0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кога се нормализира цикъла след лапаро?
« -: Февруари 27, 2006, 16:21:56 pm »
Значи накратко историята е такава:
март 2004 - лапароскопия. 2 дни след операцията, в продължение на 7 дни- много обилно кървене. 15 дни след това - менструация- нормална, с продължителност пак 7 дни. От тогава цикълът ми е редовен, през 25-26 дни, трае 6-7 дни, винаги с ову на 12-13 ден и лутеална фаза точно 14 дни /ама направо до часове го докарва/
27 януари 2006-втора лапароскопия. Еднократно прокапване на следващия ден и нормална менструация на 11.02. Нормална, нормална, но вместо 7 дни беше 4. Поради многото симптоми на приближаваща овулация, решавам аз ей така на 15.02 /т.е. на петия ден/ да направя един тест за ову и О, Чудо - тестовата ивица е по-наситена от контролната! Прорязваща болка /характерна за мен при пукане на фоликула/ през нощта на 15 срещу 16.02. Постарахме се с мъжо, ама само щото вярам в чудеса /запушени са ми тръбите/. Днес, 27.02 - менструация?! Дотук - две обърквания - първо ову на 6 ден, а сега и лутеална фаза 12 дни?!
Аз знам, че цикъла се регулира известно време след лапарото /според доктора до месец след нея/, но понеже ми е много странна цялата тая работа се чудех при вас как е било?

*
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2006, 19:06:50 pm »
Не ми е правено лапаро, но мисля че е нормално да има известно разминаване след операцията, все пак си е интервенция някаква. Предполагам другия месец ще се нормализират нещата, не се притеснявай излишно :D
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2006, 11:44:55 am »
Via, и аз мисля, че е нормално да има известно разбъркване - не го взимай толкова присърце. Идния месец съм сигурна, че всичко ще си дойде на мястото.
На мен ми закъсня с 5 дни в месеца, в който ми правиха лапарото, при положение, че и аз съм точна като часовник. На следващия месец всичко беше ОК.
Намерихме нашето синче.
« Отговор #3 -: Февруари 28, 2006, 12:54:18 pm »
Via,
при мен всичко беше наред след първия месец. Моето лапаро беше на 17.11.2005. Това, което се промени е, че страшно много ме болят гърдите 10 дни преди да ми дойде и всички симптоми са много, много по-изявени. Освен това не ми се пука фоликула... :cry:
Моя доктор, който ме оперира каза, че след лапарото просто организмът ми е много стимулиран...
Успех!!!
"Странно нещо Рµ животът, ако откажеС? РґР° приемеС? РґСЂСѓРіРѕ, освен най-доброто, РјРЅРѕРіРѕ често РіРѕ получаваС?!"
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #4 -: Февруари 28, 2006, 15:41:07 pm »
хелиос-гери  как така ти е стимолиран организма нещо не схванах  8O  ша проштаваш :D  а при мен беше така- на следващия ден лекаря ми каза че ще прокървя и така и стана около знам ли колко бяха 4 дена си течеше ама не точно кръв беше малко по розово лекаря ме предопреди че ще покафенее и тогава ще спре и така и стана  :lol: аз като повечето очаквах някакви нарушения в менструацията ама на доиде си ми на точно същата дата като предния месец изкара си ми 5 дни днес ми е първи без ( умирам от кеф :D  наи после ще се порадвам на мъжлето :oops:)  това маи си е индивидоално за всеки
*
« Отговор #5 -: Февруари 28, 2006, 16:36:24 pm »
Благодаря ви, момичета. Ами да де, аз пак съм се разбързала и ми се ще всичко да знам........Просто ми се струва много по-различно от първия път, а и в последно време всеки ден ми се напомня да не правя планове, защото всичките ми сметки излизат криви с тоя шантав цикъл?! Както и да е, ще си каже доктора компетентното мнение и ще измисли какво и как да направи... По принцип съм малко нервна, защото са ми готови протоколите от касата и исках да започваме с инвитрото, но засега освен да се успокоявам друго не знам какво да направя.
П.С. Хелиос, ако не се лъжа и твоят доктор за лапарото е Попов, нали? Това обяснение със "стимулирания" организъм ми звучи като че просто организмът ти се опитва да се върне към нормалните си функции, които по една или друга причина преди лапарото не са били съвсем в ред. И за да се компенсира "дългата почивка", сега работи на по-бързи обороти. АМа знам ли. Това с непукането на фоликулите обаче не звучи много добре. Еднократно ли беше или е мнение на базата на няколко проследени цикъла?

*

naha

• 1474
« Отговор #6 -: Февруари 28, 2006, 17:05:27 pm »
виа инвитро ли миличка  :cry:  искрено съжалявам че се е стигнало до там но и също докато има шанс какъвто и да е трябва да се деиства инъче при мен еи хелиос и при мен беше така ( е то и сега може да е ) от левия ми яичник поради една ципеста обвивка не можеха да ми се спукат фуликолите ( а тои е наи важния защото имам само ляватат си тръба) но лекаря го е финистрирал и е надупчил малките разбоиници :)  след два цикъла съм на преглед и ще видим как вървят нещата ВИа успех ти желая и стискам палци до посиняване :)
*
« Отговор #7 -: Февруари 28, 2006, 17:13:09 pm »
Благодаря ти, naha, за стиснатите палци. Аз пък ще ти пожелая всичко при теб вече да се оправило и в най-скоро време да ти се налага да ходиш на доктор само за да се види бебче и как се развива :)
Да, те и моите яйчници са електрофинестрирани - първия път заради конгломерат от плътни сраствания, а втория-просто за да работят по-добре. Ама при Хелиос май не се пукат фоликулите след лапарото? Не знам, дано погледне и тя пак тук, за да каже, а аз се моля да е било еднократно и да няма повече поводи за притеснения!

« Отговор #8 -: Февруари 28, 2006, 17:18:48 pm »
Да, правилно си спомняш Via, моят лекар е Попов. При лапарото са ми надупчени яйчниците и сега производството е много по-силно от преди. И ако не съм искала бебе, щял да ми даде противозачатъчни, за да спре това "свръхпроизводство".
Аз наистина си усещам, че всичко е по-изявено. Никога не са ме боляли гърдите преди, и представете си първия месец, когато това ми се случи, реших, ето ги симптомите. Ниско долу ми тежи, и това рядко ми се е случвало. Казано с две думи-преди не съм имала никакъв ПМС, а сега е на лице.
Преди лапарото 10 месеца с фоликуметрия ми следиха овулацията. И фоликулите понякога се пукаха сами, понякога с Прегнил, беше установена овулация на няколко пъти.
След лапарото този месец за първи път бях на фоликуметрия и установихме, че фоликулът си расте, расте, а не се пука, затова за следващия месец, без да го чакаме сме му подготвили Прегнил :wink:
Надявам се сега ви е ясна ситуацията около и в мен ;)
Кураж!!! Стискам ви палци  :)
"Странно нещо Рµ животът, ако откажеС? РґР° приемеС? РґСЂСѓРіРѕ, освен най-доброто, РјРЅРѕРіРѕ често РіРѕ получаваС?!"
*

naha

• 1474
« Отговор #9 -: Февруари 28, 2006, 17:36:26 pm »
via значи има шанс да заработи тоя яичник до преди лапарото не е имало никакъв шанс а и днес почнах физиотерапия пак с ток ( много яко беше хихи :D  ) и се надявам вече да няма проблеми на мен ми каза лекаря че ако до 6месеца не стане чак тогава ще ги стимолираме и ще търсим по задълбочено мъжки фактор пупупупупу да не се наложи дано проблема да е само в мен  :roll: инъче и мен започнаха да ме болят гърдите до преди не ме боляха изобщо но пък като ми идва не ме боли корема това за сега утре пак ще ви занимавам с мен  :D  аз съм онлайн по 8 часа на ден но само докато съм на работа чао мацки до утре
*
« Отговор #10 -: Февруари 28, 2006, 18:24:57 pm »
Да, и при мен промените след лапарото бяха мнооого - и гърдите, и болките по време на ову, и тежестта ниско долу - абе както се казва -всички екстри :wink: Но поне се знаеше, че има вече някаква работа на органите ми. Предполагам, че след тази нещата няма да са кой знае колко различни. Само тоя цикъл да влиза в релси, че ми писва.

