0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За Инсеминациите (бел. мод.)
« -: Октомври 30, 2008, 15:59:33 pm »
Здравейте момичета, бих искала да попитам тези от Вас, които вече са минали през стъпката инсеминация , какъв е % успеваемост при тази процедура. Аз имам поликистоза,а имаме и мъжки фактор - малък брой спрематозоиди 12 млн. + лоша морфология 2% по Крюгер, имам направена цветна снимка - двете тръби пропускат свободно контрастното вещество. Има заключение за матка с намалени размери.
Искам да попитам момичетата тук, които са правили инсеминации колко от тях са били успешни, за да имам реална представа какво да очаквам - напълно съм наясно ,че нещата са строго индивидуални, но все пак надеждата,че точно на нас този път ще се случи щастието ни крепи.

Предварително благодаря на всички отзовали се
Re: Предстояща инсеминация
« Отговор #1 -: Октомври 30, 2008, 16:11:28 pm »
Имам зад гърба си общо 6 неуспешни инсеминации,но знам случаи за жени, които за забременeли от първа-втора инсеминация.Дано и ти си от тях!Успех ти пожелавам. Що се отнася до процент на успеваемост,тук във форума има анкета,но всичко е строго индивидуално,както сама знаеш. :)
Иска ми се да вярвам...
*
« Отговор #2 -: Октомври 30, 2008, 16:20:30 pm »
Криси, ние имаме 2 неуспешни инсеминации и 1 неуспешно ИКСИ.
С малък брой сперматозоиди и лош Крюгер шансовете за съжаление не са много големи!
Но винаги има надежда!
Успех!
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2008, 16:24:36 pm »
Конкретно във вашия случай смятам, че нямате големи шансове за успех. С общ брой сперматозоиди 12 млн. и морфология 2% се препоръчва икси. Консултирайте се и с друг специалист. Смятам, че инсеминации във вашия случай само ще загубят време и нерви.
Успех!
« Отговор #4 -: Октомври 30, 2008, 16:31:41 pm »
благодаря Ви. Мисля, че ще опитам все пак за да знам , че съм минала и през това.
Стискайте ми палци, а ако не стане, което е по- вероятно на пролет ще правим ИКСИ
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2008, 16:34:33 pm »
криси, ако си младичка и имаШ време да пробваШ, опитаЙ. Но с таЗи комбинация от ПКЯ и такьв мьжки фактор Ще е трудно, мила :(
« Отговор #6 -: Октомври 30, 2008, 16:44:26 pm »
на 28 съм , не съм много младичка. А исках да кажа че см допуснала малка грешка - за резултатите на мъжа ми - 12, 5 млн. в мл. а общо в еякулата 24 990 млн. -това дали прави нещата по- добри, как мислите- едва ли  :wink:
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #7 -: Октомври 30, 2008, 18:25:59 pm »
И аз имам две неуспешни инсеминации при нас проблема беше че аз съм с една запушена тръба която според д-ра ми няма хсг а при съпруга ми има нарушена морфология 9% инъче другите му показатели са добри.На всичкото отгоре имам едно дете преди 13год от същия брак но за второ не се получават нещата.Пожелавам ти успех дано ти успееш от първия път.А относно годините не са много има време за опити но според мен инсетата са си малко загуба на време.Ама пусто човек все се надява да стане чудото при него.Дано при теб стане скоро независимо какво ще решиш да предприемеш.
« Отговор #8 -: Октомври 30, 2008, 19:02:27 pm »
При нас нещата станаха от 1 вото инсе  в специализирана клиника. Преди това имам още 2 но тях не ги броя, защото бяха в частен кабинет, нямаше ембриолог.....нещата бяха...не ми се коментира.
За съжаление радоста след успеха ни трая за кратко. Както и да е .
След това последваха още 6 без резултат.
Да спомена, че при мен освен НК клетки няма проблем, а при мъжа ми всичко е перфектно.
Желая ти успех.
« Отговор #9 -: Октомври 30, 2008, 19:03:56 pm »
При нас нещата станаха от 1 вото инсе  в специализирана клиника. Преди това имам още 2 но тях не ги броя, защото бяха в частен кабинет, нямаше ембриолог.....нещата бяха...не ми се коментира.
За съжаление радоста след успеха ни трая за кратко. Както и да е .
След това последваха още 6 без резултат.
Да спомена, че при мен освен НК клетки няма проблем, а при мъжа ми всичко е перфектно.
Желая ти успех.
пред втора инсеминация
« Отговор #10 -: Ноември 03, 2008, 14:45:00 pm »
Здравейте!Направо незнам откъде да започна и направо се чудя на силата,търпението и оптимизма на повечето от вас.Аз съм нова във форума и сигурно това ужасно ми личи.Все пак се радвам,че съм тук и ще мога да споделя болката си,а наистина имам нужда от вашата морална подкрепа :)Значи-от три години сме по лекари.Правихме спермограми-5,все лоши-олигоастенозооспермия.Съпругът ми пи какво ли не(всеки лекар изписваше различни препарати-трибестан,спимен,проксийд плюс,прегнил и т.н...много са,да не изброявам),полза АБСОЛЮТНО НИКАКВА.Октомври решихме-хетероинсеминация(от донор).Направих в "Майчин дом"-София.НЕ  са ми стимулирали нищо.Имах някаква мъъъъничка надежда,че този път ще видя чертичките.Уви,нищо.Сега пък се чудя дали и в мен няма някаква причина? :xТа...Какво трябва да направя?Каква е разликата между лапароскопията,хидротубацията и "цветната снимка"?Чета и разбирам,че и трите неща се правят за да се провери проходимостта на тръбите.Кога се прави стимулация,защото не искам да пропусна опитите и този месец.Лекарката ми не казва нищо,преглежда ме и толкова.Та каквото знам е от форумите,затова питам...Дайте ми някакъв съвет,помогнете ми защото ще се побъркам от болка,неизвестност и отчаяние.Благодаря ви предварително ,момичета и успех на всички тръгнали по този път!
Re: пред втора инсеминация
« Отговор #11 -: Ноември 03, 2008, 15:37:20 pm »
Като за начало е добре да си запишеш час в клиника по стерилитет,където да те поеме специалист и да започнете решаването на проблемите които да завършат с положителен резулат.Във тази клиника http://www.invitro-bg.com/ най-ранен час има за догодина лятото при Д-р Персенска,а за д-р Стаменов за догодина по това време.
Тук http://www.ivf.bg/ доколкото знам има за след няколко месеца при д-р Владимиров,а тук http://www.ivf-bg.com/можеш да си запишеш за след няколко дни или седмици тъй като са повече специалисти и затова има за по-скоро часове за първичен преглед.Желая ти много успех.

