0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Хламидия
« Отговор #20 -: Март 01, 2006, 12:20:03 pm »
Цитат на: FreshBreeze
И ако няма значение за лечението, защо въобще се изследва :roll:

Има значение за лечението както вече ти казах. Ако е положителен IgM лечението е задължително. А при другия антиген по преценка на лекаря защото в твоя случай съпруга ти е болен. Това че си изкарала даречем една инфекция незначи че няма да се заразиш втори път. А също така ако в момента започваш да боледуваш IgM все още няма да е достатъчно висок за да отчете положителн резултат.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Re: Хламидия
« Отговор #21 -: Март 01, 2006, 13:38:29 pm »
Цитат на: Starlet
А при другия антиген по преценка на лекаря защото в твоя случай съпруга ти е болен.

За това питах, Старлетче. Разбирам! (Малко бавно  :wink: )
Благодаря :D
Благодаря ти, Бени!

*

Anonymous

Хламидия
« Отговор #22 -: Март 01, 2006, 15:51:05 pm »
Старлет, вие с какво сте се лекували и с колко курса преборихте инфекцията? Какво означава "ПВР"? И колко струва това изследване? За кръвните май ми взеха около 30 лв. ... Между другото само мен изследваха, на мъжа ми не са му пускали такива изследвания, но и двамата се лекувахме...
Хламидия
« Отговор #23 -: Март 01, 2006, 15:53:24 pm »
Всъщност този гост бях аз.
*

Starlet

• 1937
Хламидия
« Отговор #24 -: Март 01, 2006, 17:07:00 pm »
Цитат на: pgzenga
Всъщност този гост бях аз.

ПВР (полимеразна верижна реакция) = PCR

Просто едното е на български, а другото на латиница и понеже ме мързи да сменям от кирилица на латиница започнах да го пиша на така както е на български. Цената на ПВР е около 30 лв. може да се направи и по евтино, във вирусологията в София. Там до колкото помня от Фреши цената беше 22 лв.
  Лекувахме се с Азитромицин най-силната схема на лечение и след това веднага 10 дни Еритромицин. През целия антибиотичен курс на лечение си слагах Макмирор глобули за да не се появят гъбички разни коки.
*

Anonymous

Хламидия
« Отговор #25 -: Март 01, 2006, 20:38:50 pm »
И след 1 курс на лечение всичко беше ОК?
*
Хламидия
« Отговор #26 -: Март 01, 2006, 23:14:59 pm »
Здравейте, момичета!
Starlet, миличка, би ли внесла малко яснота в тази ужасна 5-годишна картина:
2000г. - след 2г. неуспешни опити се открива хламид.инфекция - лечение с Вилпрафен и Макропен;
12.2001г. - естествено забременяване, завършило със спонтанен аборт и ново изследване - лечение със Сумамед, пак Сумамед, Вилпрафен и Азатрил, като на контролите титърът на IgG остава 1:128 /при норма <1:16/, дори последния път на 27.02.2004г. става 1:256. При съпруга вече изследванията са отрицателни.
29.10.2004г. в др.лаборатория и лекар - IgG е 1:256, IgA е 1:8 /не са дадени реф.стойности/, изводът е "Активна хлам.инфекция" - лечение с Макропен 14 дни и после 10 дни, за двамата.
05.08.2005г. - изследване с тест /не ДНК/ на антигени -Резлултат "Доказват се хламидийни антигени" - лечение с Вибрамицин 19 дни за двамата. На контролата - откриват се единични антигени - лечение с Аугментин /и заради гъбички/.
16.01.2006г. - IgA е 3.5 при норма <1.1 - в момента не пия нищо и съм много объркана.
Ще съм много благодарна, ако малко ме ориентирате в нещата! Всъщност IgA ли показва наличието на активна хламидийна инфекция? А дали има връзка това с разрушения ми имунитет и наличието на отклонения в автоантителата - антифосфолипидните и тези на щитовидната жлеза?
Благодаря още веднъж и късмет!!!
*

Starlet

• 1937
Хламидия
« Отговор #27 -: Март 01, 2006, 23:42:11 pm »
Цитат на: Anonymous
И след 1 курс на лечение всичко беше ОК?

