0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

лапароскопия при доктор Емил Филипов
« -: Ноември 08, 2008, 14:23:07 pm »
Здравейте момичета,
изминаха около 2 месеца след последния път , когато писах в този форум.
Но сега вече имам установен проблем. На 9 ден от цикъла доктор Мърмърова установи задържани фоликули в десен яйчник, т.е. СПКЯ и ме изпраща при доктор Филипов от Майчин дом  София за лапароскопия.Чудя се защо на 3-ма бургаски гинеколози им трябваше 1 година , за да установят този проблем, но това вече няма значение и сега съжалявам защо не послушах момичетата от форума и да се насоча към София по-рано. Молбата ми е ако някой е правил лапаро при него да сподели впечатления и освен това се питам как да процедирам от тук нататък. Имам изследване на полови хормони, на хормони на щитовидна жлеза, микробиология и хламидия, как точно се насрочва тази процедура, може би първо трябва да направя консултация с него и след това да се насрочи лапарото. Задавам си тези въпроси тъй като София ми е доста далече, освен това трябва да си пускам болнични  и да отсъствам от работа , затова ме интересува как протича цялата порцедура,  колко време по-рано трябва да си запазя час при този доктор,освен това моля някоя от вас ако е правила скоро лапаро при доктор Филипов да сподели дали тази процедура се поема от здравнат каса и колко струва всичко плюс изследванията конкретно в Майчин дом. Забравих да кажа , че спермограмата също не е много добра ,45% нормокинезис , вероятно и там има проблем. Просто вече съм отчаяна, умирам от страх, чудя се лекува ли се СПКЯ или може би никога няма да почуствам усещането да стана майка.Моля ви да споделите опит и мнения по моя пробелм .Ще ви бъда много благодална.ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=ani_mih][/url]
Re: лапароскопия при доктор Емил Филипов
« Отговор #1 -: Ноември 09, 2008, 14:34:09 pm »
Дай го по-спокойно, положението при теб не е чак толкова зле за сега, нищо не знам за д-р Филипов. Спермограмата също не изглежда да е зле, макар че само този процент който си посочила не е достатъчен. В Бургас едва ли някъде може да се направи читава спермограма. Можеш да се насочиш и към Варна или Пловдив, има писано за доста добри лекари, не се гръмвай при някой само защото поредната гинеколожка те е пратила там.
Разбира се че ще имаш деца, никога не си и помисля че това няма да се случи. Пожелавам ти бърз успех!
« Последна редакция: Ноември 09, 2008, 14:44:18 pm от Ledena_luna »
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #2 -: Ноември 11, 2008, 14:08:10 pm »
Д-р Филипов аз лично не ти го препоръчвам.Ако въобще се нуждаеш от лапороскопия мисля,че д-р Попов (преглежда в Шейново и болница Вита)е един от най-добрите специалисти,който може да ти даде адекватна препоръка.
« Отговор #3 -: Ноември 13, 2008, 14:05:58 pm »
Март 2008 правих лапароскопия при д-р Филипов. Не ти го препоръчвам в никакъв случай. Аз отидох с направление т.е. по касата. Каза, че и двете ми тръби са запушени, също че положението е много сериозно, да се ориентираме към осиновяване.
Не искам да се задълбочавам, защото съм изключително негативно настроена.
Сега ходя в клиника Надежда, миналия месец д-р Стаменов ми направи цветна снимка и се оказа, че и двете ми тръби са абсолютно проходими...
Според мен трябва да се насочиш към клиника по стерилитет.
« Отговор #4 -: Ноември 15, 2008, 10:54:38 am »
 Здравейте!Аз правих лапароскопия при Филипов миналата година.В болницата се плаща за избор на екип-тогава беше около 400лв.При мен проблема беше запушени тръби(доказани с цветна снимка) и киста.Кистата беше махната тръбите пък били проходими.Но резултат още няма! :(
« Отговор #5 -: Ноември 15, 2008, 11:16:14 am »
Ако има възможност избери друго място!Условията бяха много лоши тогава.Аз лично преживях операцията тежко,но пък имаше момиче в стаята ми което след операцията се чувстваше много добре(не спираше да снове,пушеше,изяде един голям сандвич,а аз 8O!)за разлика от мен-повръщах много,пишкаше ми се,бях с дренаж който се откачи и добре че беше майка ми до мен че няма кой да те погледне!
*
« Отговор #6 -: Ноември 15, 2008, 14:58:02 pm »
И аз не ти препоръчвам Филипов-много е комерсиален и безотговорен към пациентите.
Мисля ,че трябва да отидеш при Д-р Стаменов или Владимиров.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #7 -: Декември 04, 2008, 12:58:46 pm »
Здравейте, момичета.Края на Юни месец тази година правих лапароскопия при Филипов.Препоръча ми го една много близка приятелка на майка ми, моято се познава лично с него и са семейни приятели.Първо ходих при него на преглед, при който той установи поликистозни яйчници.Препоръча лапаро.Направих го и се оказа, че и двете ми тръби са запушени от сраствания в горния край, откъм яйчниците, което според Филипов е по-добрия вариант, защото може да ги отпуши чрез операция.Освен това, фибриалния апарат на едната тръба е унищожен, а другия редуциран/цтирам си протокола от лапарото/.Октомври трябваше да се оперирам, но реших, че надеждата умира последна и си дадох още 2-3 месеца за опити по нормален път.Но ако до края на годината не стане, началото на февруари сигурно ще се подложа на операцията.Но като ви чета отзивите за Филипов....нещо се разколебавам дали да е при него.Това, което не ми хареса в него , че е постоянно зает и така и не успях да проведа с него подробен разговор, а само в общи ли нии ми обясни за какво иде реч.Ами ако е сгрешил, както при някои от вас? Не знам какво да правя.Дайте още инфо за него, моля! Благодаря!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #8 -: Януари 22, 2009, 17:31:45 pm »
Здравейте и от мен. По принцип, ако се налага да давам лоши отзиви предпочитам да замълча, но това няма как да стане когато става въпрос за Филипов. М,двих при него лапароскопия Януари 2008. Не съм имала по-кошмарно изживяване. В деня на операцията тои изобщо не говори с мен. След като се събудих се оказа, че никой не знае какво е станало по време на операцията и че само той можел да ми даде информация обаче ... той така и не намери време нито да мине да ме види като негова пациентка, нито да ми каже какво точно е направил. Връчиха ми една епикриза, която е написана с ляв замръзнал крак и това беше всичко. Нямам думи да опиша как се почувствах в този момент :( . ФИЛИПОВ, с който до последно се опитвах да говоря, защото все пак става въпрос за моите тръби и за моето състояние, ме подминаваше като пътен знак. Дори единия път се блъсна в мен, но не ми обърна внимание! Този човек и такъв човек не трябва да бъде допускан до пациенти и от него да зависи бъдешето на България - т.е. децата на България.

