0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
майката-едноличен собственик на детето
« -: Ноември 02, 2008, 18:43:20 pm »
Здравейте
Ще се опитам на кратко да обобщя състоянието в което се намирам.
Преди година и половина се преместих да живея с мъж който има дете от предишен брак.
Детенцето живее при майка си и идва при баща си(при нас) 2-3 уикенда в месеца.
Разбираме(разбирахме)се прекрасно-оказа се едно прекрасно и деликатно малко създание-много слънчево дете.Обикнах го много.
След като очакванията на майка му се оказаха погрешни(аз да съм лошата мащеха)визитите на детето секнаха.
Всички усилия на таткото да се види с детето се оказаха безплодни.
Прекъснаха се всякакви комуникации.
Това продължава няколко месеца вече.
Чувствам се виновна ,че таткото много страда и все ми казва ,че нямам вина за това.
Било чувство на ревност от страна на бившата-не е очаквала детето да се превърже толкова много към мен.
Как да постъпя?
Това може да продължи още мноого време-време през което най-големия потърпевш е ДЕТЕТО.Страхувам се също ,че връзката баща-дете се изгубва.
Има ли тук жени в подобно положение?
Как намирате решение на този проблем?
Помогнете ми
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: майката-едноличен собственик на детето
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2008, 22:07:00 pm »
Тои има законното право да вижда детето си. Да се обърне към адвокат или в съда.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2008, 22:10:08 pm »
На колко години е детето?
*
« Отговор #3 -: Ноември 02, 2008, 22:26:26 pm »
На колко години е детето?

Детето е на 11 години.
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #4 -: Ноември 03, 2008, 03:13:41 am »
У нас е същото положение от 2.5г.
Няма решение.бащата страда от липсата на контакт,но детето живее при майката и каквото тя каже,това е.Преди няколко месеца смени и телефоните,да не говорим че живеят на 2000км...Само дето при нас "детето" навърши 18 и официално не е вече дете.Но така или иначе -отчуждението настъпи,престанаха дори и е-мейлите.
просто майките наистина успяват да настроят децата срещу другия родител,това е.
ако имате възможност,наемете адвокат,ще спечелите.
« Отговор #5 -: Ноември 03, 2008, 08:30:43 am »

просто майките наистина успяват да настроят децата срещу другия родител,това е.
ако имате възможност,наемете адвокат,ще спечелите.
Е зависи какъв е другия родител.Да не говорим,че част от мъжете самио напускат децата си.
Говоря за част от мъжете, незнам какъв е слуая тук.
*
« Отговор #6 -: Ноември 03, 2008, 10:03:13 am »
При развода е определен режим на лични контакти между детето и родитела който не упражнява родителските права. Този режим е задължителен за родителите и поне той трябва да се спазва.
Обърнете се към адвокат или направо посетете съдебен изпълнител /има и частни/. Образува се изп.дело и има предвиден ред за принуждаване на родителите да спазват режима определен от съда. Делата са неприятни, но ако майката щади психиката на детето си, няма да позволи това да се случва.
*

daniski

• 550
« Отговор #7 -: Ноември 05, 2008, 21:52:12 pm »
При развода е определен режим на лични контакти между детето и родитела който не упражнява родителските права. Този режим е задължителен за родителите и поне той трябва да се спазва.
Обърнете се към адвокат или направо посетете съдебен изпълнител /има и частни/. Образува се изп.дело и има предвиден ред за принуждаване на родителите да спазват режима определен от съда. Делата са неприятни, но ако майката щади психиката на детето си, няма да позволи това да се случва.
О да,определен ред съществува,стига да се спазваше...
В нашия случай изоставен беше таткото,с 30$ кеш и празно жилище...сега има право само да плаща издръжка от 400$ месечно.Дори незнаем дали дъщеря му въобще живее при майка си,къде и с кого е...но това е друга тема.
при нас в САЩ адвокатите струват хиляди,но съм сигурна че струват скъпо,където и да било.
Мисля,че в тази тема освен да се пооплачем,май друго няма да постигнем,но все е нещо.А иначе правното положение е ясно,както и решението-адвокат и дела...
не го пожелавам на никого!
*
« Отговор #8 -: Декември 08, 2008, 20:48:57 pm »
Болката е по-силна от всякога.

