0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Прогестерон - реф. стойност
« -: Март 02, 2006, 12:17:10 pm »
Момичета, някоя от вас случайно да знае референтните стойности на прогестерона в лаб. Кандиларов за лутеална фаза? Онзи ден си взех изследването и на него пише, че е в референтната стойност, но все пак искам да разбера от колко до колко е тази референтна стойност. Дали е на долната, на горната граница или в средата. Интересно защо не ги пишат? Моите резултати са 16.40 ng/ml. Изследването ми е на 8 ден след ову.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Прогестерон - реф. стойност
« Отговор #1 -: Март 02, 2006, 12:40:06 pm »
Бори звънни в лабораторията и ги питай по телефона най-добре
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #2 -: Март 02, 2006, 13:23:49 pm »
Старлетче, аз се обадих, но жената с която разговарях беше изключително нелюбезна.:evil:  Твърдеше, че не съм им казала в кой ден съм правила изследването, а аз изрично им повторих 100 пъти, че ми е 8 ден след ову и съм в лутеалната фаза. Не знам сложно ли и се видя, но през цялото време ми твърдеше, че това била фоликулярна фаза. След дълъг спор ме убеди, че стойностите вече са нанесени, но съвсем явно ме излъга, защото продължава полето да е празно. Нямам думи. Направо съм бясна на това отношение. :evil:  Ще се замисля дали пак ще отида в тази лаборатория.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #3 -: Март 02, 2006, 13:38:10 pm »
Цитат на: bori_st
Старлетче, аз се обадих, но жената с която разговарях беше изключително нелюбезна.:evil:  Твърдеше, че не съм им казала в кой ден съм правила изследването, а аз изрично им повторих 100 пъти, че ми е 8 ден след ову и съм в лутеалната фаза. Не знам сложно ли и се видя, но през цялото време ми твърдеше, че това била фоликулярна фаза. След дълъг спор ме убеди, че стойностите вече са нанесени, но съвсем явно ме излъга, защото продължава полето да е празно. Нямам думи. Направо съм бясна на това отношение. :evil:  Ще се замисля дали пак ще отида в тази лаборатория.

Ох, поразрови се тук из форума някой беше публикувал изследвания от Кандиларов и мисля че бяха с референтни стойности, ако попадна на тях ще пиша отново с препратка. Вече нищо не може да ме учуди. Нестига че си плащаш, тоест ги храниш ами ти се и ръбят насреща като ги мързи да ти вземат парите. Е какво искат да направим ние собственоръчно да си изследваме материалите и след това да им платим ли?  :evil:  :evil:  :evil:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #4 -: Март 02, 2006, 13:43:45 pm »
Бори, големи са мърлячи тия в Кандиларов, и мен ми образуваха нерви. (Лабораторията може да е точна, но имат проблеми с обслужването нещо :evil: )

Аз съм правила изследване преди време в Бодимед, в същите единици, моето беше 15.26ng/ml. Нямам го пред мен да видя референтните, пък и може да се различават малко в двете лаборатории, но съм абсолютно сигурна, че измерено в тези мерни единици над 15 е много добре (чела съм в интернет), а над 10 - бива. Под 10 - нещата не са добре.

Така че мисля, че си екстра. Все пак споделям възмущението ти :evil:  Потърси прогестерон+мерната единица в нета и ще намериш много материали.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #5 -: Март 02, 2006, 13:50:52 pm »
Моят прогестерон е изследван в Шейново,но мисля,че не би трябвало да има разлика в реф. стойности
Ето тези,които имам
4.9 - 71.9 в лутерална фаза

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #6 -: Март 02, 2006, 13:57:07 pm »
Цитат на: Starlet
Ох, поразрови се тук из форума някой беше публикувал изследвания от Кандиларов и мисля че бяха с референтни стойности...

Намерих няколко постинга с резултати, но никое от момичетата не е писало в коя лаборатория се е изследвало, а те нали работят с различни реактиви.

Да оставим отношението на въпросната жена на страна, но да работиш в медицинско заведение и според теб 8 ден от овулация да е еднозначно с 8 ден от менструация е направо абсурдно. Да бъркаш тия две понятия и още повече да си жена...нямам думи.
Сега вече даже и не знам дали въпросното изследване е с реална стойност или само ми взеха парите и си написаха някаква цифра там.
Благодаря ви на всички за отговорите, защото вече ще полудея от нерви. Не стига, че проблема с бебето ме тормози, а и да получаваш такова отношение. :cry:
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #7 -: Март 02, 2006, 14:41:41 pm »
Бори, Фрешка е права, щом единиците са нанограма/милилитър значи референтните са еднакви. имала си ову, всичко е наред :D
*
« Отговор #8 -: Март 02, 2006, 15:00:17 pm »
Благодаря, Ман! Вече ми е по-спокойно. :)  
Ако не сте вие момичета, не знам какво щях да правя.
Много ви обичам всички!
 :balk_21:
« Отговор #9 -: Март 02, 2006, 16:10:46 pm »
Абе само да кажа, за Прогестерона не знам как е. Но аз съм изследвала естрадиол, ЛХ, ФСХ, тестостерон в една лаборатория в различни месеци. Изселдванията са в едни мерни единици, но референтните стойности са различни!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Anonymous

« Отговор #10 -: Март 06, 2006, 12:08:04 pm »
Специално за хормоните всяка лаборатория определя собствени референтни стойности,според реактивите с които работи.Така,че е много грешно да се каже какви са реф.стойности.За това за да е сигурен резултата трябва на листа да бъдат обозначени реф.стойности на съответната лаборатория.
Успех на всички
« Отговор #11 -: Март 06, 2006, 12:32:17 pm »
Цитат на: Anonymous
Специално за хормоните всяка лаборатория определя собствени референтни стойности,според реактивите с които работи.Така,че е много грешно да се каже какви са реф.стойности.За това за да е сигурен резултата трябва на листа да бъдат обозначени реф.стойности на съответната лаборатория.
Успех на всички

Теб, мацка, те помолих да се регистрираш  :D
Ако все още ти се пише тук, разбира се. Или поне слагай едно име, да не излизаш като съвсем безименен гост ;)
*
« Отговор #12 -: Март 07, 2006, 22:19:51 pm »
Бори, извинявай че едва сега се включвам, но пътувах тия дни. Аз правих прогестерон в Кандиларов в края на ноември на 7ия ден след овулация. Моят резултат беше 28.04 ng/ml при референтни стойности 1-27.

*
« Отговор #13 -: Март 07, 2006, 22:39:56 pm »
Благодаря, Габи! :bighug:
« Отговор #14 -: Март 08, 2006, 13:51:52 pm »
Цитат на: gabi32
при референтни стойности 1-27.

Егати референтните стойности... от хич до доста  :?
Благодаря ти, Бени!