0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте и от мен
« -: Март 01, 2006, 16:00:18 pm »
От много време посещавам форума,но чак сега се престраших да пиша. :roll: Ето и моята история.Всичко започна преди повече от две години,решихме че искаме  бебе и започна ходенето по доктори.Първо лекувахме хламидия и приятелят ми си направи спермограма,която беше напълно нормална.След това ми гориха раничка (аз не съм раждала и незнам защо).В последствие се оказа,че имам висок Пролактин и дори ходих на ЯМР,но за щастие се оказа,че няма нищо сериозно.Цветна снимка на тръбите,хидротубация и бебчето все не става.
И миналия месец повторихме спермограмата на приятеля ми и се оказа,че има Олигозооспермия и на 13 март сме на инсе.
Малко се притеснявам,а и след всичко което прочетох във форума за инсеминациите....На нас ни казаха само да си сметна кога ми е овулацията и да идеме,а на приятеля ми му изписаха Прегнил,а на мен никакви стимуланти.Все пак много се надявам да има услех.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #1 -: Март 01, 2006, 16:18:08 pm »
Цитат на: iveto_v
На нас ни казаха само да си сметна кога ми е овулацията и да идеме,а на приятеля ми му изписаха Прегнил,а на мен никакви стимуланти.

Иве, сподели къде ти казаха това?
дори и да правиш инсеминация на нестимулиран цикъл, у нас сериозните лекари не практикуват такъв метод - пациентката сама да си определя овулацията, за да я инсеминират.
чела съм по американските форуми за подобни неща, но в България - не. тук обикновено се практикува определяне на подходящия ден за инсеминация чрез поредица от прегледи с ултразвук.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Здравейте и от мен
« Отговор #2 -: Март 01, 2006, 16:21:52 pm »
Озадачи ме факта че ти е казал ти да си СМЯТАШ кога ти е овулацията...това трябва да се проследи с УЗИ!!!
погледни статиите за повече инфо: :arrow:

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=164

http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=217

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=71
Здравейте и от мен
« Отговор #3 -: Март 01, 2006, 16:27:22 pm »
Ами инсето ще е в клиника ''Братя Тодорови''.Аз като бях на преглед на 23 януари ми каза след като ми дойте да изчакам 16 дена и да идеме(аз съм с цикъл около 30 дена).Прескочихме миналия месец,защото нещо ми се обърка цикъла и сега съм изчислила,че се пада на 13 март.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Здравейте и от мен
« Отговор #4 -: Март 01, 2006, 16:40:52 pm »
Ивето, бягай надалече от Тодоров!

прочети тази скорошна тема от форума и ще ти се изясни що за доктор е този...

http://www.zachatie.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3219&sid=fb44da5d3815ec2e0949db3f611e353d
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

balmi

Здравейте и от мен
« Отговор #5 -: Март 01, 2006, 16:41:48 pm »
Иве, не знам какво да кажа ?! :balk_159:
Редно е д-р Тодоров да те погледне на първия сух ден, след това на 13-ти или 14-ти ден (щом като цикъла ти е на 30 дена), да види имаш ли фоликули, с какви размери са и да пусне хормони - естрадиол и ЛХ, да проследи лигавицата. След което той да прецени кога е най- подходящия ден за инсеминация.
  :00001754:  :00001754:
Здравейте и от мен
« Отговор #6 -: Март 01, 2006, 17:08:06 pm »
Аз като бях на преглед на 23 януари ми каза след като ми дойте да изчакам 16 дена и да идеме(аз съм с цикъл около 30 дена).

Ами той, както се разбра, така определя дни за пункция при ин-витро, пък какво остава за ден за инсеминация - като детска игра за него
 :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Ивето, има си значи някакви правила за тези процедури. Разбирам да ти спести УЗ, хормони, проследяване, ама ако ти прави инсеминацията безплатно. Ако плащаш, така или иначе, би трябвало да получиш и тези услуги. Колко струва инсеминацията при него? А мъжът ти кога ще му слагат прегнила? Мисълта ми е да не стане така, че да се натоварите с лекарства или с емоции или с пари, а като отидеш, да се окаже, че фоликулът вече се е пукнал. При мен цикълът е 30 дни, но овулацията е на 14-ти ден средно, не може да се каже при теб лутеалната фаза дали е 14 или 16 дни, освен ако не си абсолютно сигурна отпреди.
А ако този месец яйцеклетката не е читава (което би се узнало с изследване на естрадиол) - за какво ще правиш процедурата въобще, ще я плащате, а мъжът ти ще се товари с хормони?
Имай предвид, че инсеминацията и без друго е с шанс около 10%, така че таймирането е много важно. Най-добре е да се направи 6 часа преди до 6 часа след овулацията - ето защо на другите места те гледат няколко пъти на УЗ, пък ти следят нивото на ЛХ, пък може и Прегнил за таймиране да използват - и въпреки всичко не винаги таймирането се получава както трябва.

