Благодаря, Мели.
Добре, приемам, че се реже далеч от скротума и някакси стигат до вените в него. Ама като режат там, не режат ли в съседство с жизненоважни за тестиса връзки? Няма опасност да клъцнат където не трябва? А как тогава при операция от херния един познат загуби единия си тестис? Тази операция - при варикоцеле - не е ли по-опасна за тестисите, отколкото хернията?
Доколкото съм наясно - говорим за сериозно варикоцеле, урологът казал, че левият тестис е по-малък от десния. Премахването на разширените вени ще подобри ли храненето на тестиса? Звучи ми странно... По-скоро би трябвало да се влоши малко, защото все пак през разширените минава известно количество кръв.
4. Да, това ясно. Обаче колкото повече разстояние има да изкачва кръвта нагоре, толкова по-ниско налягане има тя в най-горната точка, следователно разликата в наляганията на лявата бъбречна вена и лявата тестикулярна би трябвало да намалее, когато левият тестис се надигне. Ако това нямаше значение, прегледът за варикоцеле нямаше да се прави на изправен пациент, нали? Тоест би трябвало с носенето на слипове частично да се премехне една от задължителните предпоставки за варикоцеле - да се скъси пътят, който кръвта трябва да изкачва нагоре. Сега, ако има и други проблеми от сорта на слабост на клапния апарат на вените, предразположение към разширени вени заради обща слабост на съединителната тъкан и т.н., това вече е друг въпрос.
5. Защо пък толкова да не ми хареса? Да не би да е нещо особено неприятно този преглед на простатата?
6. Е, щом разширените вени са дегенеративни, значи асно. Аз мислех, че като се разширят веднъж, после спират да се разширяват.
7. Да, другия път вече ще съм готов и ще си питам, няма да приемам за нормално да ми каже докторът каквото има да се казва.
Ей, Ledena_luna, никъде не съм казал, че заради няколко полови контакта не искам да се оперирам! Точно обратното пиша: "[идеята не ме блазни] да ме зашият и да ме успокояват, че след 5 дена ще съм готов за действие" (дамек това не ме успокоява). Тоест не това съм имал предвид, че ме притеснява.
Е мястото, където е правена операция, не е по-слабо, така ли? Няма вероятност цял живот някой като ме блъсне там и да ме боли?
Аз пък искам да ти кажа, че нося боксери, ама никак не ме бърка да нося слипове и понякога ми е по-удобно с тях, така че недей обобщава така.
Кое е незрялото в държанието ми? Че си пазя кожата? Инстинкт...
BLACK_ROSE, ми просто казвам, че съм видял за какво става въпрос. Че ровичкат из вътре, намират си разширена вена, отделят я от другите и я клъцват. Разрезът наистина не се виждаше, беше снимано отблизо. Обаче все пак си играйкат с някакви режещи инструменти ТАМ и рутинният подход в случая не ме успокоява.
mini, пичке, наистина не знам с какво те засегнах. Ако те дразни идеята, че идвам поне толкова, колкото мога, подготвен с информация по темата, съжалявам. Не обичам да говоря с някого за нещо и да съм напълно бос по въпроса.
Не знам кого съм нападнал от тук пишещите. Ако ти си се почувствала нападната - извинявай. Ако е някой друг - и на него се извинявам. Не съм искал да нападам, всъщност през цялото време страшно много внимавах да не обидя някого. Ако говориш за докторът, който имаше подобно отношение към мен - ми кво да се прави - промит мозък, много комунистическа пропаганда+голямо самочувствие и така става... Това не го прави лош човек, което не значи, че не дразни.
Е много ясно, че ще съм обезверен. Първият доктор, който ми го откри, едва ли ценоразпис ми даде, после личната лекарка с лека ръка и усмивка на уста, докато си говореше с някакъв, ми каза да ходя се режа без никакво уточняване на допълнителни изследвания, въпреки това си направих спермограма, после майка ми вкара връзки да ме прегледа уролог, който ми каза да гълтам хапчета и да повторя изследването, а на нея обяснявал още сума ти работи. И това докато чета из интернет страшно противоречива информация как варикоцеле се намирало в огромна част от стерилните мъже, но никъде обратната връзка - при каква част от тези с варикоцеле се наблюдава стерилитет.
Още повече, че инстинктивно подхождам с, хм, недоверие към хората, които искат да ми дупчат кожата!
Много добре си знам, че съм пълноценен мъж. Не мога да те разбера какво искаш да кажеш с това повтаряне.
Благодаря за пожеланията...
white, благодаря. Вадя си изводи.