0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Инстинкт
« Отговор #20 -: Ноември 19, 2008, 11:28:23 am »
Забременях през юли 2006, 4  ин витро процедура.
През септември, брат ми и половинката му казаха на семейството, че очакват рожба, беше забременяла в края на август, след " пазене " и непланирано.

Всички бяхме невероятно щастливи. Смятах, че е голяма милостта за нашето семейство да имаме две бебета.

Щастието за мен и съпруга ми беше твърде кратко.
В 22 седм. аборт по медицински причини. Болката беше невъзможна,  толкова чаканото и желано бебе ...
Не зная дали някой е преживявал такова решение, не е минал ден, в който да не мисля.

Няколко месеца след това заминахме за Норвегия, музиканти сме, тогава бяхме с още едно момиче (тя знаеше с подробности за всичко, което се случи с бременността ми. Не съм и споделяла, стана свидетел по стечения на обстоятелствата ). Непрекъснато ми повтаряше колко аборта е направила и, че не може да понася деца. Иронията е , че и тя е майка, че и тя е забременяла " по грешка" и разбрала чак в 5 месец на бременността си.
Напуснахме групата по средата на турнето. Разбира се проблемите между нас се задълбочиха и със съпруга ми решихме, че тези хора не ни заслужават.

2008год. септември за поредната ин витро  процедура, отседнахме у дома брат ми, за да не пътуваме 450 км. Те ни поканиха.
За мой ужас един ден ми се каза  колко нежелано дете е  племенницата ми и как ако е имало възможност да се избира, щяло да се предпочете да не е родена.Разбира се коментара не беше на брат ми. 8O

Не е необходимо да си много интелигентен, за да видиш, че аз и съпруга ми обожаваме  детето.
Не е необходимо да си интелигентен да разбереш колко болезнена тема е за нас, още повече ако си свидетел на цялата болка а също си свидетел и на болката на собствената си леля, която също " Не може да има деца. "
Превъзмогнахме цялата обсурдна  ситуация и реших, че ще забравя а тя се извини. 
Взех решение за себе си, че ще " пропусна " поканите за гостуване дори, и когато  ще ни е необходимо. Добре, че има хотели на тая земя.  :D

Но...

Дойдоха на гости у майка ми и... Чух същия коментар, само, че вече казан на майка ми... Е това вече не успях да преглътна...

От двете абсурни ситуации направих извод за себе си, че хората използват " предимството си ", за да манипулират.

Дони е права, че няма друт начина да те превъзхождат и те нараняват абсолютно съзнателно и целенасочено но винаги има някаква цел зад това решение. А именно да наложат своя контрол.
Не ми се изпада в подробности на фона на какви размишления стигнах до тоя извод но и при двете ситуации  стигнах да два абсолютно еднакви извода.
Хората, които не ни обичат но са лицемери и ни повтарят точно обратното ни нараняват, за да могат по някакъв начин да се наложат в живота ни и да ни контролират.

Добрата новина е, че всичко зависи от нас и ние определяме границата на тези взаимоотношения.

« Последна редакция: Ноември 19, 2008, 13:28:16 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #21 -: Ноември 19, 2008, 12:34:07 pm »
Deep, напълно подкрепям мнението ти! :balk_602: :hug2:
« Отговор #22 -: Ноември 19, 2008, 15:22:07 pm »
Deep... понякога се чудя дали уроците ни не са прекалено жестоки.
Съгласна съм с теб, че ние сме хората, които определяме границите на тези взаимоотношения. Моето решение вече е взето.

Не искам да бъркам в раната ти, но каза ли нещо на тази "майка"?
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #23 -: Ноември 19, 2008, 15:58:16 pm »

Не искам да бъркам в раната ти, но каза ли нещо на тази "майка"?

Nadejda*, думи, думи... колко са важни и силни, когато градим човешки взаимоотношения с любими хора, приятели и колко са слаби и нелепи, когато трябва да обясняваш на някой  една такава ситуация.

Каквото и да кажа няма да има стойност и смисъл за нея до момента, в който живота не я научи на своите безкромпромисни уроци.
Моля се, това да и се случи по най-безболезния начин, защото " шамарите " на живота болят по някога... непоносимо.

Разбира се не съм от хората - " мъченици " ( имаше период от време, в който много усърдо работих по този въпрос и имах известни успехи, но  накрая осъзнах, че това не съм аз и не е в характера ми. ) и безкрайно дълго не позволявам на някой да се гаври с чувствата ми.