Хелиос, аз също съм пациентка на Попов от доста време. И понеже знам, че е доста разсеян, само искам да ти кажа, че той щеше да излиза в отпуска от 10 или 11 март. Да не се обърка нещо схемата с прегнила :wink: Иначе и аз ти пожелавам скорошно приключване на одисеята и да идва по-бързо времето за хубави бебешки новини :lol:

Naha, ти сега ще си имаш приятни занимания. Нали знаеш, че радостта за бебе започва от сладкия момент с правенето :wink: Дано не чакаш дълго:)

*

naha

• 1474
« Отговор #11 -: Март 01, 2006, 10:49:37 am »
via  :D  наистина права си  направох се чувствах като девственица ( хаха ) снощи след толкова време пазене сладко е бебеправенето спор няма пък ако вземе да да стане направо ще бъде неземна радост  :D направила съм график :)  за дните и съм казалал на мъжо че вече няма -уморен съм ама не мога и т.н.  :P даже му виках да мъ къпя една протеза за там( нали се сещаш) та да стои изправен постояно хахаха в кръга на маитапа вие как сте инъче  :wink:
« Отговор #12 -: Март 01, 2006, 12:15:05 pm »
Честита Баба Марта! Бъдете здрави, повече поводи за усмивки и тази пролет щъркелът да не ви подмине  :wink:
Via, аз бях при Попов само за лапарото, иначе гинекологът ми е друг, който всъщност ме прати при Попов.
Другата седмица съм на ски, и след това е ред на Прегнила  :)
Желая ви много  слънчев и усмихнат ден!
*

naha

• 1474
« Отговор #13 -: Март 03, 2006, 12:39:46 pm »
Честит парзник мили дами надявам се да ви сварвам в добро настроение и отлично здраве :)  поздрави на всички от слънчев Гоце Делчев
*

Anonymous

« Отговор #14 -: Март 04, 2006, 00:36:15 am »
хелиос-гери прочетох за твоя проблем ( надявам се вече да е минал) и да ти кажа взех че се стреснах не знам защо може би щото скоро мина и моята лапароскопия и още не знам резолтати или може би  защото вече не вярвам в добрите резолтати :(  иска ми се да се пукат тея фуликоли и отчаяно се нуждая от някои които да ми каже че със сигорност ще е така..... но уви такъв няма. на теб кои ти прави лапарото?
*

naha

• 1474
« Отговор #15 -: Март 09, 2006, 10:32:55 am »
хора при вас появиха ли се някакви по различни симптоми малко преди и по време на овулацията и вредна ли ще е физиотерапията ако я правя по време на овулацията че пропуснах няколко дена и сега съм в седмицата на овуту пък имам още няколко дена с физиотерапия
*
« Отговор #16 -: Март 09, 2006, 12:13:14 pm »
Здрасти, Naha!
Ами при мен ову-то след лапарото е съпроводено с ниско кръвно, виене на свят, абсолютна отпадналост, тежест ниско долу и срязваща болка когато се пука фоликула. Преди това или изобщо не съм имала ову или не съм я усещала. А физиотерапията няма никакъв негативен ефект върху ову-то, дори напротив - полезна е! Действай смело!

*

naha

• 1474
« Отговор #17 -: Март 09, 2006, 13:45:02 pm »
да ти кажа и аз имах едни такива подобни усещания тия дни ама си мисля че бяха щото не бях закусвала и беше рано като ходех за работа и ми се виеше свят ама доста преди това имах тежест долу в корема и едно като дърпане даже ако може да се каже така и болка има е дано да е от овулацията. Според тебе възможно ли е този месец които идва първи след лапаро да овулира проблемния яйчник т.е. надупчения. А инъче за физиотерапията решихме с лекаря да направя сега ще станат до края на седмицата 7 дни и да спрем ако не стане бебето тоя месец в което съм сигорна ще прескоча още 1 месец и ще я повторим без прекъсване 10 дена
*
« Отговор #18 -: Март 09, 2006, 14:20:06 pm »
Ами да, възможно да е овулира тоз яйчник. Айде дано да е от ову твоето неразположение;) И да го оползотворите добре, де!

*

naha

• 1474
« Отговор #19 -: Март 09, 2006, 14:28:42 pm »
хе хе ами ние деистваме по въпроса  :D  ама аз не искам да се надявам щото винаги каквито и симптоми да съм имала не зависимо преди мензис или ову са били фалшиви така че не е изключено и сега да е така. страно че този месец не видях белтъкообразната цервикална слуз но при секс се отделя доста ( е разбира се тогава не мога да видя дали е белтъкообразна :)  :oops: ) може пък и да е рано още знам ли  ама ако са били симптоми тези за ову няма за кога да чакам Ц С