Здравейте,
Зная, че сте много заети и затова не адресирам въпроса към конкретен лекар.Просто моля, ако някой има малко време да изкаже мнението си по моя проблем. Поставиха ми диагноза изчерпан яйчников резерв.на 31 години съм. хормоните ми са амх 0.2, инхибин б 12, Фсх 24.2 лх 18.1 - от месец октомври тази година. Преди това през юли - Фсх 11, лх 2,6. Между тях пих хомеопатични средства за стимулиране на овулацията.според базалтната температура, след като ги спрях м.октомври имах овулация на 11 ден и 12 дни лутеална фаза след нея. Изследванията са правени на 4 ден от този цикъл. А през септември последно пих билковите лекарства и прогестерон 12 дни след овулация.При поствяне на тази диагноза излязох от кабинета в шок и не успях да попитам дали все пак не е възможно тези стойности да са повлияни от това, че пих билки за овулация или например от силен стрес, защото правих изследванията на следващия ден след предположение за тази диагноза и го преживях много тежко. Ще ви бъда много благодарна за обективен отговор. Задавам въпроса си не за да получа успокоение, а защото една моя колежка на 30 г. преди 1.5 години е имала почти същите резултати на всички изследвания и дажи фсх 28 и амх 0.06. Сменила си е работата поради стрес и след година през този април пак ги направила и всички стойности са нормални. сега е бременна в 5 месец (по естествен път). Репродуктивният специалист, при който е била едва сега и казал, че явно е поради стрес, въпреки, че тя е попитала още тогава и той е заявил категорично, че при нея има ясни индикации при всички хормони за изчерпан резерв.