Но както ти казах... Дано съм била разбрана.

Според брат ми: " Совите не са това, което са. " Дано е прав, той я познава повече!

Използвах тази метафора от любим мой филм от преди доста години, пасва прекрасно на ситуацията. 

« Отговор #24 -: Ноември 19, 2008, 17:57:48 pm »
Deep, аз мисля да говоря с нея. В прав текст ще изразя неодобрение по повод създалата се ситуация и ясно ще дам да се разбере, че подобно поведение няма да толерирам.
Възможно е да се замисли, твърде възможно е и да не се.
Аз, при всички случаи, желая да си спестя негативни емоции от тази посока.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #25 -: Ноември 19, 2008, 18:53:40 pm »
Nadejda* , мисля, че си взела правилно решение. Все пак ви свързва приятелство, което предполагам сте градили с години.

При нас ситуацията е различна, аз не съм длъжна да харесвам хората, които споменах по-горе.  :)

Успех и се надявам твоята приятелка да оцени жеста, който и правиш с този разговор! 

« Отговор #26 -: Ноември 19, 2008, 19:32:20 pm »
Deep, съвсем не ми е най- добрата приятелка. Аз споделих с нея, защото смятах, че е разумна и ме разбира.
Правя компромиси, защото смятам, че моето мнение не е задължително да бъде вярното, нооо тя прекали.
Миналата година ме изпързаля много неприятно на един концерт и аз почти затворих вратата към нея. После реших, че не си струва.
Ако се наложи този път ще я затворя окончателно.

« Последна редакция: Ноември 19, 2008, 19:35:07 pm от Nadejda* »
*

Aia

• *
  • 48
  • Аз летя...
« Отговор #27 -: Ноември 20, 2008, 11:42:33 am »
Мили момичета, темата е безкрайно тежка и болезнена. Споделям с вас аз от какво се почувствах наранена. Моите най-близки приятелки не ме поканиха на святите празници на децата си - 40 дни и прощъпулник. Веднага ги оневиних с мисълта, че са го направили, за да не ме нараняват, знаейки за борбата ми за детенце. После си казах - ами ако не е така? Ако страдат от някакви глупави суеверия да не им бъде погледнато детето с лошо око и т.н...Най-накрая ми се усмихна най-голямото щастие - дългогодишната ми борба за дете се увенча с успех и...вече не ги оправдавам! Защото аз имам близки жени с дългогодишен стерилитет и не ги изключвам от никакви празници на детето! Целенасочено, умишлено. За да не ги наранявам. Не искам да е така, но ми става все по-болно...
« Отговор #28 -: Ноември 22, 2008, 13:38:41 pm »
мисля, че на всяка от нас и се случи някоя нетактична или просто злобна жена да и се исфука с "големият успех" на случайната и бременност....дори и тогава когато знаят за нашия проблем или просто могат да се досещат ,че след толкоз години брак нещо не е наред при нас и затова бебето закъснява :oops:
Да, но на земята има какви ли не екземпляри и някоя може да те наранява с нетактични коментари съзнателно както и несъзнателно :?
В описания случай от Надежда става въпрос за чисто злобна по природа жена от горе на всичко с големи комплекси :(...аз ги наричам ТРЪТКИ такива екземпляри неспособни да се реализират по друг начин и хитри жалки същества....крайнасметка е по-леко да седиш с краката нагоре и да се реализираш като гестанционна.....не бих я наричала жена или майка :oops:,защото на мой ред ми писна от такива ексемпляри способни само да обиждат нарочно другите, на които съдбата им резервирала трудния път към мечтата да станат майки :oops:писна ми от такива и въобще не давам вече обяснения защо съм спряла да им отговарям на "добър ден", телефони или е-майли....а когато настояват просто им отговарям,че освен че не заслужават,ама и си го просят и без да ми мръдна окото им обяснявам, че не желая повече да общувам с безмозъчнни трътки и нека сама да се досети защо не желая :oops:....да са живи и здрави и да родят здрави и хубави дечица,които да си ги оглеждат тъка както могат....защото да си родител не означава само да раждаш, а трудното после идва и аз не знам дали всяка трътка е способна да оглежда едно човече тъка ,че после той да стане личност :?.....
Има и други жени или бабички :lol:,които се усеща ,че не искат съзнателно да те нараняват ,но просто са нетактични или любопитни :lol:На тези не им сърдя,даже са м симпатични,но винаги отговарям стандартно: Божа работа е :lol:
пожелавам ви здраве и късмет ,както и да не се наранявате толкоз лесно от такива същества...нещо не мога да ги наричам жени :oops:
нека всяка от вас да осъществи мечтите си! yahoo_17
*
« Отговор #29 -: Ноември 22, 2008, 17:24:51 pm »

