0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дуфастон и опити за бебе?
« Отговор #40 -: Май 26, 2009, 20:26:38 pm »
pti4e ,аз много литература и форуми прочетох и повечето клонят към това че дуфастона подтиска овулацията пък и да не е така не ми се рискува.Моето мнение е да посетиш още един специалист за второ мнение - мен дори ми го предписа от 14тия ден ,но аз за по сигурно да не я подтисне го почнах от 16тия.
Само искам да те попитам в кой ден от месечния цикъл ти изследваха прогестерона?
Успех ти желая и дано скоро видиш двете чертички.

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #41 -: Май 26, 2009, 23:37:40 pm »
Ох момичета,след като прочетох всичко тук по темата за Дуфастона,много се обърках.Явно никой не го взима като мен.Аз уж ходя при много добра гинеколожка,която след като ми пусна кръвен тест се оказа,че прогестерона ми е на долната граница.Изписа ми Дуфастон от 11 до 25 ден ,като моя цикъл е средно 33 дни.Вече една година го взимам по тази схема,като съм я питала дали може да се забременее при това положение,а тя ми каза,че можело разбира се,просто сме добавяли нужното количество прогестерон на организма.Не ми е казала,че подтиска овулацията.Каза ми,че не виждала проблем за забрееменяване и да си взимам дуфастона по тази схема.Гледала ме е на видеозон няколко пъти и ми казва да продължавам с тази поддържаща доза заради лигавицата на матката.Питам се ако наистина подтиска овуто,то тогава как ще мога да забременея и изобщо якой пил ли го е като мен?
ако докторката е Мариана Райчева .......без коментар....... 8O бягай далеч. така загубих при нея година, а сега се чудя как да продължа напред. не съм доктор, но и дуфастона не са бонбонки за да ги пием нон стоп. потърси друго мнение и ти пожелавам скоро да успееш.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #42 -: Май 28, 2009, 19:35:43 pm »
Благодаря ви момичета.Докторката ми се казва Василка Кирчева и е от Варна.Има огромен опит и само добри отзиви за нея съм чувала.Самата аз до сега съм била много доволна.В момента не съм в Бг но мисля скоро да отскоча до София за второ мнение.Бих ви била благодарна,ако ми препоръчате добър лекар там.Незнам,да се чуди човек на кого да вярва вече!!!
Що се отнася до прогестрона-беше преди повече от година и не си спомням на кой ден от цикъла си правих изследване.Май наистина никой не го пие като мен.
« Отговор #43 -: Май 28, 2009, 19:41:06 pm »
Освен това  за по-бързо забременяване ми беш изписала клостилбегит от 5 до 9 ден и после дуфастон от 9 до 16 я.Правих това два месеца по нова година,но с моя мъж  имахме други проблеми и не се концентрирахме особено върху бебеправенето.Мисля сега от Сф да си купя и да пробвам по тази схема.Как ви се струва?
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #44 -: Май 28, 2009, 19:55:01 pm »
Първо можеш да си редактираш вече публикуван пост до два часа след публикацията.
Второ схемата може и да е подходяща за теб, но може и да не е. Всичко е много индивидуално. Снимка за проходимост на тръбите и спермограма правена в клиника по стерилитет имате ли? Това са нещата които задължително трябва да предхождат приема на лекарства, стимулиращи овулацията.
*
« Отговор #45 -: Май 29, 2009, 23:33:20 pm »
моята схема е подобна на твоята.От 5 месеца пия дуфастон 2 пъти на ден от 15 до 24 ден.От този месец започнах и клостила от 5 до 9 ден по 1 табл. дано има положителни резутати,ти от кой град си

*
« Отговор #46 -: Май 30, 2009, 01:11:02 am »
nikid, преди да ти предпишат клостилбегита, изследваха ли проходимостта на тръбите ти?
« Отговор #47 -: Май 30, 2009, 02:09:59 am »
Аз съм от Варна,но взимах Клостила по 2 таблетки на ден.Незна,много се обърка вече.На мен никога не са ми правили изследвания за проходимост на тръбите.Според моята гинеколожка нямам никакви проблеми,освен дето сме добавяли прогестерон.Но съм решила да се допитам до второ мнение в София след 10 дни.
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #48 -: Май 30, 2009, 02:23:18 am »
Непременно го направи. Както и спермограма в клиника по стерилитет.
*
« Отговор #49 -: Май 30, 2009, 12:08:41 pm »
здравейте.
след 16 години пиене на противозачатъчни заради поликистозни яйчници решихме да си имаме бебе. седмица след спирането на противозачатъчните и цикъла който дойде след тях получих кървене(лекарката каза извънменструално) и ми изписа да пия Дуфастон от 14 ден до 28 ден 2 х 1 т. два месеца го пих през което време кървях на всеки 2 седмици  8O. което според мен небеше нормално. спрях Дуфастона спряха и безразборните зацапвания и кървене. един месец цикъла ми дойде нормално. но ето сега втори месец го няма, но знам че не съм бременна защото преди 3 седмици бях на преглед(при друг лекар) и ми каза че има рецидив на полистозата и нямам овулация и че този месец най-вероятно няма да ми дойде, че времето досега е било изгубено и грешно пиенето на Дуфастон. сега чакам 2 месеца да минат без цикъл за да ми изследват хормоните
« Отговор #50 -: Май 30, 2009, 15:18:32 pm »
Птиче, не съм чувала за Василка Кирчева нищо до момента.
Не че това е определящо за един лекар, но като прочетох
и предните ти постове, определно мисля, че не си попаднала
на точният човек. Не може просто така на око да се отсече,
че нищо ти няма и да ти дава дуфастон, без да се пуснат каквито
и да е изследвания. А това както ти си казала продължава доста
дълго време. Освен това трябва да се провери и как е
положението при мъжа....Пешек ти е написала за спермограмата вече.
Сменяй лекаря и успех !
« Отговор #51 -: Май 30, 2009, 20:52:44 pm »
Дуфастона не ми беше изписан съвсем така-пуснаха ми изследване на прогестерона и ме е гледала на определени дни на видеозон.Както и да е ,вече имам запазен час при друга лекарка в София на 10ти,само се чудя следното-дали да не взема да спра Дуфастона този месец,за да може да се види без него как вървят нещата и ако се наложат изследвания,да се правят на чисто?Струва ми се,че ако продължа да си го пия както до сега,резултатите няма да са съвсем достоверни.
И мерси много момичета за съветите.
*
« Отговор #52 -: Май 30, 2009, 22:22:54 pm »
И на мен не ми е правено нищо за проходимостта на тръбите,а директно ми изписа Клостила след като погледна графиката ми и и казах че не съм си отчела овулацията.Попитах след това дали не трябва да се видят тръбите,тя ми отговори че това се прави ако не настъпва бременност в продължение на 1 година.