Извинявам се за дългия постинг. Пожелавам успех на всички.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #9 -: Януари 22, 2009, 18:33:48 pm »
Така и така си от Бургас, то Варна ти е най-близо. Аз ти препоръчвам Д-р Александров - Варна. Ето линк към сайта на центъра там http://ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=65 Направи един конулт с доктора, чуй какво ще ти каже и карай стъпка по стъпка към целта. Ще бъдеш в добри ръце, а и д-р Александров е невероятен освен във всичко останало което прави и в лапароскопиите. Пусни тук в търсачката и ще намериш много мнения за него. Успех!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #10 -: Януари 22, 2009, 20:22:11 pm »
Така и така си от Бургас, то Варна ти е най-близо. Аз ти препоръчвам Д-р Александров - Варна. Ето линк към сайта на центъра там http://ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=65 Направи един конулт с доктора, чуй какво ще ти каже и карай стъпка по стъпка към целта. Ще бъдеш в добри ръце, а и д-р Александров е невероятен освен във всичко останало което прави и в лапароскопиите. Пусни тук в търсачката и ще намериш много мнения за него. Успех!!!
Благодаря ти за инфото, Starlet!Вече съм си записала часове и за Владимиров, и за Александров!За първия е на 16.02.09, а за втория - 23.03.09.
А относно Филипов, не става въпрос само за отношението му.Оказа се, че имам ендометриозни огнища, за които той не сметна за необходимо да ми каже, нито да ми назначи лечение.Операцията, която ми препоръча беше само за отпушване/това всъщност ми го каза мъжа ми, защото той е успял да говори с него, като е излязъл от операционната/Аз успях да разменя 5 думи с Филипов в деня на изписването ми, при това с 300 зора и дебнене по коридорите, но думата не можах да взема, за да питам.Та повечето неща от епикризата и протокола, си ги прочетох сама/доста трудно, че наистина пише грозно/, с консултации с интернет и с гинеколожката ми в Бургас.Абе кво да ви кажа, дано никоя от вас не попада на такива "лекари"!
Извинете за дългия постинг :oops:
Късмет на всички!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #11 -: Януари 22, 2009, 21:01:17 pm »
Абе кво да ви кажа, дано никоя от вас не попада на такива "лекари"!
Извинете за дългия постинг :oops:
Късмет на всички!

