0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
НЕРЕДОВЕН ЦИКЪЛ
« -: Януари 17, 2009, 14:32:20 pm »
Зравей те,искам да попитам какво ще ме посъветвате,имам вече дву седмично закъснение,мисля,че не съм бременна,какво да правя,на лекар ли да отида и при кого,живея близо до Пловдив? Благодаря ви предварително.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: НЕРЕДОВЕН ЦИКЪЛ
« Отговор #1 -: Януари 18, 2009, 09:19:49 am »
На гинеколог, който може да те погледне и на УЗ.
Преди това направи тест за бременност /уринен, за всеки случай/.
Може да измериш и БТ няколко дни.
Има вероятност да няма сериозен проблем, просто да си имала по-късна О. или МЦ да е ановулаторен /без Овулация/. Това не е проблем, ако се получи само веднъж в годината, но ако често се случва при теб добре е да се консултираш с гинеколог.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #2 -: Януари 18, 2009, 12:36:58 pm »
БЛАГОДАРЯ ТИ, и да често се случва при мен,но последните 2,3 пъти беше редовен.
*
« Отговор #3 -: Януари 19, 2009, 20:39:49 pm »
Лори и аз съм с нередовен цикъл.Прец последните няколко месеца и на мен ми закъсняваше и то доста.Идавше ми на 45 ден с хапчета.Като не ми дойде и ходя на гинеколог да ми изпише дуфастон.Този месец мислех че пак няма да ми дойде.Но днес на 29 ден цъфнах.Досега не съм имала проблеми със МЦ,никога не ми е закъснявал ,а и доста напълнях през последната година.
Смятам да ходя на ендокринолог-гениколог.Препорътчаха ми един доцент от Пловдив.Смятам да ходя при него.
Та съвета ми е да потърсиш ендокринолог-гениколог.
Успех ти пожелавам каквото и да правиш и скоро да си имаме всички по едно бебе.
*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
« Отговор #4 -: Януари 20, 2009, 15:27:02 pm »
Аз пия Дуфастон от 16-ти до 26-ти ден на цикъла за регулиране. Иначе и моят цикъл е нередовен без лекарства.
« Отговор #5 -: Януари 22, 2009, 20:31:31 pm »
Здравейте момичета пиша ви със същия проблем
аз също имам нередовен цикъл, първо че ми дойде по късно от моите приятелки и съученички и второ че от както ми е дошъл ми е нередовен
преди не се притеснявах,защото си мислех че всичко ми е наред, скоро отидах на гинеколог и той ми каза че имам кисти на яйчниците, каза ми да си направя хормонални изследвания от четвъртия до деветия ден от цикъла, но от както се прибрах от гинеколога цикъла не ми е дошъл и не съм си направила необходимите изследвания. Вече става трети месец от както не ми е дошло а и последните няколко пъти не ми идваше както трябва, почти само ми процапваше. Тест за бременност си правих-отрицателен.Сега смятам пак да отида да видим какво с моят лекар. С моят мъж не се пазим от доста време а аз не съм забременяла все още.
Е и аз със моят проблем както доста от вас  :)
« Отговор #6 -: Януари 22, 2009, 20:36:15 pm »
От кистите на яйчниците ли ми закъснява цикъла? Днес прочетох във форума [тъй като съм нова тук :)] че доста жени имат нередовен цикъл от тези кистозни яйчници, преди си мислех че мойто е на хормонална основа, но вече започвам да си мисля че е от кистите.
« Отговор #7 -: Януари 23, 2009, 10:25:41 am »
От кистите на яйчниците ли ми закъснява цикъла? Днес прочетох във форума [тъй като съм нова тук :)] че доста жени имат нередовен цикъл от тези кистозни яйчници, преди си мислех че мойто е на хормонална основа, но вече започвам да си мисля че е от кистите.

Ами то си  е почти едно и също :) Т. е. кистите в случая най-вероятно се дължат на хормонални проблеми/дисбаланс - както и да го наречеш, все тая.
Щом чакаш вече трети месец, а не ти идва, крайно време е да се вземат мерки.
Не отлагай повече, по-скоро се консултирай с гинеколог! Може да ти изпише хапчета за предизвикане на М и след това да те изследва, но проблемът трябва да се открие и лекува!

P.S. За първи път чувам, че репродуктивните хормони се изследват от 4 до 9 ден. Обикновено препоръчват между 3 и 5 ден, считано от първия ден на М и мисля, че е по-добре да се съобразиш с това. Девети ден може да е късничко, при някои момичета има овулация на 9-10 ден.
« Последна редакция: Януари 23, 2009, 10:31:50 am от Saliina »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Януари 24, 2009, 08:57:57 am »
ЛХ, ФСХ и Е2 е добре да се изследван на 3 ден от МЦ.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #9 -: Януари 24, 2009, 09:07:06 am »
а на 5 ден,има ли някой хормон,който може да се иследва
« Отговор #10 -: Януари 24, 2009, 12:10:08 pm »
Здравейте аз съм (plamena85) но с нова регистрация :)
Мерси много, ами така ми каза доктора при който отидох да се изследвам между четвърти и девети ден от месечния цикъл, естествено че няма да отида на деветия ден а може би 4. лошото е при мене че последните няколко пъти когато ми дойде м. не беше точно кръвотечение а само леко процапване.  А напоследък има признаци,каквито са за цикъл (подуване, болки в гърдите, в ячниците и кръста) и затова изчаках доста време, защото все се надявах да ми дойде. Благодаря ви за съветите :), а между другото аз съм от Бургас и ходя при Георгиев.Предполагам го знаете
 :)