0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА "КОЛЕДНО ЖЕЛАНИЕ"

В навечерието на Нова година и Коледа сме обзети от трепетно очакване да се случи нещо ново и вълнуващо. Склонни сме да сме по-добри и съпричастни, да мечтаем повече, да желаем да се променим. Правим равносметка за изминалите години и подреждаме приоритетите си - за какво мечтаем, за какво се молим и какво сънуваме с копнеж...

Не е тайна, че за всички нас от Зачатие, най-голямата мечта е да станем родители. 
Разкажете ни за пътя, който извървявате към своето съкровище, за моментите, които ви зареждат с нови сили, за приятелите, които ви подкрепят. Нарисувайте своята приказка, покажете ни вашия вълшебен свят, който ще изградите за най-прекрасното нещо - детето! Покажете на всички, че сте влюбени, млади, прекрасни  и уверени в себе си, че сте силни и устремени към своята мечта!
Изпратете ни разказ, приказка, стих, есе, картина или снимка - всичко, което може да опише по най-изразителен начин вашето "Коледно желание".

Включете се и вие в коледните инициативи на Сдружение "Зачатие" - подкрепете двойка с репродуктивен проблем или зарадвайте едно дете!

За трета поредна година Сдружение "Зачатие" организира благотворителна акция под надслов "Коледа в Роман". Инициативата се състои в събиране на дарения за подаръци за децата в дома в гр. Роман, област София.  Включи се и ти! Миналата година, благодарение на задружните ни усилия, успяхме да съберем над 6 000 лв и сътворихме незабравим празник за децата :)
Да направим нещо добро за децата, лишени от родителски грижи!
"Коледа в Роман" - дискусия във форума и работна тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=31374.0

Всички, които искат да помогнат да се сбъднат няколко мечти и да доставят радост на дечицата в с. Роман могат да изпратят своя подарък на банковата сметка на сдружението като в основание напишат описаните по-долу основания за превод:

Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша
Сдружение Зачатие
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC - FINVBGSF

с основания:

- Коледно бебе
(за подпомагане на двойки)
- Коледа в Роман
(за подпомаганe на децата в дома)

Пощенски адрес:

Мария Маринова Стирянова
ул. Климент Охридски 62, ап.3
6001 Стара Загора

Регламент за участието в конкурса:

ornaico1 Могат  да участват всички, които все още се борят да имат дете, независимо дали са членове на сдружението, в България или зад граница и са регистрирани във форума на Зачатие с дата, не по-късна от 01.11.2008 г.
ornaico1 Творбите очакваме да изпращате на email: konkurs@zachatie.org до 11.12.2008 г.
ornaico1 Гласуването за Фаворит на публиката ще започне след 11.12.2008 г. в отделна тема
ornaico1 Наградният фонд за Фаворит на публиката ще е сформиран от дарените за целта средства, получени по банков път, по пощата или на организираните за целта срещи
ornaico1 Жребият за награждаването на други 5 участника в конкурса ще бъде изтеглен на Коледната среща и ще е финансово осигурен от Сдружение Зачатие*
ornaico1 Необходимо е да приложите към мейла и попълнен формуляр за участие, за да си гарантирате участие в жребия.

Творбите ще бъдат публикувани в тази тема само с никнейма ви, за да се гарантира анонимност:

Формуляр за участие в конкурс "Коледно желание": 
ИЗПРАЩА СЕ НА konkurs@zachatie.org                     

1. Име, фамилия, (никнейм) 
2. Телефонен номер
3. Адрес,
4. E-mail адрес
5. Правим опити за забременяване от ......
6. Нямам деца от настоящия или от друг партньор - да/не
7. Декларирам, че имам нужда от финансова помощ, за да продължа лечението си и ще я използвам по предназначение.

Успех на всички участници и нека Коледните ви желания да се сбъднат!

КОД ЗА ЛЕНТИЧКИ "КОЛЕДНО ЖЕЛАНИЕ"

[url=http://kz2009.zachatie.org][img]http://www.zachatie.org/kz2009/ticker1.gif[/img][/url]

[url=http://kz2009.zachatie.org][img]http://www.zachatie.org/kz2009/ticker2.gif[/img][/url]

[url=http://kz2009.zachatie.org][img]http://www.zachatie.org/kz2009/ticker4.gif[/img][/url]
* Информацията предстои да се допълва

tree2a

Предишни теми:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19518.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20632.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19570.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20181.0