За най-голямо съжаление 99,99% от момичетата тук във форума са попадали на такива "лекари" въпроса е да предпазим други нови момичета да станат техни жертви. Късмет и на теб!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #12 -: Януари 25, 2009, 15:38:24 pm »
Мнението е изтрито от модератор, на база чл.9 от правилата на Форума и в частност:

"Приканваме всички участници във форумите да се въздържат от употребата на непристойни изрази и обидни квалификации по адрес на хора или организации"

Моля потребителката да се въздържа от квалификации!
« Последна редакция: Януари 27, 2009, 12:14:07 pm от rally_pat »
« Отговор #13 -: Октомври 20, 2011, 22:39:38 pm »
Аз съм много доволна от д-р Филипов.Лапарото ми мина като убождане,въпреки множеството кисти и сраствания.
Идваше минимум по веднъж на ден и -честно казано,го намирам за бъбрив.Вероятно понеже планираше отпуска и нямаше планирани операции.Мнението е и на момичето,с което лежахме-тя също беше чела във форумите ужасии за него-аз не ги оспорвам.Просто мнението ми е на другата крайност.
Обясняваше с подробности,но чак а втория ден .Съпругът ми не е успял да говори с него веднага след операцията .
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #14 -: Октомври 21, 2011, 01:29:17 am »
Ами, може и да се е променил към добро, дано! Факт е обаче, че той ми препоръча неадекватно лечение, което вече не се използва и има съмнителна ефективност. А че е бъбрив - бъбрив е, ако успееш да се добереш до него :lol: Преди лапарото беше доста подробен, дори ме успокояваше да не се притеснявам, обаче после го гонех по коридорите и му се молех да ми обясни какво ми има :?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #15 -: Октомври 21, 2011, 12:21:04 pm »
Кое лечение имаш предвид?Ако е удобно,разбира се.Аз съм оперирана за ендометриоза.
Честно казано не вярвам,че хората се променят драстично,особено на такава възраст.
Винаги има доволни и недоволни,и не е късно и аз да съм във втората група,разбира се!
Но толкова лекари минаха през главата ми-от прехвалени по-прехвалени,че вече не ми пука особено кой как се държи.
Аз нямам оплаквания,но съм склонна да ви вярвам,понеже съпругът ми го е гонил по коридора след операцията и единственият отговор е бил"всичко е наред",което е доста субективно за тълкуване...Това е единственото.
Не ми е поискал стотинка.Не съм плащала и за избор на екип.Умишлено не го направих до махането на конците.
Всеки сам преценява.Явно е имал време да ни обръща внимание,защото в МД операциите се карат на конвейр.За контролния преглед чаках 2 часа.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #16 -: Октомври 21, 2011, 18:08:57 pm »
Ами аз бях със запушени тръби, в следствие на хламидиална инфекция. По-назад имам един пост, в който съм разказала на две на три. Единият фимбриален апарат унищожен /което означава, че тръбата е абсолютно безполезна, ама тогава не знаех :wink: /, другият редуциран и силно увреден. Човекът ми предложи пластика и ми даде гаранция за успех по-висок от ин витрото :lol: Другата ми опция беше да си осиновя. Само че в последствие разбрах, че почти никой вече не прави пластика на толкова увредени тръби, тъй като е напълно безсмислено, не могат да бъдат спасени. Да не отварям дума за допълнителните сраствания, които ще предизвика една коремна операция. Отделно не се взе под внимание възможността да е образуван хидросалпинкс /заради хламидиите/, който е противопоказен при бременност, както и при ин витро. Такъв действително имах, което се виждаше на снимката направена с камерата /нямах диск/, но това го видя друг лекар, след което направих повторно лапаро, на което се потвърди и се наложи да ми премахнат тръбите.
Като говоря за отношение, няма предвид да ми се мазни и усуква, нито да ми сваля звезди и т.н. Става дума за задължението на един лекар да разговаря с пациента си след извършената му хирургична интервенция и да му обясни какво, как и защо е открито и направено, както и какво следва оттук нататък. Протоколът от операцията не ми беше даден, а видях, че на другите момичета в стаята им ги донесоха веднага след лапарото. Моя ходих да си го търся сама при дежурната акушерка, настана едно ровене и сумтене, но го намери. Връчи ми го и 3 дни не се намери кой да дойде и поне да ми го разчете, да не говорим д-р ти Филипов да благоволи да дойде да ме види. Беше казал на мъжа ми, че положението е зле, ама аз не знаех колко зле и не бях на себе си през тези 3 дни. Дебнех го пред кабинета му по цял ден и го молех да ми обърне внимание, но той директно ме подминаваше или ме отрязваше - "сега не мога, по-късно". В крайна сметка, като ме изписваха наааааай-накрая успях да говоря с него, ама човека пак бързаше, защото си беше купил кола и нямаше търпение да отиде да си я вземе от магазина. Та ме претупа за 5 минути, в които изстреля някакви факти, каза ми да се обадя след 2 месеца за операция и ме изпрати по живо по здраво. Възможност да задам въпроси или да обсъдим положението не ми беше дадена. Фактите не ми бяха обяснени на разбираем за мен език, така че все едно нищо не ми беше казал. Добре че открих Зачатие и се ограмотих, избегнах ненужната операция, намерих правилния лекар и сега имам бебе на 9 месеца. За което винаги ще съм благодарна на Зачатие.
Това е в общи линии. Извинявам се за дългия пост!
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #17 -: Октомври 21, 2011, 22:16:56 pm »
Напротив-много се радвам за прекрасния финал!
Моля се и за мен да е успешен и щастлив!
« Отговор #18 -: Ноември 21, 2011, 21:43:16 pm »
Да споделя и аз моето мнение за д-р Филипов.
Преди да вляза в МД и аз доста се двоумих дали при него, след като бях прочела негативни мнения. Лапароскопията ми беше на 15.11.2011, втора поред, първата при Попов 2008г.
Искам категорично да кажа, че не съм съгласна с повечето отрицателни мнения по адрес на този човек.
Първо, не ми направи впечатление на комерсиален тип, защото преди процедурата го попитах изрично дали да плащам за избор на екип. Човекът каза, че изобщо няма нужда да плащам за каквото и да е.
Второ, още в деня на лапароскопията, когато ме качиха в стаята след реанимация, докторът дойде при мен и ми каза какво е открил. Даже ми нарисува на лист нещата, за да придобия по-добра представа за нещата. Каза ми какви са вариантите и т.н. В същия момент се появи и съпругът ми, д-р Филипов и на него му повтори нещата.
Трето, по време на лапароскопията е забелязал някакви симптоми на матката и е преценил да направи и хистероскопия. И добре, че го е направил, защото след 7 години стерилитет и 3-ма доктори "корифеи" в областта, на никой не му хрумна да огледа нещата от вътре, но д-р Филипов най-после откри къде е проблемът.

Ами това е от мен, надявам се да съм била полезна.
Сори за дългия постинг
* премахнато от модератор
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #19 -: Ноември 22, 2011, 00:11:11 am »
Danyto, радвам се, че ти си останала доволна от д-р Филипов. Дано наистина сте открили проблема и скоро го решите. Обаче, ще си позволя да отбележа нещо - не можеш да казваш, че не си съгласна с негативните мнения, защото така все едно твърдиш, че лъжем :D  Можеш да кажеш, че ти имаш други впечатления, че ти си доволна и т.н., но не и да отхвърляш нашите мнения, защото те са факти, не просто мнения. Не ме разбирай, погрешно, сигурна съм, че не си имала това предвид, но така звучи! Просто си избрала неподходящ израз :D

Моята препоръка е - винаги търсете второ мнение, преди да се подложите на каквато и да било процедура. За всеки случай!
Успех!

П.С. Между другото, МД не ми се струва удачен избор за лечение на стерилитет. Не че не могат да правят лапароскопии или хистероскопии и т.н., но просто на голяма част от лекарите в отделенито по стерилитет възгледите им за лечението му са доста...хм, консервативни и назадничави. Така беше, когато аз правих лапаро там. При последния ми сблъсък с една лекарка от там, когато раждах януари тази година, съдя, че не са мръднали много от това положение. Всичко това си е мое мнение, разбира се, изградено на основата на богатата информация, която намерих тук в Зачатие, относно как се лекува стерилитет.
« Последна редакция: Ноември 22, 2011, 00:16:14 am от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!