Ще се опитам да бъда полезна, доколкото мога да бъда
не като специалист, а като човек, прекарал доста време във фитнес залите.
Лично аз предпочитам да си правя кардиоупражненията сутрин, след кафето. По-късно вече ме мързи.
Ако желаете, 30 мин. преди тренировка, вземете Л-карнитин. Доза- според килограмите. Пише го на опаковката.
За мен, най-полезният уред е
кростренажорът:
Полезен е за краката, дупето, пресата и ръцете. Лично аз с него най-бързо свалям килограми.
Може да се купи на цена около 400-500лв.
Заема доста място.
Любимият ми уред е
бягащата пътека:
Много хора се плашат точно от думичката "бягаща". Лично аз рядко ползвам пътеката за бягане(натоварват ми се колената). Съвсем спокойно можете да я ползвате и за бързо ходене. Много е полезно.
Аз ходя на нея поне 40 мин (на кардиоуреди мазнините започват да се топят след 20 мин.)
Винаги завършвам с ниска скорост и висок наклон (не повече от 5 мин, доста натоварващо е), така се натоварва дупето
За съжаление, пътеката заема доста място, така че я ползвам само във фитнеса.
Ако някой реши да си купи за домашно ползване, трябва да знае , че добра пътека струва около 2000лв.
Не си купувайте механични, които рекламират по тв шоп и т.н., стават само за закачалки за дрехи.
Уредът , който имам е
велоергометърът:
Натоварва краката, дупето и пресата.
Купих го, защото не заема много място.
Ако се кара почти всеки ден, поне по 30 мин на слаба степен (аз карам 1 час ), се свалят килограми и се стяга тялото.
Може да се намери на цена от 250лв.
Най-достъпният уред е
степерът Нямам особени впечатления, защото рядко съм ползвала. Натоварва краката, дупето и пресата. Ако е като горепосоченият, и ръцете.
Хубавото при него е, че не изисква място и може да се намери на цена около 100лв.
И накрая:
-пийте вода по време на тренировка
-ползвайте уредите на ниска степен , повече време, така най-ефикасно се свалят килограми
-тези уреди не са полезни само за килограмите, но и за общия тонус на тялото.
-уредите, които не натоварват ръцете, можете да използвате в съчетание с малки гирички.
Относно покупката:
-не ви трябва професионален уред в къщи, те са много скъпи, купувайте от тези за домашно ползване
-не се хвърляйте на скъпите марки, има добри уреди на достъпни цени
-но не купувайте и най-евтините уреди, разпадат се бързо
-като купувате уреда, непременно гледайте максимално допустимото тегло на трениращия (не заради вас, а заради половинката, която може да се изкуши да го ползва
)
Това е , което се сетих засега. Пак казвам, това е мнението ми от личен опит.