За мой ужас един ден ми се каза  колко нежелано дете е  племенницата ми и как ако е имало възможност да се избира, щяло да се предпочете да не е родена.Разбира се коментара не беше на брат ми. 8O

Не е необходимо да си много интелигентен, за да видиш, че аз и съпруга ми обожаваме  детето.
Не е необходимо да си интелигентен да разбереш колко болезнена тема е за нас, още повече ако си свидетел на цялата болка а също си свидетел и на болката на собствената си леля, която също " Не може да има деца. "
Превъзмогнахме цялата обсурдна  ситуация и реших, че ще забравя а тя се извини. 
Взех решение за себе си, че ще " пропусна " поканите за гостуване дори, и когато  ще ни е необходимо. Добре, че има хотели на тая земя.  :D

Но...

Дойдоха на гости у майка ми и... Чух същия коментар, само, че вече казан на майка ми... Е това вече не успях да преглътна...

deep, прости ми, но не мога да не взема отношение, ти очевидно си много уравновесен и разумен човек... Но тази жена, снаха ти, направо ме изпълни с възмущение... Как може да говори така за детето си, сигурно и пред него, дори и да не е планирано! Да говори такова нещо пред близките на баща му? И едновременно с това да наранява поне 5 човека. Не завиждам на брат ти, мъчно ми е за това дете. Аз сигурно бих и отворила вратата, особено ако бях на мястото на майка ти, нека ми остави детето и да ходи да си гледа жалкия си живот!
deep, съчувствам ти на болката и ти пожелавам да бъдеш силна. Надявам се можеш да запазиш топлите си чувства и отношение към брат си и горкото детенце... А госпожата, естествено, не заслужава вниманието ти.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

Aia

• *
  • 48
  • Аз летя...
« Отговор #30 -: Ноември 22, 2008, 18:46:52 pm »
А какво ще кажете за това? Колежка на мъжа ми съвсем случайно се запознава пред лекарски кабинет с майката на моя приятелка. И от дума на дума правят връзката. Първият въпрос на "въпросната" колежка бил: "Те защо нямат деца?" 8O Представяте ли си?! Майката на приятелката ми, която знаеше, че имаме проблем, се възмутила и казала: "Имат много време пред тях, те ще си решат!" Значи няма да каже добра дума, а с нездраво любопитство бърка в раните на другите! 
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #31 -: Ноември 22, 2008, 19:46:08 pm »
deep, прости ми, но не мога да не взема отношение, ти очевидно си много уравновесен и разумен човек... Но тази жена, снаха ти, направо ме изпълни с възмущение... Как може да говори така за детето си, сигурно и пред него, дори и да не е планирано! Да говори такова нещо пред близките на баща му? И едновременно с това да наранява поне 5 човека. Не завиждам на брат ти, мъчно ми е за това дете. Аз сигурно бих и отворила вратата, особено ако бях на мястото на майка ти, нека ми остави детето и да ходи да си гледа жалкия си живот!
deep, съчувствам ти на болката и ти пожелавам да бъдеш силна. Надявам се можеш да запазиш топлите си чувства и отношение към брат си и горкото детенце... А госпожата, естествено, не заслужава вниманието ти.

Оги, съгласна съм с теб.

По всяка вероятност си права какво би трябвало да е отношението ми към нея и то не само моето но и на цялото семейство но ако и ние реагираме така, тя няма  никога да усети и разбере какво всъщност представлява истинската любов. Явно тя има нужда да се научи да обича, истински не егоистично.
Иронично е, че става дума за детето и въпреки очевидното, отхвърлям възможността  да не го обича, някак ми се струва абсурдно.

Болно ми е, много лесно мога да приключа с взаимоотношенията ни и да и покажа
" Кой прав, кой крив " но това ще рефлектира първо върху брат ми и после най-вече на детето.

Ако си права, че съм разумен човек би трябвало да  постъпя като такъв и намеря тънката линия, при която  да не позволя да бъдем наранени отново  а също и да запазя душевния комфорт на брат ми.  Зная какво е да си между чука и наковалнята.