Време е да решим какво ще правим тази година, кой какви идеи има. Вие сте, трябва да бистрим проблема и да се организираме, че времето няма да стигне. Благодаря на всички отзовали се предварително.
« Последна редакция: Ноември 18, 2008, 00:07:02 am от cygnus »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Коледа идва ... да стоплим нечии сърца!
« Отговор #1 -: Ноември 03, 2008, 19:28:43 pm »
 Моето предложение е да си финансират двойки с репродуктивни проблеми ./изследвания , процедура, в зависимост колко пари ще се съберат/.
Може да бъде организиран конкурс със зададена тема.Доколкото разбрах, Ултра има идеи.
 Разбира се, не бива да се забравят дечицата, за които "Зачатие" се грижи целогодишно.
За тях могат да бъдат събрани парички за закупуване на коледно подаръче за всяко дете.
 В този смисъл ,  нека сметките да бъдат две, за да има право на избор, този , който е решил да дари.

Момичета, нека бъдем по -активни, нямаме много време!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #2 -: Ноември 03, 2008, 21:55:48 pm »
  Сега ще кажа нещо...знам,че като тема е отдалечено,ама за себе си съм права.За домовете със дечица всички се сещат по празниците,а за възрастните по-рядко.Бих искала да зарадваме такива стари хора...забравени във някой старчески дом.Със сигурност ще стоплим сърцата им.Иначе,каквото и да решите ще участвам с нетърпение.
*
« Отговор #3 -: Ноември 03, 2008, 22:04:12 pm »
  Сега ще кажа нещо...знам,че като тема е отдалечено,ама за себе си съм права.За домовете със дечица всички се сещат по празниците,а за възрастните по-рядко.Бих искала да зарадваме такива стари хора...забравени във някой старчески дом.Със сигурност ще стоплим сърцата им.Иначе,каквото и да решите ще участвам с нетърпение.
Подкрепям идеята!
*
« Отговор #4 -: Ноември 03, 2008, 22:14:19 pm »
Моето предложение е да си финансират двойки с репродуктивни проблеми ./изследвания , процедура, в зависимост колко пари ще се съберат/.
Може да бъде организиран конкурс със зададена тема.Доколкото разбрах, Ултра има идеи.
 Разбира се, не бива да се забравят дечицата, за които "Зачатие" се грижи целогодишно.
За тях могат да бъдат събрани парички за закупуване на коледно подаръче за всяко дете.

Това е и моето виждане за нещата. По-големият акцент (финансов) да е в/у двойки с репродуктивни проблеми, а за децата да подготвим малки коледни подаръчета + предметни дарения (дрехи, обувки, играчки, книги - каквото съберем). Ако решим да е така, не виждам необходимост от две сметки, но това са подробности - ще участвам и за двете каузи, независимо от начина на събиране на средтсвата.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #5 -: Ноември 03, 2008, 22:24:04 pm »
Аз също съм ЗА събирането на средства за подпомагането на двойки с репродуктивни проблеми.
За дома в Роман-както казва Цветенце, за дечицата може нещо по-дребно да се приготви.
Ще участвам и в двете инициативи с каквото мога.

И наистина малко повече активност няма да навреди :)
« Последна редакция: Ноември 03, 2008, 22:36:46 pm от Nadyn »
*
« Отговор #6 -: Ноември 03, 2008, 23:33:21 pm »
не виждам необходимост от две сметки,
Точно така, писала съм малко прибързано. Достатъчно е да се упомене в основанието за внасяне на сумата.
*
« Отговор #7 -: Ноември 04, 2008, 08:36:15 am »
Добре, до тук почти всички са съгласни да се подпомогнат и децата и двойките.
1. За децата ясно, ще им купим индивидуални подаръци като всяка година и предметни каквито съберем. Допълнително няма да се купуват храна и лекарства (така беше миналата и по-миналата година). Приемаме, че въпроса е решен, ок?

2. Сега за двойките, трябва само да решим принципа на който ще се разпределят средствата. Имаше предложение отново за литературен конкурс, но е хубаво и други варианти да обсъдим, защото не всеки има дар словото на поет, все пак :wink:
Другата идея беше да се подпомогнат двойки с по-ограничени финансови възможности, което обаче аз лично нямам, идея как ще го реализираме.

Така че, нека мислим в тази насока - как да изберем двойките, които ще се подпомогнат???
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #8 -: Ноември 04, 2008, 08:44:03 am »
Мое мнение за двойките:
1. Не може да са само членове, както беше за ДРЗ
2. Трябва да желаят да бъдат подпомогнати /неискана помощ не е помощ/

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #9 -: Ноември 04, 2008, 08:50:33 am »
О да, и аз мисля че не трябва да е само за лченове на сдружението. По-важното сега е да измислим критериите за подбор :?
*
« Отговор #10 -: Ноември 04, 2008, 08:50:43 am »
И според мен двойката трябва по някакъв начин да заяви желанието си за участие.
Идеята за литературния конкурс сама по себе си е чудесна, но в случая Стефи е права - не на всеки му се отдава писането.
*
« Отговор #11 -: Ноември 04, 2008, 11:16:21 am »
 Нека да е конкурс със зададена тема, а всеки да се изяви както желае  :D Емоциите могат да се изразят по много начини.