Пак казвам, този подход на Тодоров мога да го оправдая донякъде само ако е свързан със значителна финансова икономия, ей така съвсем на посоки, пък ако стане. От значение е и колко време имате за губене.

Успех, Ивето, и аз също бих предложите да посетите и някой друг лекар, ако си харесате друг може да се решите да го смените Тодоров.
Благодаря ти, Бени!

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #7 -: Март 01, 2006, 17:24:23 pm »
и на 13 март сме на инсе.

Това направо ме втрещи 8O .
Иве, явно си будно и интелигентно момиче.
Fresh_breeze, Jam, Balmi и Розика са ти дали добри съвети.
И аз горещо ти препоръчвам да ги послушаш. Аз също през февруари правих инсе, но до последно не се знаеше в кой ден ще ми бият Прегнила (все пак фоликулите трябва да са дастатъчно пораснали) и в кой ден ще е самото инсе.
Решението си е ваше, на каквото и да предприемете ти желая успех!
Намерихме нашето синче.
Здравейте и от мен
« Отговор #8 -: Март 01, 2006, 19:50:31 pm »
То за мене време има аз съм на 21 ама половинката е на 33 и вече умира да става баща.Незнам какво да правя,писна ми да не мога да намеря един доктор,който да може да ми каже какво става и да се държи човечно.
Аз не съм от София и не си намерих свестен гинеколог,но за бебе давам всичко и ще ида където и да е.
Ако можете да ми препоръчате такъв добър лекар ще опитам и ако трябва ще повториме всичките изследвания пак,че имам много съмнения в резултатите.
А колкото до д-р Тодоров,той ми каза,че със спермогрмата на мъжа ми не можело да забременея (18 млн.)и че ако съм ''хойкала да съм хванала''.
Направо не знам вече какво да правя и къде да ида.Но все пак мисля да ида на инсето и да го питам как се прави.
Здравейте и от мен
« Отговор #9 -: Март 01, 2006, 20:25:32 pm »
iveto_v написа:
Цитат
Ако можете да ми препоръчате такъв добър лекар ще опитам и ако трябва ще повториме всичките изследвания пак,че имам много съмнения в резултатите.
А колкото до д-р Тодоров,той ми каза,че със спермогрмата на мъжа ми не можело да забременея (18 млн.)и че ако съм ''хойкала да съм хванала''.
Направо не знам вече какво да правя и къде да ида.Но все пак мисля да ида на инсето и да го питам как се прави.

С риск да ме разбереш неправилно, но ще кажа отново какво мисля :P .Мила,ако към мен отправят такава забележка едва ли бих отишла пак там дори само да кажа "Добър ден", а какво остава , за да го питам как се прави инсето (след като ти е казал сама та си сметнеш кога ти е овуто :!:  :roll:  :roll:  8O ). Явно е по-наясно но не за точните неща.....знае че може да се ХВАНЕ КАТО СЕ ХОЙКА........но и не ДА ТЕ ВИКНЕ ДА ТЕ СЛЕДИ НА УЗИ, явно предполага че разполагаш и с очи рентген, не само че можеш да смяташ добре и да му кажеш кога ти е овулацията :roll:  :wink:  :P Явно не си прочела нещата, които ти дадохме като материали (а там пише и как се прави инсе.......както и черно на бяло пише че трябва да има УЗИ КОНТРОЛ :wink: ), че си решила пак да ходиш и да го питаш за нещо което явно той няма намерение да ти обяснява, но както и да е.Надявам се все пак следващият път като отидеш при теб мила да не те праща да хойкаш, а да се държи както се очаква от един ЛЕКАР.

