0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
заедно да коментираме графиката ми.
« -: Декември 05, 2008, 10:10:19 am »
Здравейте, не  мога  да  си  разчитам  графиката,кога  ми  е  била  овулацията?заедно  можем  всичко.
Re: заедно да коментираме графиката ми.
« Отговор #1 -: Декември 05, 2008, 10:33:48 am »
15-ти ден от цикъла :goodluck:

Спрете Земята, искам за сляза
« Отговор #2 -: Декември 05, 2008, 10:39:32 am »
Тива са глупости,лекарка ми обиасни,че когато  температурата мине 37 градуса и се задържи над 37 значи е имало обулациа.по твоята графика не се забелязва такова нещо.Имай го предвид. :goodluck: .

*
« Отговор #3 -: Декември 05, 2008, 11:16:51 am »
когато  има  двуфазност  на  цикала, не  означава  ли  че  е  имало  овулация?МЦ  ми е средно  27дни варира  от 26 -28 следоватвлно  овулацията  трябва да е на 14д но  това е на  теория.не  мога  да  си  разбера  графиката.
*
« Отговор #4 -: Декември 05, 2008, 11:21:48 am »
ще  го  имам в  предвид, благодаря ви за бързите отговори.ако  аз  мога  с нещо  да  помогна.
« Отговор #5 -: Декември 05, 2008, 11:23:00 am »
Да цикъла има двуфазност,като в първата фаза сойностите могат да се мениат от 34 до 37 градуса,но като мине 37 и се задържи така означава,че е имало обулация,ако не се задържи над 37 значи е нямало.Сигурна съм в това,много добър лекар ми го обясни.Успех.

*
« Отговор #6 -: Декември 05, 2008, 13:47:28 pm »
Здравейте, не  мога  да  си  разчитам  графиката,кога  ми  е  била  овулацията?заедно  можем  всичко.
Здравей psp! :D
Моето мнение е, 4е О. може да е била на 13-14 ден. Така съ6то мисля, 4е графиката ти има двуфазност, макар 4е, за да се определи с то4ност, трябва да се наблюдава графиката като цялост. Говорим за двуфазност на МЦ когато има разлика в БТ между 0,4-0,6 градуса. Хубаво е да мери6 БТ от на4алото на МЦ и да спазва6 правилата за измерване на БТ.(по едно и съ6то време,бреди ставане от леглото, и т.н. Има специална тема). Вярно е, 4е стойностите на БТ не са много високи, но това зависи къде се измерва БТ. Най -добре е да се мери ректално и тогава стойностите са доста по-високи. Нека из4акаме да видим каква 6те е БТ през следва6тите дни.  :wink:

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Декември 05, 2008, 15:13:19 pm »
Здравей psp! :D
Моето мнение е, 4е О. може да е била на 13-14 ден. Така съ6то мисля, 4е графиката ти има двуфазност, макар 4е, за да се определи с то4ност, трябва да се наблюдава графиката като цялост. Говорим за двуфазност на МЦ когато има разлика в БТ между 0,4-0,6 градуса. Хубаво е да мери6 БТ от на4алото на МЦ и да спазва6 правилата за измерване на БТ.(по едно и съ6то време,бреди ставане от леглото, и т.н. Има специална тема). Вярно е, 4е стойностите на БТ не са много високи, но това зависи къде се измерва БТ. Най -добре е да се мери ректално и тогава стойностите са доста по-високи. Нека из4акаме да видим каква 6те е БТ през следва6тите дни.  :wink:

Подкрепям изцяло казаното  :D.  И според мен О. може да е била на 13/14 ден от МЦ.
Добре е да правиш и тестове за О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #8 -: Декември 08, 2008, 09:58:10 am »
благодаря ви  момичета за  точните  отговори.не съм  сигурна  дали са  ми точни измерванията, тъй като  много  се вартя нощем ,тази  сутрин даже станах в 4часа до  тоалетна и  в  6.30 трябваше да си меря  бт.иначе  в  продължение  на 7месеца следях овулацията  на видиозон при моя лекар,и всеки път на  14ден е била овуто.
« Отговор #9 -: Декември 08, 2008, 10:04:35 am »
Малееее извинявай , пак съм спала като съм ти отговорила  :(
13- ти ден е според мен  :crossfingers:

