Първо кистата я имам от януари 2004г. /установена с ехограф/. Септевмри 2004г - сто и си там. Декември месец - три ехота - пак си е там, не расте, но и ненамалява.
Базална температура меря от месец октомври. Октомври и ноември - няма овулация. Н
На 14 декемри започвам да пия билките - влючавт подзънниче /което пия и сега/ равнец, живовляк, някакви корени и още неща. В аптеката казаха и турта, но я отказах за включване , щото незнам дали знаете, но има три вида и само единия е противопоказане за забременяване - но за мое успокоение. На 16 декември е последното ехо, на което се вижда киста с 38 мм. На 19 имам овулация.
На 10.01. - първо ехо - лекарката пита - къде ти беше кистата. Иска консултация с друга докторка. На 11.01. - второ ехо - няма никой и съм щастлива!
Който невярва - показвам кистата в динамика със снимки.
Сега пия само подзвънниче - трябва да изпия 300 гр. и след това нова билкова рецепта докато стане. Разказвам всичко това, ако мога да бъда полезна и на другите момичета.
Да ви кажа честно, предпочитам билка, отколкото да ходя на лапароскопия /докторката каза, че независимо от изчезването на билката пак да я направя за диагностика/