0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мнения - раничка
« -: Февруари 26, 2006, 01:34:13 am »
Здравейте!
Радвам се, че има подобен сайт. Отдавна, макар и не често, се ровя из форума. Дойде моментът и аз да задам някой въпрос.
Преди година и половина - две гинекологът ми откри раничка на матката. Предупреди ме, че ще трябва да се изгори, но след първа бременност.
Наложи се поради преместване в София да сменя и гинеколога. Новият лекар също видя раничката и каза, че трябва да се гори веднага.
В момента търся друг гинеколог, за да чуя трето мнение. Не съм раждала още и се безпокоя. Бихте ли споделили, ако сте имали подобни проблеми!
Препоръчаха ми д-р Карагьозов от Майчин дом. Имате ли някаква информация за него?
Късмет на всички!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Мнения - раничка
« Отговор #1 -: Февруари 26, 2006, 08:51:17 am »
Здравей  Puma!
Аз съм на мнение ,че раничката трябра да се маха.Щом са те посъветвали да я махнеш,махай я.Не е страшно, не боли.Нищо няма да усетиш.
А за този лекар , само като чуя името му и ме облива приятна топлина и се усмихвам.Това беше човека, при който родих след много мъки със секцио.
Но по добре е другите момичета да изкажат мнение.Мен не ме е лекувал.
Но при който и лекар да отидеш за раничката, това си е една рутинна манипулация.
Успех от мен.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Мнения - раничка
« Отговор #2 -: Февруари 26, 2006, 10:54:47 am »
Не съм раждала, но имах раничка /на колпоскопия я видях с диаметър около 0,50 ст/. Третираха ми я медикаментозно и изчезна.
Раничката пречи на забременяването - говори за инфекциозен процес, отделно на това може да се промени химико-биологичния състав на цервикалната слуз, която да е негостоприемна за сперматозоидите или да наруши тяхното праволинейно придвижване /пенетрация/ , тъй че лекувай си ерозиото.
Мнения - раничка
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2006, 13:44:06 pm »
Благодаря Ви за куража!
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Мнения - раничка
« Отговор #4 -: Февруари 27, 2006, 15:32:38 pm »
има лекарство, с което се третират раничките при нераждали жени
*
Мнения - раничка
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2006, 16:36:45 pm »
Здравей Puma, преди 2 години и аз имах раничка. Лекарите бяха на едно мнение че е наложително да се изгори преди бременоста и манипулацията беше точно при д-р Карагьозов. Много съм доволна, трае буквално секунди, с лазер е и има период от 3 месеца след което трябва да се пазите, после отново бебеправене :P
*
Мнения - раничка
« Отговор #6 -: Февруари 27, 2006, 23:17:16 pm »
Manhattan, би ли споделилa как се нарича лекарството, с което сe третират ранички при нераждали жени?
Благодаря! :)
*

lady_11

• 3217
Мнения - раничка
« Отговор #7 -: Февруари 28, 2006, 07:55:46 am »
Eдното мисля че се казваше Ваготил, но има и други.
*
Мнения - раничка
« Отговор #8 -: Февруари 28, 2006, 08:09:45 am »
Цитат на: didiA
Manhattan, би ли споделилa как се нарича лекарството, с което са третират ранички при нераждали жени?
Благодаря! :)

Мойта я мазаха със Солкожин, бях писала и преди във форума.
*
Мнения - раничка
« Отговор #9 -: Февруари 28, 2006, 22:58:14 pm »
Много ви благодаря!  :)
А по кое време от цикъла се обработва и трябва ли в тези цикли да се спират опитите за бебе!
Благодаря отново!!!
*

lady_11

• 3217
Мнения - раничка
« Отговор #10 -: Март 01, 2006, 07:06:01 am »
Ми на мен лично ми се случи това:
изискване за манипулацията - втори чист ден след цикъл;
при самото намазване се появи болка , но като менструална. Бях предупредена, че "ще ми падне нещо" - повърхностния епител на третираното място на цервикса;
секс с презерватив поне 10 дни след манипулацията.
*
Мнения - раничка
« Отговор #11 -: Март 01, 2006, 22:41:43 pm »
Благодаря за споделеното!  :)
И още нещо искам да попитам: разумно ли е при неизлекувана раничка, но с добри резултати от биопсия, да се пристъпва към процедура по инсеминация и какво влияние би могла да окаже раничката при евентуална бременност?
Ще се радвам да прочета вашето мнение по въпроса, за което предварително благодаря!!!
*
Мнения - раничка
« Отговор #12 -: Март 06, 2006, 09:34:06 am »
Цитат на: didiA
Много ви благодаря!  :)
А по кое време от цикъла се обработва и трябва ли в тези цикли да се спират опитите за бебе!
Благодаря отново!!!

На мен ми казаха до 13 ден. И докато ти дойде цикъла никакъв секс. При мен след премахванетоимаше 10 дни глобули Клион Д.
А на моя приятелка бяха казали промивки със смрадлика, но също без секс.
проф. Карагьозов
« Отговор #13 -: Март 11, 2006, 10:03:22 am »
Здравейте отново!
Оказа се, че ме пращат при проф. Карагьозов, а не при сина му - д-р Карагьозов.
Имате ли представа дали професорът приема пациенти с направление и къде. Когато отидох в Майчин дом - поликлиниката  в 214 каб., разбрах, че приемът там е само платен.
Благодаря  предварително!
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
Re: проф. Карагьозов
« Отговор #14 -: Март 28, 2006, 22:39:39 pm »
Аз съм ходила при проф.Карагьозов в Майчин дом.При него приема е платен,за преглед - 15 лв.,а за горенето май взима 20лв.Поне на това бях свидетелка декември месец.