Спрете Земята, искам за сляза
*
« Отговор #10 -: Декември 09, 2008, 08:28:11 am »
 :благодаря ви,но  като гледам  графиката си ,не се надявам този месец да е станало бебето,не че много сме работили по въпроса.мъжа ми  мнго често е в командировки и не можем да бъдем  постоянни в правенето  на  бебето. дано  поне  вие  имате  успех :crossfingers:
*
« Отговор #11 -: Декември 09, 2008, 12:09:43 pm »
О6те е рано да се отказва6  :D. Имате сърца то4но когато трябва  :lol:, така 4е докатато не ти дойде М надежда има. А и графиката ти е добра до тук. :goodluck:

*
« Отговор #12 -: Декември 09, 2008, 14:51:22 pm »
Lucrecia твоето  мнение  много ме  успокой, дано да е станало. :D  :a_cat_06:
« Отговор #13 -: Декември 09, 2008, 15:00:14 pm »
Мацки , искам да ви питам нещо, аз понеже съм с много ниска телесна температура- 36,3С, аз когато съм била болна наи-високата температура която покачвам е 37,2 и сега от няколко месеца си следя БТ и по-вече от 36,8 не се е покачвала е имало е единични случай, когато бях болна. Ознчава ли ,че след като не ми се е покачила, не съм имала овулация?

« Отговор #14 -: Декември 09, 2008, 17:35:57 pm »
Здравей,
Според мен трябва да се консултиращ с лекар,но БТ много зажиси и от начина, по който я мерищ.УСПЕХ!!!!!!!!!!!! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Последна редакция: Декември 09, 2008, 17:38:35 pm от vulpecula_m »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #15 -: Декември 09, 2008, 18:33:21 pm »
Мацки , ..................
Сигурна ли си, че терм-ра ти отчита вярно? Ако е да - то тогава графиката ти показва, че има проблем и е добре да те види лекар.

ПП. Не е нужно БТ да е над 37,0  за да е сигурно, че е имало О.
По-важно е да има разлика в Бт през ФФ и ЛФ и тя да е 0,4-0,6 градуса

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #16 -: Декември 10, 2008, 08:55:20 am »
Ами незнам до колко правилно я меря, проблема е че работя на смени и понякога не я меря в точния час. Започнах първят месец с живачен термометър, но го смених след това с дигитален, че ми е по-удобен, но заблязах че между единия и другия има около о.1 разлика. Относно лекарите да ходих всеки ми дава различна диагноза. Незнам вече на кого да се доверя

« Отговор #17 -: Декември 10, 2008, 09:08:59 am »
За доки то ясно пак ще ида , Денис извиняваи Д-р Конова знаеш ли къде преглежда?
Относно температурата -там имам малук проблем работя на смени и понякога ми е трудно точно в определения час да я измеря предходните месеци имах двуфазност на едн аот графиките. Но както бях казала и преди  всеки лекар различно мнение :според един  всичко ми е наред (като един от тях е доц. Стойков и Доц. Попов също ме е гледал) според една друга док. съм с поликистоза,недоразвита матка и яйчници. Незнам кои е прав.Последната ми изписа Дуфастон да пия за три месеца и ако до тогава не настъпи Ову или евентуална бременост (която незнам как ще стане ,понеже милото не си е тук) ще предприеме лапороскопии ит.н. Да знам, че трябва при един и същи док да ходя, но никога не съм имала проблеми , а в последната година сумата и и доктори обиколих.

*
« Отговор #18 -: Декември 10, 2008, 13:58:28 pm »
Lucrecia твоето  мнение  много ме  успокой, дано да е станало. :D  :a_cat_06:
Най-важното е да не се от4айва6. И да не е станало, 6те се пробвате другия месец и др. и така, докато беб4ето стане  :lol:!!!
Ако се опитвате де забременее6 пве4е от година, добре е да си направите изслдвания, за да се установи дали съ6тествува някакъв проблем. Много е важно да се направи спермограма на половинката ти, за да се види дали при него вси4ко е наред. Ако е така, трябва да си направи6 изследвания ти. Ако има някакъв проблем, е важно да се открие колкото се може по-рано, за да се лекува и преодолее. :D
Виждам 4е днес БТ е спаднала. Дано утре се пови6и. Ако ли не, сигурно 6те те посети гадната лелка! Съжалявам, но пак ти повтарям: Горе главата, няма място за от4аяние  :D.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #19 -: Декември 11, 2008, 07:52:47 am »
За доки то ясно пак ще ида , Денис извиняваи Д-р Конова знаеш ли къде преглежда?
............
д-р Конова

Докато не попаднеш на лекар, който да ти вдъхва доверие и да си доволна имаш право да ходиш при когото си искаш  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум