0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Цикъл без овулация
« -: Март 01, 2006, 11:51:03 am »
Здравейте,
искам първо да Ви благодаря, защото само като Ви чета се утешавам в дните, когато тестовете неумолимо показват една чертичка. Искам да попитам (защото изчетох доста, но не можах да намеря отговор точно на този въпрос) в циклите без овулация нормално ли е забавянето на менструацията? :( Истината е, че моят цикъл си беше сравнително редовен, но откакто сме почнали бебеправенето необяснимо вече втори път ми закъснява. Този път вече с осем дни но теста казва "не" и аз не знам какво да мисля. Моля споделете ако някой има подобен проблем!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Цикъл без овулация
« Отговор #1 -: Март 01, 2006, 12:08:14 pm »
Лан изследвай хормони непременно, ако не си го правила! Тогава ще може да се говори по-конкретно за проблема. Според мен най-вероятно пролема е на хормонално ниво.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Цикъл без овулация
« Отговор #2 -: Март 01, 2006, 14:38:58 pm »
Лан, а следиш ли дали има овулация, или просто предполагаш, че не е имало този месец? Може да е по-късна овулация. Иначе, да, при ановулаторни цикли съм виждала поне по графики доста произволна продължителност. Ако не си изследвала хормони, добре е да започнеш с това изследване.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
Цикъл без овулация
« Отговор #3 -: Март 01, 2006, 14:48:26 pm »
FreshBreeze Starlet, благодаря и на двете Ви за мненията. Да, за този месец съм сигурна, че е без овулация. Следя я от три месеца. Другите два всичко беше като по учебник, но този просто няма овулация - тестовете не я отчетоха, а и температурта не ми се е покачила. Сигурно закъснението е точно от това. Много ми е трудно да си изследвам каквото и да е :oops: , защото изпитвам ужас от чакални. Днес отидох твърдо решена да вляза при личната ми лекарка и избягах преди да ми дойде реда :(
Цикъл без овулация
« Отговор #4 -: Март 01, 2006, 15:03:11 pm »
Нормално е не при всеки цикъл да настъпва овулация. Един от  всеки 13 цикъла е ановулаторен – при който няма овулация. При него пик на LH може да се установи, но може и да не се установи. Всеки изпитва по един или друг начин страх или неудобство при посещенията при лекарите,но са необходими.Няма от какво да се ужасяваш...и аз не съм фен на болниците (а какво остава за чакалните им :roll:  :wink: ), но като се налага-ходя,какво да правя :P Бягството от лекарите не е решение на проблема, а само води до отлагането му :roll: След време оценяваме загубеното време в маене и страх от посещения при лекаря,но чак когато проблемите са станали повече и вече е наложителна намесата на ДОК. :P
*
Цикъл без овулация
« Отговор #5 -: Март 01, 2006, 16:11:37 pm »
BLACK_ROSE
благодаря ти за подкрепата, абсолютно си права, че не трябва да се бяга, но след като прочетох поста ти изтичах пак до лекарката, за два часа бяха прегледали един човек. Накрaя се оказа, че дори моята лична лекарка не била на смяна.  :oops: Не съм ходила на лекар от две години.  Утре обаче ще и се обадя - дано да дават часове и дано другите пациенти да не ме линчуват като разберат, че съм с час. :(
Цикъл без овулация
« Отговор #6 -: Март 02, 2006, 09:33:21 am »
Лан, разбирам притеснението ти. Ако имаш финансова възможност, можеш да отидеш направо при специалист. Иначе личната мисля няма да ти е много полезна, освен да ти даде направление за гинеколог, от когото пък да поискаш направление за изследване на хормони.

Успех, Лан :D
Благодаря ти, Бени!

