0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте, ще ви пресъздам набързо и сравнително кратко моята тъжна история. Много ще се радвам ако споделите с мен вашето мнение или съвет.
От малко повече от година сме женени. От 1 година живеем заедно, а преди 3 седмици ни се роди с цезарово сечение едно хубаво и голямо момче.Живеем в чужбина и всички мои роднини са в БГ. Още малко след като заживяхме заедно с моят съпруг (той е българин) се убедих, че съм направила грешка с брака си. Преди се виждахме само почивните дни, живеехме в различни градове. Малко след това обаче разбрах, че съм бременна и се надявах, че нещата ще потръгнат. Къде е проблемът ще попитате вие. Той се премести да живее при мен, наех по-голямо жилище, пренесохме всички мои багажи от старото. От една година заедно, той работи само 2 месеца и прекъсна, тъй като работата не му харесваше. Вече 8 месеца стои само в къщи пред компютъра, чете новини и ходи по форуми, в къщи не пипва нищо, трябва да се моля и повтарям по няколко пъти преди да се свърши нещо. Аз работех до 1 седмица преди раждането - издържам семейство, плащам наем, грижа се за всички ежедневни неща. Когато го попитам дали ще се обади тук и там да уреди това или онова, той ми казва най-нагло да го свърша аз. Само за информация - имам работа и е добре платена, не съм финансово зависима. В случаите когато реша да говоря с него той е много нервен, избухлив, какво толкова не съм била доволна или се стига дори до чупене и трошене на вещи в къщи. Надявах се, че след  раждането ще се подобрят нещата, но уви. Родителите ми дойдоха, за да помогнат - чистене на апартамента, готвене, и т.н. (след операцията имах усложнения и не можех да се движа повече от седмица).Той за всяко нещо не ги одобрява и знае как по-добре да стане, спори и се противопоставя с тях, никакво уважение към тях, никак респект към годините им и опита. Решението съм си го взела за себе си, предпочитам да съм сама отколкото с него. Нямам никаква радост от живота, нямам надежда за нещо добро с него.Но въпросът е как да му го кажа, не съм сигурна как ще реагира и най-вече се притеснявам за детето. Да взема детето и да изчезна – не става. Не искам да го оставям сам в апартамент, който се води на мое име и няма да мога да изплатя ако направи нещо.Освен това детето няма още документи и съм зависима от него. А на него определено му харесва така, не чувства ни най-малко неудобство, че мързелува по цял ден в къщи, а аз след 3 месеца трябва да започна работа, защото ми свършва майчинството. И така, казах че ще съм кратка. Пишете ако имате някаква идея. Не се търпи вече това положение.Благодаря.
*
Re: дайте съвет, вече е непоносимо положението
« Отговор #1 -: Декември 04, 2008, 09:45:09 am »
Аделина, мисля ,че тук не е точното място за твоят въпрос и няма да получиш много отговори.
Защо не опиташ в бг мама - подфорум Родители в чужбина?
« Отговор #2 -: Декември 04, 2008, 11:38:49 am »
Ах,съжалявам че си попаднала на такава напаст',мисля че това е точното определение,макар и на някои да им звучи доста пресилено.Когато има и дете на лице не е особено лесно да се дават съвети.Какво е неговото отношение към детето?Най-много ме обезпокои момента в който описваш че щом поведеш разговор се стига до трошене на мебели и вещи?Под влияние на алкохол или просто така?Моя съвет е да се разделите  при първа възможност,жалко че не си разбрала предварително с какъв човек си имаш работа.Ако не е тайна къде се намираш?
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #3 -: Декември 04, 2008, 15:57:30 pm »
Да пази господ от такива мъже. Да седи 8 месеца без работа и да го издържаш толкова време, пък да седне и да троши като го накараш нещо, бягай по бързо. Обърни се към адвокат за малко съвети.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #4 -: Декември 04, 2008, 16:05:16 pm »
Zdravei Adelina,

Pove4e ot qvno e,4e ne6tata ti sus supryga ti ne vurvqt dobre. Ti ne si 6tastliva, toi si pravi kakvoto iska, deteto edin den i to nqma da e 6tastlivo ako ne6tata se zapazqt taka za napred. Moqt suvet e da se oburne6 kum advokat. Advokata nai-to4no 6te moje da ti dade suvet i da ti pomogne da izleze6 ot tova trydno polojenie. Budi silna. Deteto ima nyjda ot teb. Osobeno sled kato ba6ta my e takuv idiot. Ti zaslyjava6 da si 6tastliva, no qvno e, 4e muja s koito si v momenta ne moje da te napravi takava. Yspeh s vsi4ko...i ne se predavai! :)
*
« Отговор #5 -: Декември 04, 2008, 17:56:23 pm »
Да пази господ от такива мъже. Да седи 8 месеца без работа и да го издържаш толкова време, пък да седне и да троши като го накараш нещо, бягай по бързо. Обърни се към адвокат за малко съвети.

напълно подкрепям
*
« Отговор #6 -: Декември 04, 2008, 18:15:49 pm »
За съжаление, има мъже, за които подобен тип поведение, е начин на оцеляване. Тъжно, но истина.
Присъединявам се към съвета да потърсиш адвокат за съдействие.
Нямаш гаранции, че утре както троши вещи, няма да посегне на теб или детето...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #7 -: Декември 07, 2008, 03:40:32 am »
Лоша работа.незнам колко ще ти помогне,но:
Щом не зависиш финансово от него,смени ключалката докато е навън-нали апартамента е на твое име.изкарай му отпред багажа и като се върне-само да викне или тропне по вратата-викай ченгетата.направи го сега,когато вашите са с тебе.
Дано си в "бяла" държава.За документите на детето:или го прелъжи да подпише каквото требва сега,или по-късно от съда ще получиш попечителство над малкото и той няма да ти е необходим.
Явно смята,че няма да предприемеш нищо и те е страх от него,затова си развява байрака както си иска.
Събери смелост и го изгони тоя.стискам палци!
« Отговор #8 -: Декември 07, 2008, 15:32:37 pm »
Миличка, това поведение е класика. Не мисля, че ще се подобри. Зависи в коя държава сте и с какъв статут сте, а и къде е сключен бракът и дали е легализиран в БГ. Присъединявам се към мнението на Огняна
*
« Отговор #9 -: Декември 09, 2008, 10:00:28 am »
Цитат
Щом не зависиш финансово от него,смени ключалката докато е навън-нали апартамента е на твое име.изкарай му отпред багажа и като се върне-само да викне или тропне по вратата-викай ченгетата.направи го сега,когато вашите са с тебе.
Дано си в "бяла" държава.За документите на детето:или го прелъжи да подпише каквото требва сега,или по-късно от съда ще получиш попечителство над малкото и той няма да ти е необходим.
Явно смята,че няма да предприемеш нищо и те е страх от него,затова си развява байрака както си иска.
Събери смелост и го изгони тоя.стискам палци!
Напълно подкрепям Daniski!
Той разчита на това, че те е страх от него - изгони го и смени бравата, оплачи се в полицията от тормоз, да му издадат забрана! А преди това се посъветвай с адвокат за детето!
Успех миличка, само с решителни мерки, можеш да се спасиш от този!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #10 -: Декември 09, 2008, 10:07:38 am »
Съветвай се с адвокат и действай смело! Даниски също ти е дала добър съвет, но може би е по-добре преди това да се съветваш за последствията и с адвокат тъй като сте женени!

Успех ти желая от сърце
*
« Отговор #11 -: Декември 09, 2008, 10:33:08 am »
 Мдаа, и аз търпях един такъв кърлеж няколко години /къде ли ми е бил ума/...
Той е от типа мъже, които вместо да ти вземат товара, с най-голямо удоволствие ти се качват на гърба.
 В деня, в който му събрах багажа и го върнах на майка му /която го е направила такъв/, се почувствах свободна и щастлива.Много жени търпят такива плазмодии, заради жилище , финансова зависимост и т.н. Ти поне имаш финансовата независимост, т.е. имаш избор.
 Стягай му багажа овреме.Проблемите  ти ще се задълбочават, няма да се оправят. Човек без работа мисли само глупости. Така или иначе след 1,2,5 години пак ще стигнеш до това решение.
По-добре действай сега.
Знам , че в момента през твоите очи нещата изглеждат по -различно, но ще мине време и ще  разбереш, че си постъпила правилно.
 Успех ти желая!

*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #12 -: Декември 18, 2008, 20:25:35 pm »
Аделина,как си,има ли нещо ново?
« Отговор #13 -: Декември 20, 2008, 22:07:10 pm »
Мисля,че ти самата отдавна си решила как трябва да постъпиш.
според мен колкото по -бързо решиш проблема,толкова по-добре и за теб и за детето,а може би и за него.
Желая ти успех.
« Отговор #14 -: Декември 21, 2008, 00:24:55 am »
Аделина,как си,има ли нещо ново?
получих временен паспорт на детето и се надявам да си отидем в БГ за да уредим постоянните му документи. Това ме забавя за момента за да действам нанатък. Благодаря че попита. Иначе подобрение на положението в къщи няма. Дори има наглостта да ми казва, че нищо не съм правила по цял ден, при условие че гледам детето, чистя в къщи, слагам пералня и т.н. Но той нищо от това не забелязва, най-важното е да има какво да яде, а на мен не ми остава време и да готвя.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #15 -: Декември 21, 2008, 08:00:43 am »
ами не му готви тогава!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #16 -: Декември 21, 2008, 11:10:26 am »
едно дете в къщи стига,а второто като е гладно да се оправя да не си му слугиня,да ходи при маика си да го превазпита! изгониго този мерзавец!такива гниди в днешно време много-каде останаха мъжете които уж бяха глава на семейството?
:)
*
« Отговор #17 -: Декември 21, 2008, 11:40:21 am »
Ади имам еднин странен въпрос към теб.
След като си разбрала,че си бременна,как реагира бащата?
Желано ли бе това дете от двете страни?
« Отговор #18 -: Декември 24, 2008, 02:00:38 am »
Аdelina, осигури си първо декларация, подписана от мъжа ти, че детето може да напуска България с теб, и тогава действай. Дори и да се разведете, такава декларация ще ти е нужна при всяко заминаване от България. А това ще е добра причина той да те изнудва или да ти създава проблеми.
Успех!