Опитах да намеря контакт със "майката"отговора който получих беше
или аз или дтето.
Ужааассссс
Едвам сдържам сълзите си...
пред дилема съм
как да постъпя??
Дали да прекратя връзката си с таткото в името на детето???
Целият свят се преобърна
боли,боли
« Отговор #9 -: Декември 09, 2008, 10:22:22 am »
Немисля ,че ако прекрътите взаимоотношенията си с бащата  ,отношенията между двамата родители ще се подобрят.Те вече на са заедно,така че рано или късно в живота на един от двамата  пак  ще се  появи някой като теб.Просто  можеби  трябва да мине малко време ,майката да поразмисли и нейната  болка и обида малко да отихни.Тогава би трябвало  ,ако е трезво мислеш човек да прецени ,че  чуствата на детето също са важни,даже най- важни  и да ги  пощади.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #10 -: Декември 09, 2008, 12:40:01 pm »
Не си пред никаква дилема. Таткото е избрал вече. Разбери се с девойката само и единствено баща му да вижда детето. Кажи и, че ще стойш далече от него и няма да присъстваш. Дано се вразуми малко. Аман от тази човешка злоба...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #11 -: Декември 10, 2008, 17:35:17 pm »
Не е възможно да се намери общ език с тази жена.
Поставя само ултиматуми размахвайки заканително пръст и тропа с краче.
Процедира по същия начин и със втория си мъж.
Децата които ражда са форма за финансиране и изнудване към бащите.
Ужасно е да се споделя какви "майки" има като знам,че думата"мама" е свещенна в този форум.
Не очаквах да се сблъсна с такова елементарно ,жалко същество  което е имало късмета да роди две деца за да ги използва по най-подлия начин.
Каква коледа да празнувам?
Вече си мисля,че няма Господ или ако има то Той си играе с нас.
Каква ирония  да облаготетелства такива жени със най-святото-ДЕЦАТА ,а мъката която много жени дълги години изпитват да се окаже блян.
Не мога да намеря думи да изкажа възмущението си което вече се превръща във озлобление.
Силно се надявам да намеря сили да се самосъхраня от това чувство и да запазя любовта си към всички/всичко което ме заобикаля.
Казват ,че надеждата умирала последна.
Така ли е?
*

lidia

• 2959
« Отговор #12 -: Декември 11, 2008, 13:28:29 pm »
kiwwi детето си е нейно, тя със сигурност има съвсем друга гледна точка. Ти и ние не можем да и бъдем съдници, никой не ни е дал това право. Знам, че на съпруга ти му се къса сърцето за детето, знам че за грешките на родителите си страдат най-много децата.
Едва ли използва децата си за да командори и наранява, по вероятно е да ги обича много и да се е почувствала заместена и огорчена. Може би това е причината, незнам. В крайна сметка ако мъжа ти и жена му не се разберат, няма кой . Но вярвай това със скандали не става. Нека мине малко време и да опита пак, ако не има си закони.
Ако продължаваш да се обръщаш към нея с елементарна и жалка, можеш да бъдеш сигурна, че мъжа ти и ти няма да се радвате скоро на присъствието на детето му.
*
« Отговор #13 -: Декември 11, 2008, 18:06:43 pm »
Мила Лидия благодаря ти за отзованото мнение.
Радвам се ,че има някой който следи моята тягостна история и ми помага със гледната си точка  независимо дали ми харесва или не.
Знам,че трябва да се намери някакво средно решение на този проблем,което да удовлетвори и двете страни.
Не искам да се остава с впечатление,че искам да обсебя таткото.
Негово задължение е да помага със всички средства израстването и възпитанието на това дете.Съзнавам този факт и максимално се стремя да го подкрепям.
Но...спекулацията насреща е жестока.Като пример мога да изложа последната история.
Майката самосимволично е взела решение,че трябва да отиде на почивка в чужбина за празниците.Изисква финансиране от таткото и ако това не стане е готова да го представи като лош пример за детето.Едва ли не на тате не му пука за това дете.
Да не говорим за почивките на морето през лятото-не една на сезон.
Е това ако не е спекулация,то как да се нарече?
Моя милост и таткото не смеем да си помислим за почивка.
Понякога се налага даже да работим и в неделя.
Тази жена умело си играе с нас като използва детето като предтекст за своите многобройни почивки.
Живот си живее "майката",която навремето уж забравила да си вземе навреме противозачатъчните.
Този номер минава и сега при втория и мъж.
Там процедурата е същата-ако не даваш парици за почивка няма да видиш детето.
Много жалко ,но има такива "майки".
Чудя се от какво ли се е уморила,че все на почивки и се ходи?
В целия си съзнателен живот няма един работен ден.
Колкото и да се старая да я разбера-не можах.
Дали пък ще разбера ако и аз някой ден стана майка?