За критериите за участие, не смятам че ние трябва да отсяваме, всеки си преценява дали да участва в такава кампания. Ама това е моето мнение , де.
*
« Отговор #12 -: Ноември 04, 2008, 11:48:47 am »
Аз мисля да се теглят чрез жребии на случаен принцип, след някакви критерии и "регистрация".
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #13 -: Ноември 04, 2008, 14:33:13 pm »
Оносно литературния конкурс - наистина не всеки има дар слово, но участвайки в подобно начинание, ще помогнете да затвърдим Зачатие като общност, а това е от изключително голямо значение. Можем да разширим критериите за конкурса, така че повече хора да се чувстват комфортно да се включат. Нищо не пречи да се участва с картина, стих, преработка/адаптация на популярен текст, приказка, че дори и снимка. Мислех си темата или настроението, което ще се създаде от творбата, да е обвързано по някакъв начин с промените в живота ни, настъпили покрай инфертилитета. Първоначалната идея ми дойде от тази тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9996.0;all

Дони също има идеи, чакаме и нея и всеки от вас да доизмислим критериите.
Със сигурност конкурсът ще е за вече съществуващи потребители и само те ще имат право да гласуват!
Критерии по социален признак няма смисъл да слагаме - от наблюденията ми последните години забелязвам ясна тенденция по-заможните потребители да помагат активно. Стерилитетът прави хората по-благородни и не вярвам някой финансово осигурен да реши да се възползва.
Няма да използваме жури, ще разчитаме само на себе си и мисля, че ще се получи една хубава предколедна атмосфера :D
Нищо не пречи да си организираме една празнична среща, на която да раздадем наградите.

Една сметка е достатъчна. В основанието може да се пише за коя инициатива са парите. Ще предоставим и адрес за пощенските записи, отделно по градове може да се направят срещи и да се съберат пари накуп.

Сдружение Зачатие ще се включи отново с финансова помощ. Размерът на сумата ще съобщим след като се уточнят всички въпроси, свързани с коледната инициатива.
Припомням, че на ДРЗ раздадохме ваучъри с различна стойност на 9 човека. Все още очакваме някой от тях да се похвали, че сме му помогнали :wink:

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #14 -: Ноември 04, 2008, 19:29:46 pm »
само аз ли не мога да отворя линка да прочета??
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #15 -: Ноември 04, 2008, 19:49:05 pm »
само аз ли не мога да отворя линка да прочета??

при мен няма проблем
*
« Отговор #16 -: Ноември 04, 2008, 21:14:12 pm »
На мен ми допадна идеята на Баракуда за дома за стари хора,но както виждам тя не се обсъжда.
Иначе съм ЗА подпомагането на двойки с репродуктивни проблеми.
Добре е сметката да е една.Ще е по-лесно.
Отворих линка .Темата не е никак лоша, а и като видях колко жени са писали как ги е променил стерилитета,а сега са вече майки ми хрумва,че конкурса ще е доста позитивно настроен,а може и късметлийски да бъде за всички!
*
« Отговор #17 -: Ноември 04, 2008, 22:05:35 pm »
На мен ми допадна идеята на Баракуда за дома за стари хора,но както виждам тя не се обсъжда.

Идеята е хубава, но ми се струва невъзможно и финансово, и времево Сдружението да се разпростре на толкова фронтове - освен, ако подпомагането на дом за стари хора не е за сметка дома в Роман.
*
« Отговор #18 -: Ноември 05, 2008, 09:17:44 am »

Идеята е хубава, но ми се струва невъзможно и финансово, и времево Сдружението да се разпростре на толкова фронтове - освен, ако подпомагането на дом за стари хора не е за сметка дома в Роман.
Ами аз така я разбирам идеята,въпреки че е гадно точно за този празник да оставим децата.Поели сме вече тази инициатива и ще си я следваме.
*
« Отговор #19 -: Ноември 05, 2008, 10:13:08 am »
 Относно идеята за възрастните хора, и аз съм ЗА, но нека да направим инициатива в по- дългосрочен план. Не кампанийно.
Нека сега се съсредоточим към основните 2 идеи.