На първо време и казах тези думи да не ги чувам отново!
Също, взехме решение да запазим своята самостоятелност а не да остава с впечетление, че зависим от нейния дом. При следващата процедура сме на хотел.
« Последна редакция: Ноември 22, 2008, 19:47:41 pm от deep »

*
« Отговор #32 -: Ноември 22, 2008, 23:16:57 pm »
На първо време и казах тези думи да не ги чувам отново!

Цитат
...Болно ми е, много лесно мога да приключа с взаимоотношенията ни и да и покажа
" Кой прав, кой крив " но това ще рефлектира първо върху брат ми и после най-вече на детето.

Ако си права, че съм разумен човек би трябвало да  постъпя като такъв и намеря тънката линия, при която  да не позволя да бъдем наранени отново  а също и да запазя душевния комфорт на брат ми.  Зная какво е да си между чука и наковалнята.

Не знам как по друг начин може да се постъпи разумно! Свестен човек си, deep . Предполагам си наясно и с затова, че някои хора никога не успяват да се научат да обичат... Успех ти желая,deep !
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #33 -: Ноември 23, 2008, 01:26:56 am »
Исам и аз да споделя в тази темичка. Ние сме сигурно фирмата с рекорден брой майки и бременни - вече са над 25 и това е 20% от персонала. Голяма успеваемост - няма две мнения (може би защото внасаме и презервативи  :lol:). На някои се радвам, дразнят ме работещите, на които тъкмо изтича изпитателния срок и излизат в безкраен болничен.
Иначе в личен план най-близката ми приятелка роди и и беше трудно да ми каже. В крайна сметка и обясних, че много се радвах на щастието и. Роди се бебе и на сестрата на съпруга ми - второ момченце. Зарадвах му се, но още нямам сили да го видя. И още едно бебе се пръкна - първо за нашия приятел и трето за жена му. Заради подкани да и пипна корема и "колко много е пораснала" напоследък и с тях не се виждаме. Да са им живи и здрави обаче радостите. Мен по-скоро ме разтрои историята пред цяла българия на Тошко (филип) и от тогава предаването ми влезе в категория  "негледаеми на всяка цена". Иначе най-близките ни знаят за проблема, но не ни притесняват. Но държат да знаят кога-какво за жокер.
Да се радваме на бебетата, които ни радват, а и на успелите мами. Нека се раждат българчета и да се възпитават от грамотни хора.
Малко дълго стана, но дано ме разберете.
« Последна редакция: Ноември 23, 2008, 01:29:28 am от TA »
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #34 -: Ноември 23, 2008, 10:49:16 am »
Предполагам си наясно и с затова, че някои хора никога не успяват да се научат да обичат... Успех ти желая,deep !

Оги, така е, трябва да призная, че точно от това се опасявам. Но пък точно този факт ме стимулира да запазя себе си.

Само времето ще покаже.

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #35 -: Ноември 23, 2008, 11:20:23 am »
За чука и наковалнята много можем да си говорим. deep ако брат ти разбира жеста, но е безсилен да просветли полвинката си, тогава всичко си заслужава повярвай ми.
Това е, докато съдбата не ги подхлъзне да паднат в нащата дупка и не изкатерят стълбичките самички с болката си, просто няма да разберат. Думите са си думи и колкото и часове човек да отдели за да просветли даден индивид, нямат стойност.
 А за първите седем години и манията на хората да избиват комплексите си като нараняват и с усмивка гледат болката в очите на близките си просто няма какво да си говорим :( Незнам как могат да си го позволят. Малко срам трябва да има човек. Понякога може неволно да нараниш, но умишлено, не мога да разбера. :(
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #36 -: Ноември 24, 2008, 16:56:01 pm »
За чука и наковалнята много можем да си говорим. deep ако брат ти разбира жеста, но е безсилен да просветли полвинката си, тогава всичко си заслужава повярвай ми.
Това е, докато съдбата не ги подхлъзне да паднат в нащата дупка и не изкатерят стълбичките самички с болката си, просто няма да разберат. Думите са си думи и колкото и часове човек да отдели за да просветли даден индивид, нямат стойност.
 А за първите седем години и манията на хората да избиват комплексите си като нараняват и с усмивка гледат болката в очите на близките си просто няма какво да си говорим :( Незнам как могат да си го позволят. Малко срам трябва да има човек. Понякога може неволно да нараниш, но умишлено, не мога да разбера. :(

Лиди, всички тези чувства и мисли преливат в душата ми. Аз не бих могла да го опиша толкова добре.

Вярвам, че един ден тя ще разбере.