Здравейте, момичета!
Starlet, миличка, би ли внесла малко яснота в тази ужасна 5-годишна картина:
2000г. - след 2г. неуспешни опити се открива хламид.инфекция - лечение с Вилпрафен и Макропен;
12.2001г. - естествено забременяване, завършило със спонтанен аборт и ново изследване - лечение със Сумамед, пак Сумамед, Вилпрафен и Азатрил, като на контролите титърът на IgG остава 1:128 /при норма <1:16/, дори последния път на 27.02.2004г. става 1:256. При съпруга вече изследванията са отрицателни.
29.10.2004г. в др.лаборатория и лекар - IgG е 1:256, IgA е 1:8 /не са дадени реф.стойности/, изводът е "Активна хлам.инфекция" - лечение с Макропен 14 дни и после 10 дни, за двамата.
05.08.2005г. - изследване с тест /не ДНК/ на антигени -Резлултат "Доказват се хламидийни антигени" - лечение с Вибрамицин 19 дни за двамата. На контролата - откриват се единични антигени - лечение с Аугментин /и заради гъбички/.
16.01.2006г. - IgA е 3.5 при норма <1.1 - в момента не пия нищо и съм много объркана.
Ще съм много благодарна, ако малко ме ориентирате в нещата! Всъщност IgA ли показва наличието на активна хламидийна инфекция? А дали има връзка това с разрушения ми имунитет и наличието на отклонения в автоантителата - антифосфолипидните и тези на щитовидната жлеза?
Благодаря още веднъж и късмет!!!