Много жалко ,но има такива "майки"
*

lidia

• 2959
« Отговор #14 -: Декември 11, 2008, 19:27:18 pm »
Не мога да си представя, че има такива хора но явно има :(.
Киви съжалявам, че сте попаднали на такъв човек, дано решите проблема скоро.
И разбира се скоро да си имате прекрасни дечица  :)
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #15 -: Декември 12, 2008, 08:09:50 am »
Киви, това е наистина някакъв омагьосан кръг. Жалко е да знаеш, че едно дете може да служи за манипулация..Ще ми се скоро да имате свое дете и тогава си мисля , че майката ще спре да използва другото дете за своите цели. Най-малко поради факта, че ще се страхува да не би нейното дете да остане на заден план.
Успех ти желая !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #16 -: Декември 12, 2008, 09:37:21 am »

Колкото и да се старая да я разбера-не можах.
Дали пък ще разбера ако и аз някой ден стана майка?

Много жалко ,но има такива "майки"

Няма да я разбереш, дори и тогава когато станеш майка :wink:
Навремето и аз не разбирах една такава подобна особа, е станах и майка и пак не я разбирам :lol:

Пожелавам ти от все сърце да станеш майка :D

Изхода е малко повече търпение във времето, повече твърдост от страна на бащата и може би донякъде ще свикне с обстоятелствата, но манипулацията
ще продължава...
Проблема на такива майки е че се идентифицират изцяло с децата си, детето=нея,
тъжно е заради децата, защото не им дават човешкото право да искат нещо различно от техните желания, като в случая да виждат бащите си, да прекарват време с тях и да харесват новата половинка на татко!
Моят съвет е да не фиксираш върху нея и нейния живот, ако с бащата имате здрави отношения и планове за бъдещето, фиксирай се върху това и върху твоя живот. Този проблем е на тях двамата, не се въвличай сама себе си в него, защото става "без вина - виновен". Опитай се да му дадеш ясна представа на него, че той е човекът който трябва да "разреши" този проблем.
Успех!
*

daniski

• 550
« Отговор #17 -: Декември 18, 2008, 20:04:57 pm »
Ясна е работата.И тука са не една и две-абсолютно същите.ражда,после издръжката и бащата опъва на хамута с години,а тя си вее байрака с новата кола и се задява с когото и падне...
Ти обаче не казваш дали сте в БГ,ако е там-той така и така не вижда детето,защо плащате?!кажете и и вие същото-или детето,или нема пари...как ще ги прибере насила?!?В БГ?!правете като нея!шантаж и толкова.
Виж в САЩ е друго-има много начини да те накарат да плащаш-щеш-нещеш.Което е и редно,защото има хора,на които наистина не им пука за децата им.

Но има и друго-има си ред кога и как да си виждаш детето.
Нашата история съм я вече описала и няма да я повтарям.какво правим ние?ами вместо по $400 на месец пращаме по $200 и то на части...бившата ясно ни заяви,че ние ще и изплатим новата кола...
Лошото е,че май детето наистина не вижда нищо от парите,но какво да направиш...на нас ни останаха 5 месеца още да плащаме,а на вас ви предстоят години.
търсете адвокат и искайте попечителство,още повече щом тя е женена вече за друг...
незнам Киуи,пак ти казвам,зависи къде сте...
ако има как-не пращайте пари,докато не дойде детето? :? :? :?
А,забравих да кажа-може да я е страх,че детето иска да стои при вас и тогава ще секне кранчето,затова не го пуска вече.Особено ако то се хвали и е доволно от вас.
« Последна редакция: Декември 18, 2008, 20:08:39 pm от daniski »
*
« Отговор #18 -: Декември 19, 2008, 18:44:28 pm »

А,забравих да кажа-може да я е страх,че детето иска да стои при вас и тогава ще секне кранчето,затова не го пуска вече.Особено ако то се хвали и е доволно от вас.

Точно това е проблема на женицата.
Ние сме мили и нежни с детето(особено аз).
След 12 години неизяснен стерилитет имам голямо количество "запас от любов" с който засипвам това дете.
Понякога даже търпя и упреци ,че много го глезя.
По въпроса дали сме в БГ-да в БГ сме(за жалост).
Системата е доста тромава и не храня надежди да си помогнем по този начин.
Мисля да оставя нещата така както са-времето ще покаже кой крив,кой прав.
(това не значи ,че няма да страдаме с таткото)
Искам да се оттърся от всичкия този негативизъм и да намеря сили да започна ПАК
борбата със стерилитета.
Дано изгрее слънце и на моята улица.

*

daniski

• 550
« Отговор #19 -: Декември 22, 2008, 22:12:24 pm »
мила Киуи,щом сте в БГ-спирайте парите и това е...Да не се повтарям.Знам че ви е тежко да не виждате детето,но какво да се прави...Питайте адвокат за евентуално дело?
Мъжа ти да и се обади и да и каже,че ще я съди.А не можете ли да виждате детето на излизане от училище?Или тя ходи да го прибира?