Здравей
Не се шашкай много, положението при теб не изглежда да е толкова тревожно, щом имаш редовен цикъл и овулация! Да не би проблемът да е при мъжа ти? Спермограма правихте ли?
Не си уточнила колко е завишението при другите ти мъжки хормони, не си посочила стойности на половите, съотношение ЛХ/ФСХ, което е много важно, но ако е само това добър специалист ще се справи с проблема. Сигурно си прочела из форумите, че има и момичета със 7-8 пъти над нормата тестостерон, който впоследствие е нормализиран и са забременели
Моят личен пример: тестостерон - от 1.5 до 2 пъти над нормата при различните изследвания; други полови хормони - със "странни" стойности; недобро съотношение между ЛХ и ФСХ; нормални щитовидни хормони, кр. захар и инсулин; леко завишен 17-ОН-Прогестерон - беше над 1 при същите референтни граници, каквито и ти си посочила. Картинката се допълва с изключително нередовен цикъл и множество кисти по яйчниците, така че нито един лекар, при който съм ходила, не се поколеба да постави диагноза СПКЯ.
Резултатът: от 8-9 г. ходене по лекари, като през последните 3 г. сме правили опити за забременяване по естествен път. Бавенето на така желания резултат доведе до решение за лапароскопия. И точно в месеца, за който се бях настроила да се подложа на тази процедура, ми се случи чудото! Сега съм бременна и само се моля всичко да е наред, за да мога да гушна след няколко месеца моето съкровище!
Изчакай си спокойно часа за ендокринолога и пиши как е минало
Желая ти успех!