*
Цикъл без овулация
« Отговор #7 -: Март 03, 2006, 19:04:01 pm »
FreshBreezе, благодаря за съвета,
Послушах те и отидох направо на специалист. Много съжалявам, че не съм избрала този вариант по-рано. Предписа ми Утрогестан и каза:"Ще изследваме хормони след 3 месеца, защото сега ще покажат много стряскащи резултати".
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Цикъл без овулация
« Отговор #8 -: Март 10, 2006, 15:46:38 pm »
Здравейте ! Този месец цикълът ми беше без Ову... :( Днес ми е втори ден от М . На 21 ден от цикъла т.е. на 21.02. бях на преглед при доц.Маркова и тя каза,че не се вижда жълто тяло,което значи ,че не съм овулирала или с други думи при доказана липса на овулация този месец ми закъсня М с пет дни, гърдите ми не бяха така напрегнати като друг път,имах зверски болки в яйчниците  :( и не ми е така обилно кръвотечениетоа имах и цервикална слуз ,като за Ову. Надявам се с тази информация да помогна на някой момичета да се "вслушат" в сигналите,които им дава тялото при следене на ову-то. Реших просто да споделя,не значи ,че при всеки е така ...а най-смешното е ,че поради закъснението се надявах да е станало нещо и си правих тест :oops:  :oops:  :oops: Представяте ли си колко съм изперкала :crazy:
Цикъл без овулация
« Отговор #9 -: Март 10, 2006, 15:58:12 pm »
Еличка, какво му е смешното бе мила? Всеки от нас би помислил първо за тест. Няма да се излагаме като тази девойка Пелагия, дето след години репродуктивни проблеми разбрала че е бременна чак на 3-тия месец :lol:

Лан, радвам се, че сте се заели сериозно със ситуацията :D
Благодаря ти, Бени!

*
Цикъл без овулация
« Отговор #10 -: Март 10, 2006, 16:20:16 pm »
Таз Пелагия без крака остана от вас! :twisted:  Всичко изядохте, значи! :twisted:  :wink:  Аз съм убедена, че жената 3 години е правила всеки месец тестове, но в един момент не се издържа, разбирам я. Отчаянието и мъката си казват думата. И аз съм зарязала тестове и всичко. Затова 2 седмици в Гърция седях в недоумение дали съм бременна или не (с надеждата, че съм, но с очакването да не съм и да не се втелявам, ами да си чакам м-то). Чакала си е жената стоически м-то, какво толква й се чудите. Мислила е, че ще прави ин витро след някой и друг месец, не е очаквала да забременее естествено.

По темата: засичала съм един ановулаторен месец, при 11 овулаторни в годината. Той беше по-дълъг от другите, температурата варираше и имаше 2-3 пика и пак падаше.
Alexandra
Цикъл без овулация
« Отговор #11 -: Март 10, 2006, 16:26:46 pm »
Мари, бе какъв М е чакала 3 месеца :?:  :lol:  Освен наистина да е била с мнооого нередовен цикъл. Иначе и да не правиш бебе, мисля всяка жена си отбелязва датите на М - вие не сте ли го правили преди да почнете опити за дете?
Благодаря ти, Бени!

*
Цикъл без овулация
« Отговор #12 -: Март 10, 2006, 18:13:59 pm »
Moмичета само в интерес на справедливостта: мъжът на Пелагия каза, че е разбрал, че чакат дета чак когато тя е била в третия месец. А тя беше разбрала доста по-рано. Каза, че не е искала дса му казва по телефона, той се занимавал с някакъв строеж на морето и прекарал там няколко месеца. Тя му казала, чак когато се прибрал.

*
Цикъл без овулация
« Отговор #13 -: Март 10, 2006, 18:27:43 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Мари, бе какъв М е чакала 3 месеца :?:  :lol:  Освен наистина да е била с мнооого нередовен цикъл. Иначе и да не правиш бебе, мисля всяка жена си отбелязва датите на М - вие не сте ли го правили преди да почнете опити за дете?

