0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
тютюнопушенето и инвитро процедура
« -: Януари 11, 2009, 19:39:50 pm »
Здравейте момичета въпросът ми дали тютюнопушенето би могло да влияе върху успеха на една инвитро процедура или дали би могло да я провали.Ако сте наясно моля обяснете дали има такова пряко отношение тютюнопушенето към тези процедури.Благодаря ви.
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
Re: тютюнопушенето и инвитро процедура
« Отговор #1 -: Януари 11, 2009, 19:46:22 pm »
... И все пак не би имало никак ползотворно влияние, нали? Какъв е смисълът да хвърлиш маса пари за нещо толкова важно и да си правиш опити дали влияят или не цигарите на опитите инвитро. Разбира се, че нямат благотворно влияние.
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #2 -: Януари 11, 2009, 19:49:11 pm »
Съжалявам за дублирания отговор
« Последна редакция: Януари 11, 2009, 19:51:06 pm от stanley_78 »
« Отговор #3 -: Януари 11, 2009, 19:51:06 pm »
 При злоупотреба с кафе и тютюнопушене има  висок риск от нарушения в кръвосъсирването , което има отношение не само към самото ин витро , а и към цялата бременност.
 Тютюнопушенето влияе негативно върху всеки орган и система в нашето тяло...
*

gery_ch

• *
  • 11
  • Д-р Персенска,д-р Стаменов-благодаря Ви.
« Отговор #4 -: Януари 11, 2009, 20:24:41 pm »
За влиянието въобще на тютюнопушенето върху забременяването,мисля ,че е изписано с големи черни некролози на самите кутии с цигари.
А за инвитро процедура,четох в книгата на д-р Стаменов ,че е хубаво 2 месеца преди процедурата да се спрат цигарите.
Незнам как ще имаш мечта да имаш дете,и как ще продължиш да пушиш???????
Аз съм бивша пушачка , пушила съм 12год.............но пред желанието да направиш всичко възможно да имаш дете,имаш достатъчно голям стимул да ги спреш,мотивацията за спиране на цигарите е много важна...поне според мен.
Няма прав път до мястотото, където си заслужава да отидем...
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #5 -: Януари 11, 2009, 21:13:46 pm »
Момичета при мен не става въпрос за злоупотреба нито с цигари нито с кафе .Имам предвид до пет циари дневно и едно мах две кафета на ден.Попитах за да разбера дали ще има нужда да взема мерки в тази насока преди евентуално инвитро процедура а инъче ако настъпи забременяване и през ум няма да ми мине за цигара аз и с първото с дете не съм пушила въобще.Въпроса ми беше дали да променям ежедневните си навици с които честно да си призная съм свикнала.Благодаря ви все пак.
*
« Отговор #6 -: Януари 11, 2009, 21:20:16 pm »
Данина, оказва влияние върху качеството на яйцеклетките, а впоследствие и на имплантацията. А и след установяване на бременност така или иначе ще ги спираш.
*
« Отговор #7 -: Януари 11, 2009, 22:11:58 pm »
Така или иначе пушиш малко, моят съвет е да спреш цигарите поне два месеца преди ин витро.
« Отговор #8 -: Януари 11, 2009, 22:48:51 pm »
 В един американски сайт бях чела , че ако пациентката пуши не е добре да спира цигарите непосредствено преди процедура , защотото това е допълнителен стрес за организма.
 Може би има логика. :ask:
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #9 -: Януари 12, 2009, 06:03:49 am »
Естествено,че цигарите редят на всичко.Аз също съм бивш пушач,от 6 год.не пуша и ги спрях от раз,без такива да ги намалям и дрън-дрън,така нищо не се получи.Пък и не 5 цигари на ден,ами е вреди а и половин дори.gery_ch  много добре ти го е казала,желанието за дете е достатъчен стимул да изхвърлиш гадните цигари.Аз въпреки че съм пушила точно заради тия проблеми със стерилитета и борбата за дете,съм върл противник на цигарите,както за жената така и за мъжа.Ние и двамата не пушим и в името на това да имаме дете бихме се лишили от какво ли не,камо ли ти от отрови.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #10 -: Януари 12, 2009, 07:35:43 am »
Данина, ако пушиш и успееш., ще ги спреш...
Ако пушиш и не успееш, ще си мислиш, ами може от цигарите да е.
5 цигари са ежедневен навик с който можеш да се разделиш!
Спри ги, ти си търсиш повод, сама знаеш отговора на въпроса които задаваш!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #11 -: Януари 12, 2009, 09:44:03 am »
Аз също пуша,д-р Стаменов препоръчва да се спрат цигарите ако може по рано,ако не преди трансфера драстично да се намалят и по възможност да се спрат.
« Отговор #12 -: Януари 12, 2009, 10:58:25 am »
Аз съм страстен пушач,но от 10 дни(колко гръмко звучи!)не пуша.Започваме процедура в края на месеца и смятам,че това е достатъчен стимул да ги спра.При предните опити също ги отказвах,но после отново пропушвах.Надявам се,че този път няма да е така.
« Отговор #13 -: Януари 12, 2009, 11:07:10 am »
 И аз между опитите попушвам. Спирам ги за дни , но като се ядосам нещо , първата ми работа е да запаля. :oops: Засега се въздържам. Започваме през февруари.
*
« Отговор #14 -: Януари 12, 2009, 13:39:50 pm »
Аз не пуша, но жена ми пуши. След втория опит с ин витро се радваме на прекрасен син (вече почти на 2 годинки ще стане). Жена ми не си спомням да е спирала да пуши през цялото време. Когато забременя обаче ги спря. Даже и кафето го спря защото почна да и се гади като пие кафе и не можеше нито кафе нито цигара. След като роди обаче отново пропуши (нямаше достатъчно силна мотивация да ги откаже). За мен изискването беше без алкохол и цигари поне 5 дена преди процедурата.
Та накратко - мисля че няма да стане нищо ако си пушиш докато забременееш.
Но защо изобщо поставяш въпроса тук? Трябва да го зададеш на лекаря който провежда процедурата!
Да не забравя нещо много важно - фолиева киселина задължително поне няколко месеца преди забременяване!
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #15 -: Януари 12, 2009, 13:46:06 pm »
Аз пуших по кутия на ден , но от февруари месец започвам процедурата и доки ми каза , че ако искам да си захвърля паричките и усилията ни на вятъра  да продължавам с цигарите .Затова от петък на обяд не пуша - купила съм си тик- так и други бонбони и дъвки , а като ме ядосат си представям везна на която има бебе или цигара ???
Това ми помага  и то много.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #16 -: Януари 12, 2009, 15:29:50 pm »
от 5 цигари и 1 кафе нищо няма да се промени, но са прави момичетата, че 5 цигари са просто лош навик, а не пристрастеност, и не би трябвало да е проблем да ги спреш напълно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #17 -: Януари 12, 2009, 19:39:24 pm »
Благодаря ви за съветите момичета аз един път съм си спирала от раз и то за две години защото си мислех че това може да една от причините да не забременявах.Но ще ви послушам .Благодаря ви още веднъж ама и хубава тема се получи с много ценни за мен мнения.
*
« Отговор #18 -: Януари 12, 2009, 22:44:09 pm »
Аз съм същата история-пуша по 2-3 цигари на ден и се опитвам да ги спра заради процедурите,но не ми е лесно :xИ нещо не съм убедена че това не е пристрастеност,2,3,5 няма значение-трябва да се спират!Аз имам и друга причина,имам повишен процент PLA,т.е се предполага повишено сгъстяване на кръвта,а цигарките само помагат за допълнителното сгъстяване.Така че нещо ще се загуби смисълът от това да си бия всеки ден Фраксипарин,ако продължа да пуша-макар и по 2-3 цигари на ден.

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #19 -: Януари 12, 2009, 22:46:02 pm »
Аз съм същата история-пуша по 2-3 цигари на ден и се опитвам да ги спра заради процедурите,но не ми е лесно :xИ нещо не съм убедена че това не е пристрастеност,2,3,5 няма значение-трябва да се спират!Аз имам и друга причина,имам повишен процент PLA,т.е се предполага повишено сгъстяване на кръвта,а цигарките само помагат за допълнителното сгъстяване.Така че нещо ще се загуби смисълът от това да си бия всеки ден Фраксипарин,ако продължа да пуша-макар и по 2-3 цигари на ден.
спирай ги, няма смисъл от излишни пари. аз също ги спрях и сега с нетърпение чакам следващия месец инвитрото.
никога не отстъпвай на принципите си!