Здравей!
Незная как се поврежда, но щом отчита по-ниска температура от нормалната,значи е повреден.
Термометъра,който отмерва най-висока температура е най-верен.
Имала съм случай да си купувам живачен термометър,чисто нов , а не мери точно.
Според мен, най-голямо доверие може да се има на руските.
През 3-4 седмици непрекъснато сверявам термометъра ,който ползвам.
Термометъра може да е повреден и ако отчита по-висока температура. Въпроса е в това че това не се брои за повреда от производителите. Разликата в термометрите се явява заради разликата във живака и доколко е обезвъздушен термометъра (понеже в случая питането е за живачни термометри от страна на Васи). Но ако приемем това за повреда, то има и повреда когато термометър отчита висока температура. Оспорвам мнението че термометъра който отчита най-висока температура е най-верен от личен опит. Имах такъв и все още го имам според който съм с постоянно висока температура ( живака в него не е прекъснат) Същия този термометър ме беше побъркал и ми костваше много финанси и изследвания които установиха че нищо ми няма, докато не си купих нов и разбрах причината за постоянно високата ми температура.
Денис, а как сверяваш термометъра?
Това дето го изкоментира са си пълни глупости и ако го правиш ,запоред път, само да има закакво да се заяждаш е много,много лошо.
За това съм питала лекари,мед.сестри в болници,вносители ,преподавател по физика в ТУ, и приятел,който работи в БАН.
С температурният метод се запознах 1986 год. от тогава го прилага,Последните 5-6г.непрекъснато.
Дълги години се "тормозих " че имам недостиг на жълтото тяло, докато разберах, че проблема е в термометрите.
Няма да споря с теб ,че ми омръзнаха твоите спорове.
Незная какъв ти е проблема.Почваш много да ме ядосваш.
И не допускаш ли, че твоя термометър може да е фабрична грешка(объркана скала,повече живак или да е просто китайски или тайвански).
Аз говоря на база дълги години четене ,питане и разпитване за това.
Практическо приложение на методите за измерване на температурата са основани на следните зависимости:
» топлинно разширение на газове и течности /газови, живачни и спиртни термометри/
...И как се разширява според теб тази течност (течен метал-живак),ако ТТ не е повишена????
До сега не съм виждала момиче да се оплаче от висока БТ, проблема е винаги в това, че е ниска.(още един пример).
Не ми се спори с теб...
Кой каквото иска да прави