Рали Г, аз четох подред всички постинги и не запомних кой какво смята да прави и защо, но ми направи впчеталение, че няколко човека си мислят, че постят, пък те просто си правят диета. Затова се обърнах към всички, а не към теб лично. А сега специално се върнах да намеря мнението на Таня 79, чийто баща, който не е по принцип религиозен, е обяснил, че постите са произлезли от необходимост и там момичето много добре описало: беден народ, зимнина на привършване, няма работа по полето и т.н...Ти защо не четеш подред като мен? За лишаването от нещо лЮбимо-нямам ли право да кажа мнението си, че ми се струва лицемерно да не ям шоколад и така да съм съпричастна към физическите и духовни мъки на един религиозен идол? Пък вече ти как го разбираш за себе си си е твоя работа. Аз по принцип говорех. С католическите концепции на поста не съм наясно и ! внимание! не задавам въпрос с това и не искам отговор под формата на цитат. Мисля, че съм наясно с природната и педагогическа нравоучителна концепция на поста, със здравословното хранене и диетологията като дял от медицината, което за мойта глава с нейния капацитет е предостатъчно като инфо. Ето, виждаш ли колко е важно да се изразяваме правилно: тръгнахме от разликата между постене и провеждане на диета и стигнахме до разликата в началото на един постинг да е написано име, след него запетая и после някакво послание, и постинг, който е за всеобщо четене, не представлява реплика към конкретен форумец, а просто изразено мнение.