0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Моля за коментар на графиката ми
« Отговор #20 -: Декември 02, 2008, 06:37:45 am »
 Денис, мислиш ли , че БТ може да е така колеблива при тази графика заради нисък , примерно , прогестерон?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #21 -: Декември 02, 2008, 07:04:04 am »
Денис, мислиш ли , че БТ може да е така колеблива при тази графика заради нисък , примерно , прогестерон?
Не е мерено както трябва / по средата на МЦ е сменен терм-ра/ и нямаме база са сравнение /ФФ/ и въпреки това тези високи стойности по средата на МЦ, може да показват, че има повече от 1 фоликул. В този случай по графика не може да се разбере какво става /Метода на БТ е неприлижим при ПКЯ/ . Може да е имало О. ,но може и да не е имало.

ПП. Ако има проблем с МЦ /напр. повече фоликули/ и въпреки това има О./един от тях се е пукнал/ - тези фоликули променят нивата на хормоните, естрогените са повече, а те понижават БТ. За това когато има проблем с МЦ и БТ е по-ниска от обикновено, причината може да е по-високи нива на естрогените, а не непременно по-ниски нива на прогестерона. Прогестерона се отделя най-вече от 1 фоликул /пукнатия/, а естрогените от всички.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #22 -: Декември 07, 2008, 12:08:54 pm »
здравейте, момичета!
как ви се струва моята графика- трябваше да ми дойде преди няколко дни, не знам какво да си мисля вече, снощи си правих тест и беше твърдо :bfn1:
моля ви за мнения...
*

veni_I_koci

• 609
  • Няма невъзможни неща, когото има желание за тях.
« Отговор #23 -: Декември 07, 2008, 14:21:59 pm »
Мила според мен Ов може да е била доста по късно, някъде към 25 ден затова още е рано за цикъл, вие около тези дни нямате сърце така че се надявам да греша с моето мнение но ще видим, успех мила.

« Отговор #24 -: Декември 07, 2008, 15:02:39 pm »
благодаря за отговора, но цикълът ми е около 30 дена/ винаги/ и никога до сега не съм имала толкова дълго закъснение...Не знам какво да си мисля вече...
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #25 -: Декември 07, 2008, 18:59:02 pm »
Ceci6ceci защо не направиш тест с първа сутрешна урина аз до колкото знам в нея има най-голямо количество от hcg-хормона при мен с първата ми бременност си направих тест сутринта и беше :bfp: вечерта след работа направих друг касета и беше :bfn: верният беше първият имам четири годишно доказателство за това :D желая ти успех.
« Отговор #26 -: Декември 07, 2008, 19:13:37 pm »
благодаря ти, Деница, но може и да е фалшива тревога, защото започна да ме наболява стомаха и леко ми зацапа, но въпреки това утре ще изпълня съвета ти
« Отговор #27 -: Декември 11, 2008, 22:58:27 pm »
здравейте, момичета! имам въпрос, който може вече да е задаван, но моля ви за малко помощ- от кой ден да започна с тестовете за овулация, мисля си за 14 ден, но да не е късно вече...
« Отговор #28 -: Декември 12, 2008, 06:50:37 am »
 Мисля , че няма да е късно , Цеци. Лутеалната фаза, т.е. втората фаза на цикъла , след овулацията е дълга около 14 дена(ти можеш сама да си засечеш колко е при тебе).При цикъл от 30 - 31 дена се пада овулацията да е на 17 - 18 ден от МЦ. Това означава , че ако започнеш тестовете на 14 -15 ден няма да е късно.При по - ранна овулация , МЦ идва по - рано, т.е приблизително 14 дена след нея.
 Нека , ако греша някой да ме поправи!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #29 -: Декември 12, 2008, 07:41:15 am »
Мисля , че няма да е късно , Цеци. Лутеалната фаза, т.е. втората фаза на цикъла , след овулацията е дълга около 14 дена(ти можеш сама да си засечеш колко е при тебе).При цикъл от 30 - 31 дена се пада овулацията да е на 17 - 18 ден от МЦ. Това означава , че ако започнеш тестовете на 14 -15 ден няма да е късно.При по - ранна овулация , МЦ идва по - рано, т.е приблизително 14 дена след нея.
 Нека , ако греша някой да ме поправи!
Точно така  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #30 -: Декември 12, 2008, 13:48:00 pm »
много ви благодаря за изчерпателния отговор, момичета! Ще започна от 14 ден пък каквото стане- е, дано да стане и все пак да я има тая О :D Ще се радвам ако продължите да ми помагате с графиката и този месец, за да мога да уцеля момента, когато трябва
« Отговор #31 -: Декември 25, 2008, 16:17:05 pm »
Весела Коледа :occasion10:!!!Весело прекарване на празниците и нека това,което си си пожелала се сбъдне и много скоро се похвалиш с мечтания резултат!!! mc101
« Отговор #32 -: Декември 30, 2008, 16:27:38 pm »
погледнете моята графика, знам , че липсват стойности за няколко дни , но въпреки това   коментирайте какво мислите за нея
Благодаря ви!
« Отговор #33 -: Декември 30, 2008, 16:28:53 pm »
малко е странна, не мислите ли ?
« Отговор #34 -: Декември 30, 2008, 16:36:19 pm »
Миличка, ако съдим по графиката ти,то наистина е малко странна,но пък ако температурата се задържи тъй висока е много добре.Ову мисля,че е било 19-20 ден. но нека да видим Денис какво ще каже-със сигурност ще е по-изчерпателна от мен  :bighug:
« Последна редакция: Декември 30, 2008, 16:38:37 pm от plamitoto »

« Отговор #35 -: Декември 30, 2008, 16:39:31 pm »
благодаря ти ,плами
« Отговор #36 -: Декември 30, 2008, 23:13:55 pm »
 Мисля , че овуто е възможно да е било на 19 - 20 ден. Имате ли сърчица тогава?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #37 -: Януари 02, 2009, 08:32:28 am »
И според мен О може да е била на 19/20 ден от МЦ

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #38 -: Януари 02, 2009, 09:52:04 am »
благодаря ви, но както виждате точно тогава няма  :heartbeat: за жалост :bonk:
« Отговор #39 -: Януари 02, 2009, 10:39:52 am »
ceci6ceci бебчета са ставали и само с 2-3 сърчица за целия месец. никога не се знае. успех и стискам палци  :bighug: