0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Тема на бременните № 35
« Отговор #240 -: Януари 27, 2009, 19:42:16 pm »
...
Ще се върна и към добрия стар Утрогестан за известно време.
Пуснах и имунологични, резултати в събота.
Забравих да питам за кандидата, но като само за болките мисля така ще е, забравям другите важни неща. На няколко пъти докторът се опита да ме убеди, че това втвърдяване са газове в червата, но не успя да ми го внуши :lol: Пък и мен повече ме плашат менструалните болки в корема и кръста, които не са регулярни, но не са и за пренебрегване. Но ми е рано за тежката артилерия Гинипрал, а и  той се надява да отшумят тези оплаквания.
...

Утрогестана го продължих до 16 седмица - щото имах еднократно прокървяване.
За печурките - Док ми предписа Гино певарил. 5 дни по 1 и 5 глобули през ден, общо 10 глобули, но не изчезнаха. За раждането не ми изписаха нищо.
ПМС от самото начало, а контракции имах от 19 седмица, от тогава бях на Гинепрал и Магнерот 4х1, но шпа и верапамил. Следяха ми шийаката редовно (мануално, на всеки преглед).
За контракциите - много течности и повечко лежане. Също и дишането ми помагаше - дишаш като че надуваш балон. :crossfingers:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Aubergine

« Отговор #241 -: Януари 28, 2009, 09:12:44 am »
Ели, благодаря ти много! Те моите печурки са 103 и  не били страшни, а и вероятно като свърша утрогестана ще ги мъча.
С течностите нямам проблем, защото пия даже прекалено много вода, а това за дишането със сигурност ще го пробвам! :kiss:
*

Vanya1972

• **
  • 51
  • Моите три слънчица
« Отговор #242 -: Януари 28, 2009, 10:48:46 am »
Aubergine, добре добшла - много се радвам, че всичко е минало успешно! Пожелавам ти от тук нататък до появата на малкия юнак никакви проблеми.
Аз другата седмица ще трябва да съм при док за да видим как е шийката и какво ще се прави - стискайте палци всичко да е ок, тогава може би ще ми каже и какви са бебоците - не, че има някакво значение, но все пак. За сега и трите вървят еднакво, дано до края да е така. За сега толкова, повече след прегледа при док.
Успех на всички
*
« Отговор #243 -: Януари 28, 2009, 11:46:34 am »
Ваня-успех ти жевая.Направо ми пълниш душата с тия 3 бебока :D

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #244 -: Януари 29, 2009, 13:10:54 pm »
Ели, какво имаш предвид с това дишане? Би ли обяснила малко по-подробно? Просто издишаш силно или нещо друго? :?
Аз същоимам болки тук-там, но все още не мога да разбера на какво точно се дължат. Затова пия от време на време но шпа, както и вечер. Трябва да спирам вече и утрогестана. Сигридов каза да е постепенно, но забравих по каква схема :oops: Ако някоя от вас знае, моля да каже. Не знам какво да правя и с ниското кръвно защото пиенето на кафе и айран ми действат за кратко време. :(

*
« Отговор #245 -: Януари 29, 2009, 13:19:07 pm »
Злати, аз утрогестана почнах да го спирам в 12 г.с., 4 дена. Както бях на 3х2, една седмица взимах 3х1 и после още една 2х1 и това беше.

За кръвното не мога да ти помогна. Моето е в доста прилични граници (120/90), като дори ми се е повишило откакто съм бременна.

*
« Отговор #246 -: Януари 29, 2009, 13:33:35 pm »
Злати, аз утрогестана почнах да го спирам в 12 г.с., 4 дена. Както бях на 3х2, една седмица взимах 3х1 и после още една 2х1 и това беше.

И аз така. В 13 г.с. д-р Владимиров ми каза да го спирам като последните 5 дни - на половин доза. Бях на 3х2, 5 дена 3х1, но понеже пак ме беше страх да го спра го пих още 3-4 дни 2х1 и край.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #247 -: Януари 29, 2009, 13:41:16 pm »
Мерси, момичета. Знаех си, че ще ми помогнете.  :D

« Отговор #248 -: Януари 29, 2009, 14:07:50 pm »
Аз и при двете бременности спрях утрогестана от раз, така ми беше казал д-р Стаменов.  :oops: Проблеми не е имало.

За ниското кръвно - повече течности, шоколад, сладичко. Аз съм с 90/60 от началото на бременността и така си карам. Не е приятно, но се преживява.

Аз пък успях да настина, явно съм се изнежила, защото вчера ме подуха и понаваля малко и веднага се разподсмърчах.  :? Да кажеш, че съм хойкала много, ами то - от Младост до Тина Киркова и обратно...
« Последна редакция: Януари 29, 2009, 14:09:25 pm от Жабче »
  09.11.2007
*
« Отговор #249 -: Януари 29, 2009, 14:31:46 pm »
Аз Утрогестана го намалих по някаква си моя схема:2 дни сутрин *2 вечер*3,2 дни 2*2 и така накрая останах 2-3 вечери *1.Оказа се обаче напразно това спиране.Сигридов пак ми го назначи 2*2 до края на 6ти месец заради шийката.

Жабче,да се оправяш  :)!

Да ви питам за контракциите-като премине и уж се поотпусне корема,моя остава твърд в долната част с часове,но не боли.И при вас ли е така?
*
« Отговор #250 -: Януари 29, 2009, 14:43:23 pm »
elliq, утрогестана при какъв размер на шийката пак ти го назначи? Той как действа на шийката? Аз моите контракции не ги усещам, та не мога да отговоря за усещането.

Вчера се записах на ЖК в Тина Киркова при д-р Ташков. Много добро впечатление ми направи. Докато трая прегледа не вида нито една контракция, та сега съм по-спокойна. Размера на шийката вчера е 3,43, а д-р Сигридов го измери 3,63 преди 2 седмици. Според д-р Ташков тази разлика не е проблем, а е по-скоро от това, че различни апарати и различни доктори гледат. Дано да е така!!!

Жабче, да оздравяваш бързо.

Злати, д-р Сигридов ми каза, че не ми препоръчва да пия кафе (не, че е забранено, но не препоръчва).

Здраве и спокойствие на всички ви!
*
« Отговор #251 -: Януари 29, 2009, 15:16:37 pm »
Мидж,в 17г.с. ми беше 3,3см ,сега незнам.Другата седмица ще ходя да ме види.А д-ра,който ме следи в Пловдив само я мери,но само казва "не е страшно".А как действа утрогестана-нямам представа.
*

Aubergine

« Отговор #252 -: Януари 29, 2009, 15:50:00 pm »
И аз го намалявах по някаква си моя схема утрогестана. После страх не страх го спрях изведнъж, защото трябваше да ми взимат секрет. Сега отново  слагам 2*3.
И на мен не ми е ясно действието му върху шийката, трябва ли да има такова? Д-р Сигридов ми го върна заради контракциите.
Елия, аз ги усещам като стягане, което понякога е болезнено, друг път не. Не съм забелязала да ми остава твърд корема, ама знам ли вече.. Болките, които са като менструални - в кръста и корема са си едни прекрасни контракции, които ние не тълкуваме като такива, но всъщност те би трябвало да са по-притеснителни от стягането и втвърдяването. Така ми казва док.

Мидж, дано наистина е така, както казва Ташков, стискам палци!
Жабче, знаеш класиката - чайове, лимони, медове, няма страшно!
Златулка, и аз съм с някакво никакво кръвно, което апаратите дори не хващат,  нищо не ми помага. Повече течности уж, ама при мен няма накъде повече..

Страх ме е да кажа, че съм добре, затова се махам да се самонаблюдавам :)

« Отговор #253 -: Януари 29, 2009, 15:55:09 pm »
Елия, да нямаш газове и от тях да ти стои твърд корема?

Кафето и колата действат съдосвиващо (ама че дума измислих) и затова не се препоръчват при бременност. Аз обаче в 4ти месец колко кола изпих...  :oops: само тя ми понасяше на повръщането, водата я връщах. Кафе не пиех доскоро, сега си позволявам по малко 3в1 сутрин в прясното мляко, защото комбинацията от ниско кръвно и анемия просто ме убива. Не че има някакъв ефект - кръвното ми от 90/60 става 100/60.  :lol:

Иначе вчера на прегледа д-р Ташков каза, че плацентите са вече втора степен на зрялост, надявам се това да не е проблем.  :? Бебетата си отговарят на седмиците. Препоръчаха ми да сложа инжекция Флостерон към 31-32 седмица, за всеки случай, ако тръгнат да се раждат преждевременно. Контракции си имам, кога повече, кога по-малко, но някак им свикнах вече и не ме плашат толкова.

Патладжани, внимавай и с течностите - за контракции е хубаво да се пият повече течности, но не повече от 2-2,5 литра на ден, особено ако приемаш и магнезий. Аз нали съм си жаба, та д-р Сигридов ми каза да не прекалявам, че така не се задържа магнезия в организма.  :?
« Последна редакция: Януари 29, 2009, 15:56:47 pm от Жабче »
  09.11.2007
*

Aubergine

« Отговор #254 -: Януари 29, 2009, 16:12:16 pm »
Е-е няма угодия - то и овесените трици заради магнезия спрях, а това си ми беше любима закуска. Сега и водата..
Ми хубаво,  ние секса зарязахме, та една вода..
Вижда му се края при теб Жабче, всичко  ще е наред ще видиш!
*
« Отговор #255 -: Януари 29, 2009, 16:51:07 pm »
ние секса зарязахме, та една вода..
:jump12:
... и кафета, бири... мъкааааа
« Отговор #256 -: Януари 29, 2009, 16:56:12 pm »
Патладжани, едновременно ми се вижда и близо и далече срещата с дребосъчките. Но вчера като започна д-р Ташков да ми говори за Флостерон, уговаряне за секциото и преждевременно раждане, а акушерката ми сметна кога трябва да ида да ми напишат болничния за 45тте дни преди термин и взех та загрях, че работата вече отива към края си, макар че аз се надявам събитието да не е преди средата на март т.е. поне още месец и половина да имам. Ще видим и в понеделник какво ще каже д-р Сигридов, че при д-р Ташков пак не можахме да видим шийката.
  09.11.2007
*

Aubergine

« Отговор #257 -: Януари 29, 2009, 17:13:24 pm »
Мидж, аз кафеджийка никога не съм била, бирата отдавна я преживях, тютюна пък още по-отдавна, а това за секса го пиша, колкото да не полетя нанякъде с девичите си  криле :lol:

Жабче, ми то така ще е, хем близо хем далеч - аз още не се осъзнавам като бременна и даже в болницата ме беше срам от жените с кореми, че бях като от друга планета със сплеснатата пижама... А на ехографа все едно филм с извънземно ми прожектират, а не е  човече в моя корем..
Стискам силно палци, да не е преди средата на март!
*
« Отговор #258 -: Януари 29, 2009, 17:22:16 pm »
A Жабче,те и газовете са неприятни,но чувството е съвсем различно.
А за твойте бебчета,наистина му се вижда края  :DЕй го къде е средата на март!А те ще издържат до тогава,няма къде да бързат  :P
« Отговор #259 -: Януари 29, 2009, 22:46:48 pm »
Минавам на бързо да видя как са всички бъдещи мамчета  :lol: много се радвам че има толкова много нови попълнения не си мислете че съм ви забравила редовно си ви чета  :wink:
Желая на всички леко бременеене и на тези които им предстои скорошна среща с мъничетата успех и леко раждане и всички се пазете! :D Прегръщам ви!