*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #53 -: Май 30, 2009, 23:04:48 pm »
Ама клостила година ли ще го пиеш!? А за спермограма нищо не казваш. Това е единствения категоричен съвет който си позволявам да давам. Първо спермограма и проходимост и тогава клостил.

п.п.сега ти погледнах и другите постове - поне като не смята че ти е нужна снимка на тръбите, правите ли фоликулуметрия докато пиеш лекарствата? Много ама много е важно. А колкото до малката доза и аз пиех само по 1 таблетка, ама си въдех кисти.
« Последна редакция: Май 30, 2009, 23:12:11 pm от Pesheck »
*
« Отговор #54 -: Май 31, 2009, 13:24:03 pm »
Спермограма е правена и е добра.На мен не ми е правена снимка на тръбите нито фоликулуметрия.След 5 месечен прием на дуфастон,и вече повече от половин година опити ми каза като толкова държа да забременея да пия клостила 2 месеца по 1табл а следващия ако не е настъпила бременност да пия по 2.
И за спермограмата беше казала че не е нужно на този етап след като още не е минала 1 година,но ние направихме.   :(   Изобщо много противоположно на изписаното във форума лечение има.

*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #55 -: Май 31, 2009, 16:52:34 pm »
Сменяй я. Сериозно говоря. Не бива да те стимулират без да те наблюдават. По същата схема като теб, една приятелка направи зверска хиперстимулация. Все пак не пиеш витаминчета. Прочети тази тема : http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=8504.0 ще ти бъде полезно.
*
« Отговор #56 -: Май 31, 2009, 17:14:21 pm »
nikid , според мен е много несериозно да те лекуват по графиката ти  8O
« Отговор #57 -: Юни 05, 2009, 15:49:32 pm »
Здравейте момичета днес бях на преглед и излишно го питах дали дуфастона подтиска овулацията ,а той ми каза че не и се давал на жени който искат да забременеят,малко се пуспокоих въпреки че не вярвам на доктори за нищо.
Мисля си -нека всяка една от вас пита личния си гениколог дали дуфастона стимолира или подтиска овулацията -та най накрая намерим отговор на тоя въпрос.

*
« Отговор #58 -: Юни 05, 2009, 17:56:34 pm »
Goshka, до колкото зная аз, ако не е настъпила овулация приема на дуфастон я подтиска. Ако е минала овулацията- помага за задържането на евентуална бременност. Как да се пие за да помага, а да не вреди, док. трябва да прецени според случая. Аз съм с ПКЯ(цикъл на 3-4-5 месеца!) и пих 6 месеца от 16ти до 25 ден на цикъла, за да опитаме да изчистим кистичките. Иначе хормоните са ми в норма. По принцип с такава цел могат се прият и противозачатъчни, но аз пих дуфастон именно защото не пречи а дори подпомага задържането на евентуална бременност. За съжаление не се разминах с операцията-с дуфастона имах редовен цикъл, но не и спонтанна овулация. След фенестрацията не пия дуфастон и засега всичко е ок- редовен цикъл 26-27 дни, овулация 12-13 ден, което за мен си е чудо! Надявам се да се развият добре нещата при теб. Моят съвет е такъв, ако твоя лекар ти предписва лекарства наизуст, по добре потърси и друго мнение.
« Отговор #59 -: Юни 12, 2009, 16:40:09 pm »
Привет момичета,аз ходих на второ мнение за Дуфастона в София и ето какво ми беше обяснено.За всички,които се чудят подтиска или не овулацията и дали се пие сед 16я ден.Лекарката е много добра,моя приятелка роди при нея,познавам и други много доволни от нея момичета.МНението и покри това на моята гинеколожка от Варна.Тя каза,че Дуфастона е аналога на човешкия прогестерон,само дето има още една съставка,за да може да е на таблетки.Има десетки схеми,по които може да се пие в зависимост от проблема и нуждите.Моята схема по  2  таблетки от 11 до 25 ден си е била много правилна.По нея не се потиска овулацията.Благодарене на дуфастона яйчниците и матката са като по учебник,без кисти,с идеални размери.В момента,в който се установи бременност трябва да започне да се взима всеки ден за задържане, противен случай  бремеността може да бъде изгубена в първите седмици,незабелязано дори.Така че,Дуфастона може да се приема по много начини и моя съвет е да се слушат добрите доктори.