Нямам възможност да гледам Слави, но ми попадна нещо, споделено от него. Мисля, че това най-пълно отразява ситуацията в момента.
Ето и вие да му се насладите!
Библията.
Много от вас, уважаеми зрители, предполагам я имат тази книга в домовете.
Според повечето хора тя учи на смирение. Но дори и тя дава право на два избора.
Първият е - ако те ударят по едната буза, да обърнеш и другата. Тоест да бъдеш смирен и да приемеш това, което се случва.
Вторият е прям и директен - око за око, зъб за зъб. На мен ми харесва вторият избор. Защото има едни хора по които здраво око и здрав зъб не трябва да остане.
Ние с вас си ги преизбираме на всеки четири години и не само им даваме другата буза, а направо разтваряме бузите.
Имам чувството, че преди 20 години сме се напили и сме си татуирали отзад „моля заповядайте”. И те на всеки 4 години го четат и се възползват
Затова нека го приемем лично.
Нека когато поредният тъп политик се държи като богоизбран и вреди на вас и на вашите близки, приемете го лично.
Защото народ не е някакво абстрактно понятие.
И те като се ебават с народа всъщност се ебават с вас. Ебават вас лично.
Правосъдието няма да ви помогне. То е мудно, безлично и отгоре на всичко е тяхно и работи много интересно. Ако пребиеш крадец в дома си ще те осъдят, а ако стреляш по магистралата или откраднеш сто милиона от държавата със сигурност ще ти се размине.
Затова ако искаме правосъдие трябва да си го вземем сами. Трябва да го приемете лично. Когато откраднат пари приемете го лично. Когато ченгета се правят на журналисти приемете го лично. Когато двама братя се държат братски с цялата власт и разиграват полицията приемете го лично.
Трябва да разберат, че сме опасни и тогава ще ни вземат насериозно. И когато за пореден път ни кажат, че такава е политиката, че така върви светът, че ние сме малка държава и от нас нищо не зависи теглете им една майна. Направете го лично.
Завиждаме на французите, американците и гърците, че при най-малкото накърняване на техните права излизат на улиците.И няма защо да се учудваме.
Това за нации, които още преди 200 години са си направили труда да напишат едни думи черно на бяло, да ги помнят и да не позволяват на никого да ги забравя.
Декларацията за независимостта на Съединените Американски Щати казва, че ако една форма на управление стане деструктивна народът има правото, и забележете, задължението да смени или свали тази власт, да установи ново управление с което да си гарантира сигурност и щастие. Същото го пише и във френската декларация за правата на човека и гражданина.
Наричат това нещо право на революция. Така че, уважаеми зрители, не забравяйте, че всичко зависи от вас, от нас.
Аз моят избор си го правя. Според и вие трябва да направите вашия.
Аз мисля, че е време твоята лична революция да започне.
Имаш правото, имаш и задължението да нямаш милост.
Слави Трифонов - 10 декември 2008
Цитата е от
тук