Здравейте!
Не зная къде да попитам, затова пиша тук.
Имам парене при полов контакт от месеци, появява се след като ми свърши цикъла - първата седмица след това. Често изчезва изобщо после няма такъв дискомфорт до следващия цикъл.
Нямам течения, нямам никакви други оплаквания.
Ходих на гинеколог -2 пъти - казват видимо всичко външно е наред при прегледа - няма причина за притеснения.
Правих цитонамазка и влагалищен - 2 пъти - резултатите добри - цитонамазка II степен.
/защо е II? казаха ми че било нормално при раждали жени/ - имам едно дете на 4г. и един аборт мисед - тази година - непонятно защо.
Влагалищен секрет - в норма - нямам бактерии и микроби, нямам кандида.
умерено количество левкоцити.
Откриха ми възли на щитовидната жлеза. Ендокринолозите казват че преди бременност не се препоръчва операция - иначе са тип струма нодоза. Изследвах ТСХ, ФТ3, ФТ4, антитела. ТСХ е 1,44 при норма 0,26-4,6 - казаха идеално.
ФТ3, ФТ4 са на горната граница примерно - едното е 4,4 при максимум 4,4, а другото е 16,69 при норма 17. Антителата са минимални - примерно 10 - при норма 0-150.
Заключиха, че няма да пия никакви лекарства, да си забременявам /това ми е мечта/. Да не се притеснявам и през 6м. да следим възлите.
Изследвах и полови хормони - и те са в норма и гинеколога каза че са добри.
Това което ме смущава все още е паренето? Не го разбирам - възможно ли е да е протриване? поради сухота? Партньора също усеща леко парене при контакт, но не го притеснява повече - и това е само първите 2-3 кекса след цикъл.... после се оправя??
Имате ли идея - какво да изследвам? И трябва ли?