0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
орхиепидидимит
« -: Януари 03, 2009, 11:52:11 am »
Търсих подобна, но не намерих, затова пускам нова. Преди коледа мъжът ми се оплака от силни болки в тестиса и Т 37,1;2 градуса. Приеха го в болницата за пет дни и го лекуваха с антибиотици венозно. Поставиха му Д:Орхиепидидимит, сега е у дома на перорални антибиотици, но още се оплаква от болка и Т. Притеснена съм, защото преди години е претърпял неуспешна операция на другия тестис и той а атрофирал напълно, та сега ако загубим и този...Правихме две инсеминации, но неуспешни. Всичките спермограми, които е правил са с Нормозооспермия /без отклонения/. Моля ви, кажете какви са шансовете ни за бебе, знаете ли добър специалист...?
*
Re: орхиепидидимит
« Отговор #1 -: Януари 03, 2009, 15:17:28 pm »
Здравей Иветод,
Не съм специалист и не мога да ти помогна с еднозначен отговор.Виждам, че сте пациенти на доктор Владимиров,препоръчвам ти след 5-ти понеделник да се свържеш с доктора и да обясниш ситуацията и страховете си.Аз обикновено му звъня след 15:00 когато се поосвобождава,друга възможност е да му пишеш на имейл,в писмото спокойно можеш да опишеш подробности около вашия случай и да помолиш за съвет и насока.Аз бих обмислила и вариант замразяване на сперма , но най-добре говори с д-р Владимиров.
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #2 -: Януари 03, 2009, 15:32:09 pm »
Благодаря ти. От понеделник ще се опитам да се свържа с Д-ра. Дано има и други момичета, които имат впечатление от това състояние.
« Отговор #3 -: Януари 03, 2009, 18:09:33 pm »
ivetod, това заболяване представлява възпаление на тестиса и епидидима, причинява се от бактерии и се лекува точно така - с антибиотици. Колко дена ги приема и няма ли вече подобрение?
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #4 -: Януари 03, 2009, 18:49:45 pm »
Ами пет дни в болницата му ги слагаха венозно, после като го изписаха у дома още пет дни но перорално - до 1 януари. А за Т Парацетамол и като го заболи Аулин. Утре ще отиде на контролен преглед, но аз много се притеснявам, затото чета, че може да се стигне до оперативно отстраняване на тестиса, а той е само един...
*
« Отговор #5 -: Януари 04, 2009, 21:56:19 pm »
Антибиотикограма правена ли е, какво са открили. Залушката изключена ли е.