A бе, отбелязваме, бе Брийз! Как иначе! :wink:  И нея като я гледам- образована и с добре подбран партньор, търсила е медицинска помощ, не е чакала съдбата да й свърши работа, правила е изследвания, насочила се е на някъде, и тя си е отбелязвала. :wink:  Мисълта ми е, че не бива така да й се подиграваме, че чак в третия месец се е усетила, че е бременна, защото дори и да й беше м-то редовно в 5-та седмица може да е чакала да й дойде всеки момент (щото симптомите са много близки), очаквало я е пътуване, стягала е куфари (тя каза, че е била в командировка, когато си е направила теста), т.е. стрес по пътуването и може би си е мислила, че затова й закъснява и колко му е докато се прибере в София, да иде на лекар и то станало 9-та седмица. И най-важното не е очаквала да е бременна, т.е. в този момент е мислила за друго-за работата си, за командировката, за пътуването, за това, че я чака ин витро в бъдеще време. Имам чувсвтото, че много момичета тук се фиксираха точно върху поведението и думите на Пелагия (на другите бременни само леко им пооблизахме крачетата с домашните чехли, но не ги изядохме) именно защото се асоциират с нейното положение и от позицията на анонимното форумстване се почна: мрънкала била, не казала истината, какво толкова срамно има да си кажеш, говорела неточности и накрая за капак как може да не се усети, че е бременна до 3-ия месец. 8O  Мисля, че историята й е мнгоо истинска и че тя я представи добре пред камерата. Аз, откакто спрях да слагам "Маги бебе фикс" в кЮфтетата, съм рахат, преди това беше трагедия при мен.
Alexandra
*
Цикъл без овулация
« Отговор #14 -: Март 10, 2006, 18:50:36 pm »
Къде е тази тема на Пелагия, аз така и не я намерих! Тука умрях от любопитство!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Цикъл без овулация
« Отговор #15 -: Март 10, 2006, 19:00:14 pm »
Цитат на: Lan
Къде е тази тема на Пелагия, аз така и не я намерих! Тука умрях от любопитство!

НЕ е тема става въпрос за новото предаване по БТВ за Шейново и една от участничките се казва Пелагия  :lol:  :lol:  :lol:  та тя явно е имала борба със стерилитета ама нищо не каза ами само мънка и пънка по въпроса. Това се коментира.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Цикъл без овулация
« Отговор #16 -: Март 10, 2006, 19:29:41 pm »
Цитат на: Lan
FreshBreezе, благодаря за съвета,
Послушах те и отидох направо на специалист. Много съжалявам, че не съм избрала този вариант по-рано. Предписа ми Утрогестан и каза:"Ще изследваме хормони след 3 месеца, защото сега ще покажат много стряскащи резултати".

извинявай но какъв е тоя специалист дето първо предписва лечение и после гледа дали е трябвало така. утрогестана е прогестерон. как така ще ти го предписва без да ти е проверил стойностите на въпросния хормон. що не ти предписа и достинекс примерно и клостилбегит...ей така да си имаш да си пиеш. баси специалиста. или аз не съм в ред или той (тя) не е специалист
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Цикъл без овулация
« Отговор #17 -: Март 10, 2006, 20:09:57 pm »
Lilly,
"- функционална киста на яйчника - нарушение на цикъла може да бъде предизвикано от функционална киста на яйчника - фоликулярна киста, на неовулиралия фоликул (синдром LUF) или киста на жълтото тяло (което понякога може да "живее" повече от обикновено, задържащо по този начин настъпването на менструацията)."
  Ето това съм според докторката, знам че никой тук не одобрява, но аз понякога действам интуитивно и мисля този път да се доверя на лекарката.
  Аз добре подготвена :) (четох сигурно месец форума) я питах дали са необходими изследвания за хормони и тя отрече, няма никакъв смисъл да го прави, освен ако наистина счита, че не е нужно.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Цикъл без овулация
« Отговор #18 -: Март 11, 2006, 10:21:09 am »
лан, аз съм (или по-скоро бях) с луф синдром. тази диагноза се поставя след поне 3 пъти изследване на пролактин и се лекува с бромокриптин, парлодел или достинекс а не с утрогестан.
дано интуицията ти те ти врътне кофти номер...
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Цикъл без овулация
« Отговор #19 -: Март 11, 2006, 10:41:12 am »
категорично не съм съгласна да се предписва хормонално лечение при разстройства на менструалния цикъл, без да са изследвани хормони и без да е проследен цикъла с ултразвукови прегледи!
това е гинекологично невежество и е явен симптом, че от такива "специалисти" следва да се бяга надалече!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!