0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Всичко за цикъла
« -: Октомври 27, 2008, 17:29:01 pm »
 :oops:
Само не ми  се карайте на въпроса !!!
Знам ,че  ако дойде вечерта   за първи се брой следващия ден  .
Ама сега  с е обърках -днес от  сутринта имам абсолютно всички  симптоми -болки -гадене-и през половин час  се  гледах  да не с е "изцапам'.
Чак към 14.30 леко ми изцапа-сега все  още  не  е обилно -днешния или утрешния ден  ми е първи -за да знам  кога ми е 3ти ден -за преглед - по ме устройва да е в четвъртък  :D  и дали  е фатално ако тогава отида  на преглед -за икси   съм .

*
Re: как да броя първи ден на цикъла
« Отговор #1 -: Октомври 27, 2008, 17:48:15 pm »
зависи какво ти е течението, ако е само зацапване мисля че от утре ще го бройш, ако пък не е зацапване то значи че е или слабо течение или нормално,Но и при двете се брой за ден първи от менструацията, с изключение на "зацапването"!
нензма дали ме разбра  :oops: :D
« Отговор #2 -: Октомври 27, 2008, 19:24:07 pm »
За първи ден се брои деня с истинското обилно кървене , а не зацапването.Виж утре как ще е и прецени.
« Отговор #3 -: Октомври 28, 2008, 08:55:21 am »
Аз за първи ден винаги броя деня със силно течение, а не само няколко капки, и когато използвам ежедневна превръзка. Надявам се да съм помогнала! На какви изследвания ще ходиш на третия ден от цикъла? На мен тогава ми е страшно слабо и мога да изкарам с една превръзка или с тампон цял ден!
Успех! :cheerleader:
Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно!
http://www.babyplan.ru/profile/33243
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #4 -: Октомври 28, 2008, 09:04:53 am »
Благодаря  момичета-снощи почти  никакво  кървене -така че  ще  си броя  днешния ден за първи -и едва ли би  било фатално   ,ако  не съм преценила правилно -хормоните може да  са на 3  или 4  ден,така че  предполагам няма проблем.

Зацапване или цикъл ?
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2008, 19:20:20 pm »
Здравейте! Сигурно въпросът ми е абсурден, но наистина не съм сигурна какво е. Цикълът ми е с продължителност 32- 36 дни. Последният път беше на 28.09. На 28.10 започна едно кафеникаво зацапване върху бельото ми,петното беше колкото монета от 2лв /извинявам се за сравнението  :oops:/. На 31.10 се позасили, на моменти преминаваше в по- ярка кръв,за малко, после пак тъмно. Определено не е зацапване, защото беше повечко, ама и цикъл не е, защото количеството няма и една трета от нормалното, някак е по-воднисто, липсват и съсиреци или парчета лигавица, не знам кое е по- правилно. Другото, което ме учудва е, че от 3 дни започнаха да ми се напрягат гърдите, да разбирам ли, че тепърва ще имам цикъл? Не знам това чудо как да го отбележа в овулационния календар. Маркирах цикъл от 31.10, когато се позасили, ама сега пък се чудя да не си объркам така графиката. Моля, ако можете, помагайте! Знам, че проблемът не е за разискване по форумите, а за лекар, но имам час за гинеколог след месец и половина /не съм в Бг/. Благодаря предварително на всички отзовали се!
Re: Зацапване или цикъл ?
« Отговор #6 -: Ноември 04, 2008, 19:25:16 pm »
Прави ли тест?
*
« Отговор #7 -: Ноември 04, 2008, 19:55:13 pm »
При мен се случи почти същото. На 24,25,26,27,28 октомври ми се случи така,че получих слабо ръждиво зацапване. Започна от 24/10 , беше доста оскъдно. Сутринта на 29/10 забелязах че преминава в кървене и по това се ориентирах ,че ще имам цикъл. Вече горе долу 2 седмици ме болят гърдите, не съм правила тест. Направи един тест с чиста урина, в първия възможен чист ден. А моят док. ми каза,че било нормално...
« Отговор #8 -: Ноември 04, 2008, 20:01:22 pm »
Прави ли тест?
Още като започна цапането ходих при личния да ми даде направление за гинеколог. Направи ми уринарен тест, от тези на лентичките, за да отхвърли евентуална бременност. На мен малко странно ми се видя толкова рано да засича с него, ама знам ли? Та беше отрицателен, де. Ама така или иначе се съмнявам, защото графиката ми от миналия месец е манджа, едни шарени температури, едно чудо. Както и да е. Имате ли идея правилно ли съм го маркирала като цикъл, или да го променя на зацапване?