Да беше О.К. но ние бяхме на гранични стойности. Дори бяхме с малко под нормалните стойности. Както писах преди уж имаше объркване в лабораторията. Но между другото курса на лечение ми беше изписан от моята докторка, а не от този лекар шарлатанин при когото ходих. Имай в предвид че такова натоварване на организма с антибиотик не е по силите на всеки организъм. Може да се каже че е опасно дори. Затова не споделям точната схема на лечение.
*

Starlet

• 1937
Хламидия
« Отговор #28 -: Март 01, 2006, 23:53:50 pm »
Цитат на: didiA
Ще съм много благодарна, ако малко ме ориентирате в нещата! Всъщност IgA ли показва наличието на активна хламидийна инфекция? А дали има връзка това с разрушения ми имунитет и наличието на отклонения в автоантителата - антифосфолипидните и тези на щитовидната жлеза?
Благодаря още веднъж и късмет!!!

Да ДидиА точно IgA показва наличието на активна остра хламидийна инфекция. И може да има връзка с разрушения ти имунитет както казваш, това доказано от лекар твърдение ли е обаче? По въпроса за антителата - антифосфолипидните и тези на щитовидната жлеза нямат връзка двете неща. Отговори ми само на няколко въпроса обаче за да мога да си изградя мнение за ситуацията.
  При един и същи лекар ли сте ходили всички тези години?
  В една и съща лаборатория ли сте правили изследванията?
  Сумамеда и азатрила през 2001 и всички останали антибиотици изброени от теб как са били приемани по каква схема и почивки правени ли са между тях.
  IgG показва преболедувана инфекция, а не текуща.

Отговори ми ако искаш на лични за схемата на антибиотиците!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Хламидия
« Отговор #29 -: Март 02, 2006, 14:17:31 pm »
Една позната на майка ми се появи и внесе паника, та затова реших да питам. Значи пръстите на ръцете и краката и са страшно подути и червени, на по голямите отоци има рани чак. И поне от студа и на мен ми се подува, но само един пръст на ръката я попитах от какво се получава. На мен ми казаха студова алергия и ми  дадоха само нифлурил крем за мазане. Тя обаче ми каза че било хламидия открита с кръвен тест и от нея била. Та започна да ме убеждава че антибиотиците са излишни и тя ходела при Камелия Попова която я лекувала със хомеопатия. Аз поне ми писна от билкари, да не говорим какво ми е мнението за ирисова диагностика и хомеопатия се засмях само. Но то не миряса това и майка ми взе че се върза. Аз така или иначе ще пускам хламидия този месец след М, обаче да питам. Чувал ли е някой за тази Попова и може ли наистина да не е студова алергия а хламидия, че пак се вързах здраво.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Хламидия
« Отговор #30 -: Март 02, 2006, 14:36:31 pm »
Цитат на: lidia
Една позната на майка ми се появи и внесе паника, та затова реших да питам. Значи пръстите на ръцете и краката и са страшно подути и червени, на по голямите отоци има рани чак. И поне от студа и на мен ми се подува, но само един пръст на ръката я попитах от какво се получава. На мен ми казаха студова алергия и ми  дадоха само нифлурил крем за мазане. Тя обаче ми каза че било хламидия открита с кръвен тест и от нея била. Та започна да ме убеждава че антибиотиците са излишни и тя ходела при Камелия Попова която я лекувала със хомеопатия. Аз поне ми писна от билкари, да не говорим какво ми е мнението за ирисова диагностика и хомеопатия се засмях само. Но то не миряса това и майка ми взе че се върза. Аз така или иначе ще пускам хламидия този месец след М, обаче да питам. Чувал ли е някой за тази Попова и може ли наистина да не е студова алергия а хламидия, че пак се вързах здраво.

