0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sesi

• 218
  • Прави добро и ще получиш добро!
Бременност и високо кръвно
« -: Октомври 29, 2008, 15:33:50 pm »
Здравейте момичета и аз бях няколко дни със зацапване но си спря от самосебеси,вчера бях на консултация и аиде пак проблем с кръвното 140-80 незнам вече какво да правя пия допегит 2 по 1/2 а от днес сутрин 1/2 вечер 1 някои имал ли е подобен проблем пишете моля ви.
Сега съм в 16г.с в петък съм на консултация и пак ще пиша.
Благодаря ви предварително че ви има,успех на всички
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Бременност и високо кръвно
« Отговор #2 -: Октомври 29, 2008, 23:40:35 pm »
ще си копирам мнението от предишната тема,че вече е заключена,пък може да не си го видяла:
Аз бях така и от 8-ма г.с. започнах Допегит.
Дозата на Допегита е много нищожна и според мен трябва да се увеличи ако няма ефект.Разбира се,лекарят ти трябва да каже с колко.Аз стигнах до максималната 6-8 таб. дневно и пак не можех да го контролирам,та ми включиха и друго.Следи се редовно - поне по 4 пъти на ден!Ходи редовно на Доплер - аз ходех на 2 седмици,много е важно да се следи кръвопотока!Ти Аспирин пиеш ли?Ако не-може да го обсъдите с док.Аз пиех от 8-ма г.с.Също и рибено масло пиех,по съвет на моята лекарка.Започни и редовни изследвания за белтък в урината!Аз имах тази екстра и се наложи да приемам и протеини на Биогейм.

Успех на прегледа и с бременността!
<br />
*

sesi

• 218
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2008, 08:03:16 am »
благодаря ти z22,утре съм на преглед и ще го обсадим с доктора
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #4 -: Октомври 31, 2008, 22:29:24 pm »
благодаря ти z22,утре съм на преглед и ще го обсадим с доктора

как мина прегледа,всичко наред ли е?Обсъдихте ли лечението.
Стискам палци!
<br />
*

sesi

• 218
« Отговор #5 -: Ноември 01, 2008, 08:00:30 am »
Всичко беше нормално кръвното ми беше 120-70,винаги като ми го мерят при Д-р Даскалов в пловдив си е нормално,а като ходя при този лекар кадето е по здравна каса винаги ми е 130-80,140-80.
Казах,и за допегита на доктора и той ми каза,че това е много минимална доза и мога да вземам и да си меря редовно кръвното,взех си апарат и започнах да го меря,но и днес ми е нормално,но сигорно за напред ще се вдига,но какво да се прави ще го следя и ако трябва ще увеличавам дозата.
*
« Отговор #6 -: Ноември 09, 2008, 00:47:36 am »
sesi, не пропускайте доплера,дори лекаря да не ти го препоръча, ти настоявай за преглед на доплер от време на време. Аз вдигах кръвно по време на първата ми бременност,но чак по време на втората ми направиха изследвания и се установи,че имам генетична предразположеност към тромбофилия,която е била и причина за високото кръвно. С подходящи лекарства обаче втория път нямах никакви проблеми. Целта ми не е да те стресирам, но наистина си имай едно наум

*
« Отговор #7 -: Март 18, 2009, 16:02:43 pm »
Привет sesi!Аз също имах висико кръвно като ходех при лекарката си от здравната каса :x!Но към края на бременността вече не беше така.и аз отначало почнах с дупегита с такива дози.вече в 8-ия месец пиех по 2 три пъти на ден и пак бях с високо кръвно.бебка се родо по мъничка,но вече е добре и след 2 дена става на 4 месеца :D.не се притесняваи,бъди по предпазлива,внимаваи какво хапваш и ще видиш всичко ще е на ред.пиши как си сега!желая ти много късмет и успех ylinfant