0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Sulzica

Посткоитален тест
« -: Март 02, 2006, 14:41:47 pm »
Можете ли да ми дадете съвет относно следната ситуация - направен посткоиталния тест - 10 часа след полов акт - отрицателен. Възможно ли е все пак спермограмата да е добра или задължително ще има някакви сериозни проблеми? Предполагам, че въпросът ми е много глупав, но толкова съм уплашена, след като изчетох половината форум тук:(
Посткоитален тест
« Отговор #1 -: Март 02, 2006, 14:51:05 pm »
Ами десет часа може и да са малко множко. Аз имам спомени за 6часа. Освен това, ако не е абсолютно нацелен момента - точно преди ову, тестът е отрицателен по принцип.
А спермограма правили ли сте всъщност?

Не се притеснявай много от посткоиталния, при доста двойки е отрицателен.
Благодаря ти, Бени!

*

Sulzica

Посткоитален тест
« Отговор #2 -: Март 02, 2006, 15:05:48 pm »
ох, благодаря ти Фреш за бързия отговор. Предстои спермограма и понеже не казах на милото за отрицателния тест се чудех как да го подготвя, че може би имаме проблем. Разтърсих се за повече информация и след всичко изчетено здравата се уплаших. Знам че ще стане много по-ясно след спермограмата, но реших все пак да ви попитам за мнение. И мен ми се виждаше множко 10 часа, но следвах инструкциите на лекаря И определено не беше овутайм:)
*
Посткоитален тест
« Отговор #3 -: Март 02, 2006, 15:19:17 pm »
По добре не го плаши предварително.Мъжете по-трудно приемат такива новини,така че не го натоварвай.Може да се окаже фалшива тревога.Дръж ни в течение за резултатите.
Много късмет

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Посткоитален тест
« Отговор #4 -: Март 02, 2006, 15:22:33 pm »
Аз съм правила, но някаде след 3-4 часа. Наистина 10 часа ми се струват много, а и не виждам какав е смисъла да се прави преди спермограма !? Много е важно да се нацели момента, както каза FreshBreeze. Затова не се тревожи, вероятно сте го пропуснали.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Посткоитален тест
« Отговор #5 -: Март 02, 2006, 15:28:11 pm »
Посткоиталният тест се прави от 9 до 24 часа след коитус.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Sulzica

Посткоитален тест
« Отговор #6 -: Март 02, 2006, 15:39:58 pm »
А така :cry: Мели, благодаря за прифесионалното мнение.
Май наистина си имаме проблем :(
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Посткоитален тест
« Отговор #7 -: Март 02, 2006, 15:41:56 pm »
Не, не, чакай. Има много фактори, които могат да компрометират този тест. Така че първо направете спермограма, а после ще мислим дали да се паникьосваме.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Посткоитален тест
« Отговор #8 -: Март 02, 2006, 15:46:19 pm »
Цитат
8.Има два вида тестове - посткоитален и пенетрационен.

Най-правилно е изследването на посткоиталния тест да се съчетае по време и с изследването на цервикалния фактор при жената, т.е. изследването да стане в предовулаторната фаза, тъй като в друго време резултатите са почти винаги отрицателни. За тази цел трябва да се отиде (там където се ходи) в предовулаторната фаза (денят се определя въз основа на предварителните изследвания:), 4-6 часа след едно нормално полово сношение (предшествано от полово въздържание от 5-6 дни). И се изследва взетия от цервикалния канал секрет,за да се установи дали там има подвижни сперматозоиди.

Питам не за да влизам в спор, а за да разбера колко часа наистина трябва. Значи ли, че моя тест е невалиден!?
Горният цитат е от полезно.
Посткоитален тест
« Отговор #9 -: Март 02, 2006, 15:49:02 pm »
А не е ли редно първо спермограма и после посткоитален тест? Нещо се обезмисля посткоиталния. Ами ако спермограмата е кофти?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Посткоитален тест
« Отговор #10 -: Март 02, 2006, 15:51:47 pm »
Това са малко по - стари указания, do. Съвременните изисквания са за тези часове, които посочих. Сексуалното въздържание също не бива да надвишава 5 дни (по мои лични впечатления дори е добре да е 2 - 3 дни).

Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Посткоитален тест
« Отговор #11 -: Март 02, 2006, 15:53:13 pm »
Цитат на: wassilena
А не е ли редно първо спермограма и после посткоитален тест? Нещо се обезмисля посткоиталния. Ами ако спермограмата е кофти?

Така е редно, Васи. Обаче и аз съм правила посткоитален тест преди спермограма (заради мъже, които не искат да си направят спермограма).

Димитър Кудоглу
Посткоитален тест
« Отговор #12 -: Март 02, 2006, 16:17:41 pm »
Цитат на: Sulzica
И определено не беше овутайм:)

Ако си сигурна в това, направо игнорирай теста. Сперматозоидите оживяват само във фертилната слуз - до 2-3 дни преди ову.

Не се притеснявай предварително.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Посткоитален тест
« Отговор #13 -: Март 02, 2006, 16:18:41 pm »
Цитат на: Meli
Така е редно, Васи. Обаче и аз съм правила посткоитален тест преди спермограма (заради мъже, които не искат да си направят спермограма).

Ми МЪЖЕ  :lol:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Посткоитален тест
« Отговор #14 -: Март 02, 2006, 17:46:29 pm »
Sulzica, а защо прави посткоитален тест?

Димитър Кудоглу
Посткоитален тест
« Отговор #15 -: Март 02, 2006, 18:26:22 pm »
Ние го правихме 12 часа след контакта. Не бяхме с добра спермограма, а резултата беше отличен. Надявам се като повторите изследването вече всичко да е наред.:goodluck:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Посткоитален тест
« Отговор #16 -: Март 02, 2006, 23:53:14 pm »
Ние правихме посткоитален тест на петия час. Беше отрицателен. В клиниката на Щерев практиката е на 5-6 час. Спермограмата беше отлична.
И тук забелязвам вменяването на някаква задължителна вина на мъжа. Причината за умрелите спермазотоиди може да бъде както при мъжа, така и враждебната среда на жената.
*
Посткоитален тест
« Отговор #17 -: Март 03, 2006, 19:18:19 pm »
Така както гледам май всяка клиника си има собствени критерии, относно часовете след коиутс при теста.
Мели ще ни разясниш ли,моля те.
Бих искала да знам какви за изискванията, а не да направя и после да си скубя косите,че всяка клиника си имала собствени критерии.

Разбрах че практиката е
Цитат на: Meli
Посткоиталният тест се прави от 9 до 24 часа след коитус.

а при други се оказва  различна
Цитат на: Lali
В клиниката на Щерев практиката е на 5-6 час
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Посткоитален тест
« Отговор #18 -: Март 03, 2006, 19:29:59 pm »
Ми Надин, не знам как да го разясня. Има указания на СЗО за тези изследвания, аз ги спазвам. Последните указания (от 2003 г.) са да са минали от 9 до 24 часа след коитуса. Разбира се, не трябва да се ползват контрацептиви, лубриканти, влагалищни промивки. Коитусът трябва да е предовулаторно и колкото се може по - близо до овулацията.

Възможно е на други места да работят по други методики.

Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Посткоитален тест
« Отговор #19 -: Март 04, 2006, 08:14:00 am »
Аз не твърдя, че нормата е 5-6-ти час. Само споделих това, което знам като практика във въпросната клиника.