Мисля,че това което твърди познатата на майкати е доста несериозно.
Може би бърка нещо.Че уврежда бъбреци,стави- да, но чак рани по пръстите???
Аз съм върл противник на хомеопатията.
А ти си направи изследване.Поне да го отхвърлиш като проблем.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
Хламидия
« Отговор #31 -: Март 02, 2006, 14:42:45 pm »
Цитат на: denis

Мдаааааааааааааааа, абсолютно съм за това изказване. Най-вероятно проблемите с пръстите на тази жена не са свързани с хламидиалната инфекция, макар и да има доказана такава.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Хламидия
« Отговор #32 -: Март 02, 2006, 14:46:59 pm »
Цитат на: Starlet

Мдаааааааааааааааа, абсолютно съм за това изказване. Най-вероятно проблемите с пръстите на тази жена не са свързани с хламидиалната инфекция, макар и да има доказана такава.

Старлет...аз си мисля че  тя просто е объркала имената...но това между нас казано.Може да са гъбички...те правят такива рани и често е както на ръцете така и на краката...Може да са и много други работи....

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
Хламидия
« Отговор #33 -: Март 02, 2006, 14:51:23 pm »
Старлет...аз си мисля че  тя просто е объркала имената...но това между нас казано.Може да са гъбички...те правят такива рани и често е както на ръцете така и на краката...Може да са и много други работи....

Може и така да е. Макар, че има още няколко вида хламидии които не се предават по полов път те нямат такива последствия. Така че жената може би си има проблеми както казваш с гъбички съчетано с ниска хигиена. Не искам да съм груба но в повечето случаи това е причината.
*

Starlet

• 1937
Хламидия
« Отговор #34 -: Март 02, 2006, 14:55:16 pm »
lidia не се притеснявай твоето си е студова алергия. Имам познати с такъв проблем. А ти така или иначе ще си пуснеш изследвания за хламидия (това го казавам защото всеки гинеколог започва с тези изследвания и микробиологиите а вие както сте тръгнали да търсите проблема няма начин да ви подминат с едно такова изследване) и ще се успокоиш!!!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Хламидия
« Отговор #35 -: Март 02, 2006, 20:50:30 pm »
Да ще пускам хламидия този месец, да знам  има ли я или я няма. Дано я няма.
 Мерси Денис и Старлет :bighug:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Starlet

• 1937
Хламидия
« Отговор #36 -: Март 04, 2006, 15:49:07 pm »
Цитат на: lidia
Да ще пускам хламидия този месец, да знам  има ли я или я няма. Дано я няма.
 Мерси Денис и Старлет :bighug:

:grouphug2: Хайде пиши после  :grouphug2:
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Хламидия
« Отговор #37 -: Март 24, 2006, 18:19:07 pm »
Да ви се похваля момичета,моят сух ДНК ТЕСТ ЗА ХЛАМИДИЯ е отрицателен.Много съм радостна.Само дето имам KАНДИДА,ама тя нали не е толкова стращна?Лекарката ми каза ,че се дължи сигурно на приема ми на Амоксициклин преди месец.И аз се успокоих,и сега ще я излекувам бързичко.Нали за инсеминацията трябва да съм изчистила всички гадинки.
 :dance2:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

Starlet

• 1937
Хламидия
« Отговор #38 -: Март 24, 2006, 19:04:40 pm »
Браво Ели  :D Много хубава новина!!! Дано и резултата от инсеминацията да е  :bfp:   :balk_21:
Хламидия
« Отговор #39 -: Март 24, 2006, 19:15:43 pm »
Старлетче, а мислиш ли че IgA може да влезе в референтните си стойности? Питам защото моят гинко след като му съобщих, че повторното изследване на този показател от 15 ед. падна на 7,8 ед ми каза че няма нужда да повтарям лечението с антибиотик, защото вероятно нямоло да паднат повече от това стойностите.
П.С този показател в лабораторията, в която аз го изследвах го дават да е под 5 ед.

Всеки край е едно ново начало!
Човек е толкова голям, колкотo са големи мечтите му!