Забравих да попитам инсеминацията без проверка на тръбите ли е правена?
« Последна редакция: Ноември 03, 2008, 15:49:08 pm от ninkata1 »

*
инсеминация
« Отговор #12 -: Ноември 04, 2008, 00:49:32 am »
здравейте момичета предстои ми инсеминация може ли някой който е правил инсеминация да ми обясни нещо как кога се прави благодаря ви
Re: инсеминация
« Отговор #13 -: Ноември 04, 2008, 07:42:33 am »
аз не съм си правила инсеминация, но може скоро да ми се наложи.
виж тук информацията, може да ти е от полза:

http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m2

*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #14 -: Ноември 04, 2008, 09:08:19 am »
Виж във темата за АРТ тук по-долу във форума ,там пише подробно какво точно е вътрематочната инсеминация.Аз предния мес.правих за съжаление неуспешна,сега правя стимулации за втора.Прочети там и ако има нещо питай.Аз искам само да те питам какъв е при вас проблема?

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #15 -: Ноември 04, 2008, 09:30:50 am »
Погледни тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=6129.0
Успех !
« Отговор #16 -: Ноември 12, 2008, 16:54:58 pm »
Здравейте момичета,аз се лекувах от ендометриоза,открита чрез лапароскопия и след това  3 инжекции золадекс.В сряда 19.11 съм на доктор и ако всичко е нормално след лечението ще пробвам инсеминация.Вие поради каква причина правихте инсеминация.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #17 -: Ноември 12, 2008, 17:11:36 pm »
При нас е лоша спермограма.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #18 -: Ноември 12, 2008, 17:29:42 pm »
Здравей Марина,много се надявам да стане с инсе,пожелавам го и на теб.Дано се случи най-хубавото именно по Коледа -"по Коледа се случват чудеса" дано и при нас се случат.Искрено пожелавам на всички вас скоро да се похвалите с добри новини.
*
някой правил ли е инсеминация моля за съвет
« Отговор #19 -: Ноември 13, 2008, 00:35:52 am »
здравейте моля за съвет ако някой е правил как се прави болезнено ли е има ли престой в болница че мисля това ми предстои благодаря ви