Здравейте момичета, отскоро съм във форума и това ми е първата тема.Съжалявам ако повтарям въпроси, на които вече сте отговаряли, но в цялата тема не намерих това, което ме интересува
.Ето я моята история:Казвам се Златина, 26 годишна, от Бургас.След година и нещо неуспешни опити за забременяване реших да потърся помощ от специалист.Преди това ходех при обикновен гинеколог/2 пъти годишно от 6-7 години/.Преди да започнем бебеправенето около 3 години пиех противозачатъчни по препоръка на гинеколог.При един от прегледите ми намериха киста, но тъй като бях 2-3 дни преди МЦ, гинеколожката ме извика отново по време на МЦ, за да види как е кистата.Беше още там, при което тя се обади за консултация на лекаря в София, при когото щях да ходя/познават се/.Направих СА 125 - резултат 4.37 /долна граница 35/.Той ме извика по спешност - това става април 2008г.Отивам аз, гледа ме той на УЗ и ми вика имаш поликистозни яйчници и за това не можеш да забременееш
.Препоръча ми лапароскопия, която аз направих в края на юни 2008.След лапарото се оказа, че 2-те ми тръби са запушени от множество сраствания, причинени от хламидия, каквато в момента нямах, но имах IGg - положителен.Такаа, каза, че не посмял да пипа нищо, заради хламидиите и ми каза като ги излекувам да правя операция за отпушване на тръбите. За ендометриоза нищо не спомена. Даже ми каза да избирам между операция, ин витро и осиновяване
.Прибрах се аз шокирана от новините и почнах да лекувам наличните антитела от хламидии, които някога съм имала.Прочетох си протокола няколко пъти, но почти нищо не разбирах.Лечението ми се проточи, но аз бях спокойна, че ще се оперирам и ще се оправя.Имах му доверие/защо ли?/.
Извинявайте за подробностите, но мисля че са важни за да ви стане ясна картинката и да разберете въпросите, които ще задам.
Започнах да чета по форумите и се натъкнах на ендометриозата.Беше ми познато името на тази болест и нещо ме бутна да си погледна протокола и епикризата.И какво да видя - Endometriozis peritonei.Направо се втрещих. Лекарят ми въобще не ми бе казал за нея, да не говорим да ми назначава лечение.Не пише да имам киста, но имам огнища около 2-3 мм.Да уточня, че лапарото ми беше само диагностично и нищо не е пипано.А док ми каза, че операцията може и да не я правя, а направо ин витро
.
Направо не знам какво да правя.Страх ме е, че много съм чакала, ама като не знаех!
Записах си час за Александров във Варна, но е чак за 23.03.2009.После си записах и за Владимиров - за 16.02.2009. Но се страхувам да не стане късно.Дори не знам каква степен е ендометриозата - не пише в протокола.Моля помагайте!Какво да правя? Възможно ли е да нямам ендометриоза, щом док не ми е казал, ама защо ще го пише в епикризата?Ако имам, защо не ми е казал, защо не ми назначи лечение?Ще се побъркам!
П.П. Извинявайте, че е толкова дълъг поста ми, но мислите ми са хаотични и ми е трудно да ги систематизирам, много съм притеснена
Благодаря ви предварително!