0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

berry

• *
  • 34
  • Тези, които винаги гледат в земята изпускат дъгата
Здравейте! Знам, че след аборт е нормално менструацията да се случи по-късно - към 35-40 ден. Знам също, че всичко е строго индивидуално. Ноо, това, което ме притеснява е, че пих един месец противозачатъчни /Ясмин/, които имаха за цел да регулират ментруацията. След приема на едната опаковка мензисът трябва да дойде до 8 дни. Вече е 5-и ден, а аз имам кафеникаво оскъдно зацапване и нормалните менструални болки. Въпросът ми е - нормално ли е това зацапване, да го считам ли за менструация, или не...
Re: Менструация след абразио и противозачатъчни
« Отговор #1 -: Декември 01, 2008, 12:01:09 pm »
Аз и без зачатъчни имах подобен случей и мисля, че просто до 4-5 дни ще премине в нормална менстроация това зацапване.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

berry

• *
  • 34
  • Тези, които винаги гледат в земята изпускат дъгата
« Отговор #2 -: Декември 01, 2008, 12:03:11 pm »
Дано да си права, Марина! Просто страшно много ми се иска всичко да е нормално  :) Благодаря ти!
*
« Отговор #3 -: Декември 01, 2008, 19:11:17 pm »
Здравейте! Знам, че след аборт е нормално менструацията да се случи по-късно - към 35-40 ден. Знам също, че всичко е строго индивидуално. Ноо, това, което ме притеснява е, че пих един месец противозачатъчни /Ясмин/, които имаха за цел да регулират ментруацията. След приема на едната опаковка мензисът трябва да дойде до 8 дни. Вече е 5-и ден, а аз имам кафеникаво оскъдно зацапване и нормалните менструални болки. Въпросът ми е - нормално ли е това зацапване, да го считам ли за менструация, или не...
И при мен е така.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #4 -: Януари 29, 2009, 23:06:59 pm »
 Цикълът след първата опаковка Диане-35 ми беше по-обилен от всякога,но ми беше втори  след абраэиото.
  Моят въпрос е эа какъв период от време ви препоръчаха да пиете противоэачатъчните и как ви се отраэяват?
« Отговор #5 -: Януари 30, 2009, 00:19:58 am »
Здравей! На мен ми предписаха оргаметрил за 10 дни. Днес ми е втори ден от менструацията - определено е по-оскъдна от нормалното и вчера започна като кафеникаво зацапване. Мисля, че и при теб ще се позасили през следващите дни :)Другата седмица мисля да се възползвам от правото си на преглед от АГ и да го попитам за противозачатъчни за следващите 3-4 месеца /за сега мисля да изчакам с бебеправенето до лятото :oops:/ Желая ти успех следващия път.
« Отговор #6 -: Март 17, 2009, 19:24:17 pm »
Момичета, на мен след предизвикано раждане в 5-тия месец ми изписаха Регулон от 4-тия ден след кюретажа, и според доктора е добре да го пия 3-4 месеца. Смятам да му се доверя, но все пак леко се притеснявам как ще ми се отрази след това на бебеправенето...

За мъничката ми принцеса, завинаги в сърцето ми, 26.02.2009 - http://www.youtube.com/watch?v=TgxfvM1K7yI
*

mupet4eto

• *
  • 21
  • Вярвай в себе си-ти знаеш повече ,отколкото си мис
« Отговор #7 -: Март 26, 2009, 17:17:30 pm »
Задължително ли трябва да се пият противоза4атъ4ни след абразио?На мене ми правиха в4ера,но ми изписаха само антибиотик osi_10
Само преживяните неща са истински разбрани :)
« Отговор #8 -: Март 26, 2009, 19:16:10 pm »
Не е задължително, но се смята, че хормоните се регулират по-лесно с противозачатъчни.

За мъничката ми принцеса, завинаги в сърцето ми, 26.02.2009 - http://www.youtube.com/watch?v=TgxfvM1K7yI
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #9 -: Март 26, 2009, 20:45:01 pm »
На мен също не ми изписаха противозачатъчни,но ми казаха да се пазим от нова бременност и ако не съм сигурна че ще успеем да почвам да пия хапчетата.Успех
*
« Отговор #10 -: Март 26, 2009, 20:50:05 pm »
Абразио са ми правили преди 9г. и нямам спомени да съм пила противозачатъчни.
Иначе аборт направих на 28 февруари, а мензиса ми дойде на 24 март. И то много обилен.
Добре де, защо трябва да се пазим няколко месеца. Какво ще стане, ако точно този месец жената забременее?

