулация на IVF/ICSI цикъла, хормонални изследвания и медикаменти
                 ---------------------------------------

П.П. В дългата битка за извоюване на така мечтаните 3 опита, нека да вървим ръка за ръка, с грижа за пациента. Без значение той коя клиника ще избере, важното е да има повече бебета  :D
 Без значение кой колко е допринесъл и кой лекар/клиника ни харесва или не.
В крайна сметка важните сме ние - тези, които си чакаме нашите мечти да се сбъднат.

Поздрави
Мария

« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 01:15:22 am от Жекова »
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
:balk_63: Eti76, имаш и моите адмирации и уважение!

Подкрепям изцяло последното мнение на Жекова!

Нека парите са Факт, пък добрата воля на пациента да реши къде ще ги вложи!
На коя клиника ще гласуваа доверие!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Eti76

• 158
Момичета, абсолютно сте прави, извинявам се на всички, ако е прозвучало като настройване. Не съм искала да стане така... Аз говоря тук като пациент и като пациент съм останала с впечатлението, че има по-голяма разлика в цените.
Явно греша, за което се извинявам още веднъж. Сега погледнах ценоразписа и наистина разликите не са толкова големи.
Извинявам се още веднъж :?
Аз също смятам, че и ние и лекарите, трябва да се подкрепяме в постигане на по-добри времена за нашите деца!
И само да кажа, че не съм имала честта да бъда пациентка на вашия лекар, за първи път на Кръглата маса се наложи да си разменим няколко реплики. Съжалявам, че човека не се държа с разбиране към нашия проблем. Та отново като пациент и там споделих болката си от това. Искрено се надявам лекарите и ние да преодолеем различията в мненията си и да вървим напред!
Успех на всички и благодаря ви от сърце за искреността:)

*
 Чест ти прави последния пост, Ети! Радвам се , че си ме разбрала!
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Да попитам нещо -а  има ли "опасност "   примерно добрите клиники  да не искат да участват  в  програмата -те и без това сега  са претоварени със пациенти ,които сами си плащат всичко .
Ангажимента им по  тази програма  ,ще означава  и ангажираност и отчетност пред държавата -дали няма да им  е по -изгодно да не участват?
Не искам да съм мнителна -просто питам ?

По-скоро моето притеснение е съвсем друго - тези 12 клиники (ако не греша бройката), които са лицензирани, са твърде малко и сега вече се задъхват. Особено като се има предвид, че наистина добрите клиники са половината от тях. И ако се дадат тези пари и хората се юрнат да си ползват правата - та то не могат да ни поемат, ако ще да работят денонощно - те тези доктори да се клонират ли, какво. Те и сега свестните лекари са суууупер претоварени, не могат да си вдигнат главата от работа, а после какво ще стане - направо ме е страх да си помисля...

:good_post:
« Последна редакция: Ноември 03, 2008, 09:52:03 am от nimika »

*

Eti76

• 158
Оооо, не, не става въпрос, че някой няма да се включи - няма такова нещо. Те ще се включат, разбира се, та нали работата им е да правят инвитро и от години и те искат държавата да помогне... Мисля, че никой няма да откаже да приема пациенти, за които ще плаща държавата. За клиниката няма разлика кой ще даде парите - дали пациента или фонда - на тях ще им се заплати! Споделих притеснение, че капацитета е ограничен, нищо повече.