Относно спермограмата и показателите-така и не написа какви са вашите,но така или иначе нещата могат да се променят....е трябва малко време и да се пият хапчета и билки....но при мъжете нещата стават бавно....казвам го от опит защото и при нас проблема е при мъжа ми. (и ние сме за инсе или икси, но мисля да видя дали може да има промяна с хапчета и ако няма тогава ще мисля за следващата крачка.Аз съм на 27 а мъжа ми на 34 ако това има значение за теб мила.........пиша го за да видиш че и моя е колкото твоя че и по-голям....и той иска дете.....но си и пие хаповете и се надява да не се стига до инсе или икси).
Добре е да направите нова и на друго място за да имаш база за сравнение (може и тази да не е с точни показатели-знае ли човек.)

Каквото и да стане желая ти  успех. Както се казва обаче в една  поговорка...три пъти мери-един път режи!
Стискам палци всичко да мине и да е наред, където и да го праиш!
Здравейте и от мен
« Отговор #10 -: Март 01, 2006, 20:26:40 pm »

За такива думи удушавам лекар с голи ръце. Да хойка той, бе! Простака му с простак!

Бягай от него. Има свестни лекари, но той очевидно не е сред тях.
Здравейте и от мен
« Отговор #11 -: Март 01, 2006, 20:30:47 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Колко струва инсеминацията при него?

130 без обработка и 180 с обработка. Отдавна ми е на мушката тоя "доктор" - ами ако пациентката реши да си спести тия 50 лв. и да каже - да, искам без обработка??? Как може да се дели цената на със и без обработка  :balk_149:
Здравейте и от мен
« Отговор #12 -: Март 01, 2006, 20:59:44 pm »
Е на мен ми каза ,че цената е 135 лева като не ме пита как искам.А за микробиология при него не се споменава,нито за мен ,нито за мъжа ми.Аз си правих при него и хидротубацията и ми каза ,че може да се получат гъбички ,ама само щяло да се почесвам и понеже е неприятно ми изписа Низорал.Повече няма да стъпя там!
Колкото до спермограмата и тя е правена пак там и показателите са:
обем:4.4мл
Цвят:сламенно жълт
pH- 7,5
Концентрация-18 млн/мл
Подвижни-22%
Слабо подвижни-12%
Бавно движещи се в кръг-27%
Неподвижни-39%
Нормална морфологична оценка-32%
Паталогична морфологична оценка-68%
Като материала го занесох аз след 3 часа и те казаха,че това няма значение,в което се съмнявам защото беше и доста студено.

За сега мъжа ми пие витамини и смени слиповете с боксерки и може би това ще подобри резултата ако въобще е лош.
А и доктора не се опита да разбере каква е причината за тези резултати,дали има инфекция и направо каза,че сме за инсе и ако не стане ин витро,и каза мъжа ми да си бие прегнил и направо на инсе,ама нито кога да го бие ,нито как.Каза че действието му проличава около след месец и да ходиме на инсе.

Всички сте невероятно мили ,за което много ви благодаря.

Може ли да ми препоръчате добър гинеколог в София,може и да не работи със Здравната каса.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Здравейте и от мен
« Отговор #13 -: Март 01, 2006, 21:04:02 pm »
Като материала го занесох аз след 3 часа и те казаха,че това няма значение,в което се съмнявам защото беше и доста студено.

Разбира се, че има значение! Не може да се прави адекватна оценка на еякулата след 3 часа.

Не ти трябва гинеколог, а уролог. Повторете спермограмата, а след това потърсете причината за лошите показатели.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Здравейте и от мен
« Отговор #14 -: Март 01, 2006, 21:10:59 pm »
Цвят:сламенно жълт

може и аз да не съм в ред ама определения като тия двета за пръв път чувам (виждам).

а колкото до това че няма значение кога ще се занесе материала и как... ми що не ти го поискаха след седмица да го занесеш направо...тъкмо щяха да го ползват за инсето веднага и да не тормозят мъжа ти за допълнителен материал :twisted: .
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Здравейте и от мен
« Отговор #15 -: Март 01, 2006, 21:30:40 pm »
iveto_v написа:
Цитат
Е на мен ми каза ,че цената е 135 лева като не ме пита как искам.А за микробиология при него не се споменава,нито за мен ,нито за мъжа ми.Аз си правих при него и хидротубацията и ми каза ,че може да се получат гъбички ,ама само щяло да се почесвам и понеже е неприятно ми изписа Низорал.Повече няма да стъпя там!
.................................................