*

denisa

• 2681
« Отговор #11 -: Март 26, 2009, 21:02:00 pm »

Добре де, защо трябва да се пазим няколко месеца. Какво ще стане, ако точно този месец жената забременее?

На мен лично ми казаха,че има много по-голяма вероятност от нов аборт въпреки че мисля че всичко е много индивидуално.Аз след втория аборт забременях на деветия месец и пак го загубих.Желая ви успех
« Отговор #12 -: Март 28, 2009, 14:41:39 pm »
ако лигавицата на матката не е достатъчно възстановена, има голям риск от спонтанен аборт и тогава може да се наложи да се чака не 3, а 6 месеца. Но наистина е индивидуално, някои жени се възстановяват по-бързо, а и зависи на какъв етап е била бременността.

*
« Отговор #13 -: Март 30, 2009, 00:39:04 am »
Момичета, искам да попитам менструацията след кюртаж задължително ли е по-обилна и много болезнена?

Мен ме викат на преглед след първата менструация и тогава ще решат кога ще съм готова за нов опит /след икси съм/. Аз мисля, че при нас и да не се пазим ще е все тая, защото съм с една запушена и една трудно пропускаща тръба, освен това и с не особено добра спермограма...
*
« Отговор #14 -: Март 30, 2009, 00:46:15 am »
Не е задължително менструацията да е по-обилна или болезнена.При мен просто беше няколко дни и след това имах доста дълго зацапване.Успех :)
*
« Отговор #15 -: Март 30, 2009, 00:47:46 am »
Не е задължително менструацията да е по-обилна или болезнена.При мен просто беше няколко дни и след това имах доста дълго зацапване.Успех :)
*
« Отговор #16 -: Март 30, 2009, 09:50:59 am »
Момичета, искам да попитам менструацията след кюртаж задължително ли е по-обилна и много болезнена?

Мен ме викат на преглед след първата менструация и тогава ще решат кога ще съм готова за нов опит /след икси съм/. Аз мисля, че при нас и да не се пазим ще е все тая, защото съм с една запушена и една трудно пропускаща тръба, освен това и с не особено добра спермограма...
Моята първа М след кюртажа определено беше по различна.Болките неразположението ги имах 3 дена подред  8O, вместо само първия както си е обикновено!И кръвотечението беше мн. по обилно  8O( с две превръзки  :lol:) и по тъмно
Но втория менструален цикъл си беше ок, ккато си ми беше преди!
*

mupet4eto

• *
  • 21
  • Вярвай в себе си-ти знаеш повече ,отколкото си мис
« Отговор #17 -: Март 30, 2009, 12:00:36 pm »
Момичета,колко време след абразиото ви болеше?На мене ми го направиха миналата сряда(25.03)и ме наболяваше леко и мн мъничко кървях,след 2 дни зацапването напълно изчезна,но от два дни насам всеки следобед започват болки,същите контракции,като тези,които имах преди абразиото и по същия начин-започнат ли ми контракциите,започва да ми цапа.Пия Нош-па и Бусколизин,но с часове не ми помагат.На преглед сам след 1 седмица.Предполагам,че е нормално да ме приболява,защото матката се свива(макар,че надали,толкова се е разширила,все пак бях в последния ден от 9 г.с.),но все пак нормално ли да са толкова силни болките?Споделете с мен,ако ви се е случило и на вас osi_1Не ми се иска да ходя по-рано при док,освен,ако не е наложително.Благодаря ви!
Само преживяните неща са истински разбрани :)
*

denisa

• 2681
« Отговор #18 -: Март 30, 2009, 12:04:28 pm »
Мен ме болеше около седмица след абразиото,кървях само същия ден и след като спряха болките ми дойде  8O така че при всеки е много индивидуално.Успех и бързо възстановяване.
*
« Отговор #19 -: Март 30, 2009, 12:50:50 pm »
При мен аборта беше в 17 г.с., имах леки болки 2-3 дни. Мисля, че ако имаш силни болки трябва да се обадиш на лекаря си.