0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: лапароскопия при доктор Емил Филипов
« Отговор #20 -: Януари 23, 2012, 12:34:35 pm »
Еми не знам колко са назад,след като от клиника "Щерев" изпращат свои колеги там на обучение.
Малко се опитваш да ни налагаш мнението си.
Това,че ти си недоволна,не е меродавна все пак.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: лапароскопия при доктор Емил Филипов
« Отговор #21 -: Януари 24, 2012, 00:57:12 am »
Разбира се, че изпращат колеги там, все пак е учебно заведение :wink:
Но ги обучават за какво? Да лекуват стерилитет или да правят лапароскопии и хистероскопии?
Явно не си ме разбрала добре или не си прочела както трябва, написах, че са назадничави, а не че са назад, има разлика. Надявам се не се налага да ти обяснявам каква е тя. Голяма част от лекарите в отделението по стерилитет /да, отделение, МД не е болница по стерилитет, а АГ болница и обучаващите се там се обучават в учебното заведение/ не приемат ин витро процедурата като лечение, отхвърлят я, сякаш е нещо лошо. Много момичета  могат да споделят как дори завеждащият на отделението ги е пращал да си осиновяват деца, щото то ин витрото не било работа, нямало смисъл да се мъчат, пък с тия запушени тръби, за нищо не ставали жените, да си осиновяли. Да не ровя сега да цитирам.
Когато раждах, дойде една лекарка от отделението по тубарен стерилитет, носейки картона ми. И като видя, че съм без тръби и бебето е от ин витро, ме погледна със съжаление и ми каза - "защо бе мойто момиче се остави да те осакатят 8O, а не дойде тук да ти направим една пластика, ми отиде да си правиш бебе в стъкло 8O" Сякаш са ми направили не бебе, ами самия дявол. И това е изказване на лекар, който лекува стерилитет. Нямаш представа с какъв тон ми беше казано това, стана ми ужасно неприятно. Пластиката не е панацея и не е гаранция, че няма да се стигне пак до ин витро. Ама не, то ин витрото, изкуствена работа. Ето това имам предвид по закостенели и назадничави.
  Не се опитвам нищо да налагам. Опитвам се да дам максимално информация, за да може всяка от вас да си направи добре сметката и да направи ИНФОРМИРАН избор. Нещо, което аз нямах възможност да направя, преди да открия този форум. Много жени не знаят как е устроена репродуктивната им система, нито как работи, нито кои поражения са обратими и кои не. И лесно могат да бъдат подведени да се подлагат на излишни интервенции и лечения.  Опитвам се да предпазя поне едно момиче да не попадне на грешното място и да загуби ценно време. Ако това ти се струва грешен мотив за постовете ми - ок! Не ги чети. Но на някого може и да помогнат, затова аз ще си пиша. Не знам ти къде видя опит за налагане, аз просто си споделям факти.

П.С. О, между другото, наскоро едно момиче пусна тема за лапароскопия при друга лекарка от МД, завършила в клиниката по изгаряния. Много интересна тема, наистина :wink: Трябва да я прочетете.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!