Миличка, с всеки твой пост се изумявам все повече и повече от този "ЛЕКАР". При всяко отваряне на темата ми висва чейнето от новите бисери.....меко казано е че нямам думи.Де е Киро на кирия....начи казва ти че е 135 инсето, а не споменава че е без обработка......и що не каже че 180 е с обработка-поне да ти вземе парите? То като му гледам подхода едва ли и обработката ще е както трябва,ама може поне там да прави добре нещата - нямам идея просто разсъждавам.Относно хидротубацията..........това с ПОЧЕСВАНЕТО просто ще го прескоча от коментар, защото започвам да се ядосвам на поведението на този все повече и повече.....арогантното му поведение е ясно, да не кажа че даже е безотговорно.......Направи си микробиология, ако не си правила (дано не изкочи нещо и да е чиста-надявам се верно да не ти се е лепнало нещо :!:  :roll: ). Надявам се наистина да не стъпиш повече там....явно това НЕ Е точното място и всичко е само загуба на време,пари и нерви. Ето два адреса за последователността на изследванията при мъжете и жените, за да имаш план какво да правиш (ако си го чела, извини ме че ти ги давам пак :P )

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=35

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=36

За лекар  нямам идея къде да отидеш....Дано момичетата от СФ те насочат. Чела съм добри отзиви за Стаменов и Владимиров.
УСПЕХ, мила :!:  :P
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Здравейте и от мен
« Отговор #16 -: Март 02, 2006, 06:24:18 am »
Баси, този Тодоров! Все повече ме изумява. 8O
Здравейте и от мен
« Отговор #17 -: Март 02, 2006, 06:53:19 am »

Тези са трептящи на място - разлика в терминологията.
За занасянето на материала след толкова време няма да коментирам - то е ясно. Иначе спермограмите им са точни - мъжа на Бери беше ходил там за контролна и резултатите са били същите, както и при направените в други лаборатории.

И инсе без обработка... Ужас...

Трябва да се бяга бързо и далеч от този лекар. Много бързо.
Здравейте и от мен
« Отговор #18 -: Март 02, 2006, 12:03:29 pm »
Ивето, приветствам те за решението да потърсиш друг лекар.
За София:
Ние ходим в www.ivf-bg.com и засега сме доволни. Ембриолозите (съответно спермограмите) им са много добри. Доста момичета не харесват клиниката заради шефа й, Щерев, но освен ако изрично не настояваш няма да имаш работа с него, а останалите от екипа са много готини.
Има и много доволни момичета от: www.ivf.bg и от клиниката на д-р Стаменов (нещо ми убягна от паметта сайта, но момичетата ей сега ще ти го напишат).

За Тодоров - да се развеселявам ли, да се натъжавам ли :?  За почесването и хойкането - нямам думи, някои хора доброто възпитание хич го нямат за ценност. Има и други начини да проявиш чувство за хумор, този е най-неуместният и просташкият.
Да ви предлага инсеминация без обработка, освен че и без проследяване на УЗ, си е направо опасно :!:  :!:
Да кара мъжа ти да си бие Прегнил също ми се вижда доста безотговорно, без да го е насочил за преглед при уролог, без да е направил МБ - ами може да си има причина за по-лошите резултати, която не е хормонална, че да взима Прегнил.
Ти си в тази прекрасна репродуктивна възраст, нищо не пречи да се заеме мъжа ти малко с изследвания и лечение (лечението, освен оперативно при варикоцеле, е по-скоро приятно и ненатоварващо - витамини, антиоксиданти, билки). Много тук сме с мъжки фактор, и с усилия нещата се подобряват. И нашата спермограма беше зле, но сега последната е нормоспермия.

Не се притеснявай, ще попаднеш на свестен доктор, на когото можеш да се довериш, и всичко ще е наред. Струва ми се, че и бебето ще стане по естествен начин, като обърнете малко внимание на мъжкия фактор. :D

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
Здравейте и от мен
« Отговор #19 -: Март 02, 2006, 14:50:46 pm »
Доктор Стаменов
http://www.invitro-bg.com/